Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

National Instruments a inaugurat noul sediu al Centrului R&D de la Cluj-Napoca

03 Aprilie 2015National Instruments a inaugurat noul sediu al Centrului de Cercetare și Dezvoltare din România, la Cluj-Napoca, în clădirea The Office. Pe lângă activitățile de cercetare în domeniul embedded software, noul spațiu, cu o suprafață de peste 1.800 mp, va asigura desfășurarea activităților de vânzari și customer service pe care compania le furnizează clienților din întreaga lume, care activează atât în sectorul public, cât și în domenii precum educație, cercetare avansată, automotive, aerospațial, electronice, automatizare industrială sau energie.

Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca al National Instruments, inaugurat în urmă cu zece ani, în 2005, sub conducerea lui Horia Hedeşiu, Branch Manager al acestui centru și profesor în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), contribuie la dezvoltarea de produse și furnizarea de tehnologii inovatoare în domeniul ingineriei și cercetării la nivel mondial.

La nivel global, National Instruments mai are centre de Cercetare și Dezvoltare în SUA, Germania, India, China, Canada, Ungaria, Danemarca și Malaezia.

„Avem multe elemente în comun cu celelalte companii de software din Cluj-Napoca, dar sunt și lucruri care ne diferențiază, cum ar fi mediul de lucru și – mai mult decât atât – produsele foarte interesante pe care le dezvoltăm, precum compilatoare, mediul grafic de dezvoltare software LabVIEW, sisteme dedicate de comunicații în rețea sau sisteme de operare în timp real”, a declarat Horia Hedeșiu, directorul Centrului de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca al National Instruments.

Pe parcursul celor 10 ani, centrul National Instruments din România a contribuit la dezvoltarea a numeroase produse, compania înregistrând în ultimul trimestru din 2014 creșteri semnificative ale veniturilor generate de platforme precum LabVIEW, PXI, RF și CompactRIO.

„Centrul din Cluj-Napoca este important pentru noi la nivel de grup, de aceea am decis extinderea acestuia și căutăm în permanență să angajăm specialiști, deoarece aici găsim un nivel înalt de educație în domeniul ingineriei și un potențial crescut în rândul studenților la facultățile de profil, iar angajamentul universităților din România în materie de dezvoltare este în concordanță cu misiunea noastră de a accelera inovația în domeniu”, a spus, la rândul său, Omid Sojoodi - Director of LabVIEW FPGA and Real-Time.

Compania organizează anual programe de internship dedicate studenților din domeniul dezvoltării software care doresc să aprofundeze cunoștințele de specialitate în crearea de produse și soluții inovatoare. Cei interesați pot aplica pentru programul de internship din 2015 prin intermediul paginii de cariere a companiei.

Anual, National Instruments investește minim 16% din venituri în acțiuni de cercetare și dezvoltare.

„Am găsit oameni foarte talentați în România și am construit împreună Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca. Ne-am luat angajamentul de a crește în regiune, iar această extindere, precum și investițiile realizate, sunt o confirmare a încrederii pe care o avem în România”, a declarat Omid Sojoodi.

La nivel global, National Instruments a înregistrat venituri de 1,24 miliarde dolari în 2014, în creștere cu 6% față de anul anterior, iar pentru primul trimestru al acestui an estimează o creștere cu aproximativ 4% a profitului, comparativ cu aceeași perioadă din 2014, ajungând la un nivel cuprins între 280 și 310 milioane de dolari.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite