Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa Europe incheie un parteneriat cu fastacash

01 Aprilie 2015Visa Europe extinde serviciul Visa Direct, denumit anterior Visa Personal Payments, în majoritatea ţărilor unde compania este prezentă, ceea ce va permite realizarea de transferuri de bani de o persoană către altă persoană, prin intermediul telefonului mobil, la nivel mondial.

Băncile membre Visa Europe pot oferi posesorilor de carduri posibilitatea de a transfera bani rapid, sigur şi uşor către cei aproximativ 2 miliarde de deţinători de carduri Visa din lume, doar cu ajutorul numărului de telefon şi al numărului de card. Începând din această vară, serviciul Visa Direct extins va fi disponibil în 20 de limbi şi va facilita transferul de bani în mai multe valute, pentru a permite oricui să trimită bani către familie şi prieteni, mai simplu și rapid ca oricând, prin utilizarea numărului de telefon mobil.

În Europa, serviciul actual Visa Personal Payments, care va fi redenumit Visa Direct, are peste 200.000 de utilizatori care au realizat transferuri de bani în valoare de 43 milioane euro din momentul lansării, în martie 2013.

Visa Europe a încheiat un parteneriat cu fastacash prin care oferă băncilor membre posibilitatea de a-și extinde serviciile puse la dispoziția clienților, care utilizează Visa Direct, cu funcționalitatea de transfer de bani către alte persoane prin reţelele sociale, precum Facebook, Twitter, WhatsApp şi LinkedIn.

Parteneriatul va impulsiona utilizarea serviciului Visa Direct pentru transferuri de bani între persoane atât la nivel internaţional cât şi local, întrucât va susține stabilirea conexiunii între consumatorii care doresc să folosească canalele de social media pentru a transfera bani pe de o parte, băncile şi furnizorii de servicii de plăţi pe de altă parte.

Prin alăturarea tehnologiei fastacash şi a serviciului Visa Direct, băncile vor putea facilita transferurile de bani către orice card Visa, iar utilizatorii finali vor putea realiza aceste transferuri prin intermediul reţelelor sociale preferate sau platformelor de mesagerie. Visa Europe a încheiat parteneriatului cu fastacash pentru a oferi tehnologia securizată “fastalink”, în curs de a fi brevetată, care permite transferul de bani prin reţelele sociale şi aplicaţiile de mesagerie.

Pentru a realiza transferuri către alte persoane prin Visa Direct, consumatorii utilizează aplicaţia de mobil sau altă interfață oferită de bancă, introduc suma de bani pe care doresc să o trimită și apoi canalul prin care realizează transferul, fie direct către un număr de telefon mobil sau, în viitor datorită fastacash, prin intermediul unei reţele sociale. Tot ce se cere este ca expeditorul să aleagă canalul și apoi contactul către care doreşte trimiterea banilor, iar destinatarul primește o notificare privind transferul.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite