Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Valoarea taxelor si impozitele locale plătite cu cardul pe internet a crescut in primele doua luni din 2015

03 Aprilie 2015Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite direct cu cardul pe internet a crescut în primele două luni din acest an cu 52% comparativ cu perioada similară din 2014, depășind pragul de 10 milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 40% din sumele achitate online în întreg anul 2014, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.

Contribuabilii au realizat în primele două luni din acest an aproape 40.000 de plăți online de taxe și impozite către autoritățile locale, în creștere cu 49% față de aceeași perioadă din 2014.
Dezvoltarea tranzacțiilor de plată online a taxelor și impozitelor locale a fost susținută în ultimii ani și de creșterea constantă a numărului de primării care pun la dispoziția contribuabililor posibilitatea de a plăti pe internet. La sfârşitul anului trecut, peste 110 primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platforme proprii.

„Salutăm interesul manifestat de autoritățile locale și de contribuabili față de plata online a taxelor și impozitelor. Susținem plata taxelor și impozitelor locale cu cardul încă din anul 2009 și ne bucură să vedem că eforturile tuturor părților implicate dau rezultate și îmbunătățesc experiența contribuabililor în interacțiunea cu autoritățile locale. În luna martie am remarcat faptul că a fost depășit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la începutul acestui an, ceea ce demonstrează faptul că tot mai mulți contribuabili sunt interesați în mod clar de rapiditatea, confortul și siguranța plăților online”, a declarat Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia al Visa Europe.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite