Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab lanseaza proiectul interactiv One dollar lesson

01 Aprilie 2015Kaspersky Lab lanseaza un nou proiect interactiv numit One dollar lesson, care ofera utilizatorilor informatii cu privire la amenintarile cibernetice cu care se confrunta atunci cand fac tranzactii online si ii invata cum sa isi protejeze banii in orice situatie. Numarul fraudelor financiare din mediul online este in continua crestere. Conform unui studiu Kaspersky Lab si B2B International, 43% dintre respondenti s-au confruntat cu un atac cibernetic, care viza datele financiare. In plus, 44% dintre utilizatorii care au pierdut bani in urma fraudelor bancare online nu i-au mai recuperat.

Utilizatorii pot subestima riscurile la care se expun atunci cand efectueaza tranzactii online. Poate fi dificil pentru ei sa urmareasca toate etapele proceselor de plati online si amenintarile la care se expun pe parcurs. Procesul este similar indiferent de suma tranzactionata, iar utilizatorii trebuie sa fie constienti de riscuri in momentul in care transfera bani prin intermediul laptopului, tabletei sau smartphone-ului.

Proiectul virtual interactiv One dollar lesson ofera trei module gratuite de training pentru fiecare etapa a tranzactiei, de la utilizator la destinatie (serverul bancii), analizand riscurile care pot aparea pe parcurs, precum atacuri de phishing, troieni sau atacuri de tipul „Man-in-the-middle”. Modulele ilustreaza atat amenintarile cibernetice cat si solutiile de securitate care protejeaza tranzactiile.

Fiecare etapa include si o descriere scurta a amenintarii cibernetice, precum si cele mai recente informatii cu privire la evolutia si impactul acesteia.

„Platile si tranzactiile online au devenit o activitate comuna, iar milioane de oameni transfera bani pentru a plati facturi, face donatii si cumparaturi online. Utilizatorii care nu sunt informati cu privire la amenintarile cibernetice la care sunt expusi, pot deveni victime ale atacatorilor. Am lansat acest proiect interactiv pentru a ajuta utilizatorii sa inteleaga riscurile la care sunt expusi si pentru a-i invata cum sa-si administreze banii mai responsabil. Credem ca informarea este primul pas catre o protectie eficienta,” spune Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer in cadrul Kaspersky Lab.
Episoadele One dollar lesson includ continut grafic si informatii cu privire la metodele utilizate de infractorii ciberntici pentru a sustrage bani si datele de logare. Utilizatorii care completeaza cele trei module, vor primi solutia Kaspersky Total Security – multi-device, pe care o pot folosi timp de trei luni.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite