Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel isi extinde portofoliul de produse Internet of Things in Romania

03 Aprilie 2015



Intel a anunțat extinderea portofoliului de produse din domeniul Internet of Things, cu două produse wearables, dedicate pasionaților de sport.

Împreună cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat căștile biometrice, SMS Audio BioSport. Acestea sunt produse de brandul american de căști și accesorii, SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis “50 Cent” Jackson, cu scopul de a îmbunătăți experiența în mișcare a utilizatorilor. Căștile se adresează pasionaților de sport de toate nivelurile, de la ultra-maratoniști la sportivi în pregătire și amatori, persoane care se antrenează cu profesioniști sau singure. Unicitatea produsului este dată de senzorul optic built-in, care măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiilor intense și de relaxare, precum și în pauzele dintre exerciții. În timpul mișcării, căștile înregistrează date importante despre progresul utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone și al aplicației RunKeeper. Căștile sunt rezistente la transpirație și apă, fiind impermeabile. Designul unic, din cauciuc, nu permite căștilor să alunece din ureche, indiferent de dificultatea exercițiului executat.
SMS Audio nu necesită încărcare, primind alimentare prin audio jack. Căștile sunt compatibile cu aplicația populară de fitness RunKeeper, pentru monitorizarea ritmului cardiac, distanței și caloriilor arse. Noi capabilități vor fi lansate în viitorul apropiat, printre acestea posibilitatea oferită utilizatorilor de a planifica programul de sport și de a monitoriza progresul.

Intel a prezentat și ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflată în portofoliul Intel din 2014.
Ceasul este dotat cu 5 senzori și este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare. Basis Peak are un design inovator cu touchscreen, fiind construit din aluminiu și Gorilla Glass 3. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone.


Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Fossil Group, Luxottica Group, MICA and Opening Ceremony şi competiția Intel “Make it Wearable”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite