Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IT-ul, un aliat strategic în ofensiva proiectelor inovative din învăţământul superior şi cercetare

18 Martie 2015




Cum gestionaţi sistemele IT? Ce provocări există pentru mentenanţa şi upgradare?
Provocarea este dată de dimensiunea celor două reţele, gestionarea sistemelor se face centralizat. Avem sisteme automate de control şi raportare evenimente, respectiv alerte pe e-mail când pe o aplicaţie scade viteza de răspuns, alerte la nivel de încărcare procesoare, RAM şi spaţiu de stocare. Provocarea pentru mentenanţa şi upgradare are două dimensiuni. Prima este tehnologică şi presupune portare de aplicaţii pe o versiune superioară şi o serie de teste necesare pentru a verifica funcţionarea în integralitate a facilitaţilor. A doua dimensiune este cea administrativă, care presupune alocarea de resurse bugetare, precum şi planificarea disponibilităţii resursei în sistem; modificările nu trebuie să aibă un impact asupra utilizatorilor.

Care este următorul pas legat de dezvoltarea componentei IT?
Extinderea infrastructurii şi dezvoltarea componentei de Data Disaster Recovery, respectiv replicarea în timp real a aplicaţiilor critice într-un Data Center secundar, conform reglementărilor internaţionale.

În concluzie ...
UEFISCDI este în permanentă dezvoltare şi prin intermediul IT-ului. Învăţăm din experienţele şi proiectele dezvoltate, creăm noi sisteme, abordări, exploatăm noi direcţii în vederea susţinerii şi stimulării transparenţei, credibilităţii, vizibilităţii. Oferim suport pentru fundamentarea deciziilor şi politicilor, ne bazăm pe simplificare, eficientizare pentru a oferi servicii profesionale la nivel naţional şi internaţional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite