Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Different Angle - primul cluster IT&C din Bucuresti

03 Aprilie 2015



Different Angle, primul cluster IT&C din București, s-a lansat oficial. Misiunea noului cluster este de promovare a inovației, educației și de dezvoltare a IMM-urilor în sectorul IT&C pentru zona București.

La nivelul Uniunii Europene se promovează asocierile companiilor pentru derularea comună a unor proiecte de anvergură. În clipa de față activează peste 2.000 de clustere în spațiul european, cu peste 60 de clustere în România.
Different Angle Cluster s-a coagulat în formula actuală ca răspuns la această tendință, dar și ca un rezultat firesc a unor îndelungi colaborări deja existente între membrii organizației.

„Obiectivele Clusterului constau în: promovarea transferului de cunoștințe între mediul academic și cel privat, creșterea numărului de specialiști software într-o piață cu cerere foarte mare, și crearea unor oportunități de colaborare între Cluster și parteneri”, declară Marius Hanganu, Președintele Clusterului Different Angle.

Clusterul are ca obiect principal de activitate soluțiile software, prin companii precum eSolutions Grup, Gemini Solutions, Greentree Applications, Power Net Consulting, Qualitance, Tremend, dar și servicii de consultanță, training și echipamente IT (Lasper Human Development, RezolvIT, Evolva Trend Consultant, Econo-heat). Din această asociere, membrii clusterului pot beneficia de mai multe oportunități de networking, posibilitatea de a lucra în parteneriate pentru a crea produse inovatoare, o mai bună expunere a țării și a regiunii pe plan internațional; acces privilegiat la specialiștii pregătiți de cluster și la baza de cunoștințe acumulată în cadrul rețelei de parteneri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite