Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Învaţă CUM să Înveţi – ce nu afli de la şcoală

07 Aprilie 2015Speakeri de top, academicieni, profesori care antrenează genii, psihologi, profesori, părinţi, studenţi, precum şi reprezentanţi ai presei se întâlnesc la Bucureşti, în cadrul Conferinţei şi Workshop-ului educaţional „Învaţă CUM să Înveţi”. Evenimentul va avea loc pe data de 16 mai, pentru a discuta modalităţile concrete prin care poţi deveni mai performant, învăţa mai uşor şi depăşi obstacolele aduse de noua societate informaţională.

Evenimentul a apărut în contextul în care copiii şi adulţii deopotrivă sunt nevoiţi să asimileze un volum din ce în ce mai mare de informaţie pentru a deveni competitivi, în condiţiile în care şcoala eşuează în a le oferi principalele instrumente de a învăţa, de a-şi organiza procesul învăţării, stabili obiective concrete şi deprinde modalităţi de a le realiza. De aceea, vor fi invitaţi specialişti, familiarizaţi şi cu alte sisteme educaţionale, care vor împărtăşi participanţilor modalităţi de a asimila și utiliza cunoştinţele la scara întregii societăți, într-o manieră creativ-inovativă, competența a învăța să înveți şi obișnuințe de gândire, acordând tinerilor participanţi consiliere în alegerea corectă a carierei.

‘’Educația nu înseamnă frustrare, note, penalizare, corijențe, repetenție, obediență, înjosire, asumarea unor frustrări sociale de genul: ”Păi, și ce poți să faci? Asta e!.”
Instruirea înseamnă aptitudini, încurajare, bucurie, zâmbet, pas cu pas, metodă adecvată, domeniu adecvat persoanei, mentorat şi consiliere. Instruirea nu înseamnă: evaluarea unidirecțională (doar a elevului); (nota reprezintă un calificativ ce reflectă rezultatul acțiunilor tuturor factorilor implicați); instruirea nu înseamnă aroganță, profesori greu de mulțumit, examene care să hotărască, în locul elevului, ce școală să urmeze, presiunea studiilor ”la fără taxă” - presiune care face din obediență un atribut’’ a declarat unul dintre speakerii prezenţi la eveniment, Lect. Univ. dr. Petru Ionescu-Caibulea.

Conferinţa va aborda subiecte legate de educaţia care trebuie adaptată la noile realităţi sociale şi înţelegerea problemelor profunde ale educaţiei, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor native ale noii generaţii, noi metode de învăţare prin stimularea cunoaşterii şi creativităţii, dar şi subiecte legate de faptul că a şti cum să înveţi reprezintă o competență formată din cunoștințe, capacități și atitudini. Participanţii vor afla şi despre identificarea căilor de dezvoltare profesională corespunzătoare individului în societatea modernă, dar şi despre schimbarea paradigmei Educaţiei, ca Proiect de Ţară.

Conferinţa va fi urmată de trei workshop-uri intensive pe teme despre cum alegi corect cariera potrivită - pentru tine / pentru copilul tău, educația nocivă, dar şi despre creativitate şi învăţare şi rolul emoţiilor în procesul de învăţare.

Evenimentul se adresează părinţilor, studenţilor, profesorilor, adulţilor implicaţi în procesul de dezvoltare personală şi de învăţare continuă pe parcursul vieţii, precum şi oricăror alte persoane interesate.

Mai multe detalii despre speakeri, tematică, program şi condiţii de participare se pot afla accesând: www.concordcom.ro.

Evenimentul este organizat de Concord Communication cu sprijinul partenerilor: Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Pro Design Innovations şi Universitatea Româno-Americană. Parteneri media: didactic.ro, suntparinte.ro, olimpiade.ro şi intuitex.ro.Tags: Educatie

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite