Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Lenovo anunta noii lideri responsabili pentru America de Nord si EMEA

10 Aprilie 2015



Lenovo anunță noii responsabili de conducerea Lenovo America de Nord și a Europei, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), în urma unei realinieri a grupurilor de business și a geografiei lor.

Aymar de Lencquesaing, în prezent Președinte EMEA, a fost numit Președintele pentru Lenovo America de Nord. Lencquesaing s-a alăturat echipei Lenovo aproape de finalul anului 2013 pentru a dezvolta zona de dispozitive mobile în EMEA punând bazele strategiei de extindere. Acesta a fost promovat ca Președinte EMEA și Senior Vice Președinte Lenovo Grup în Februarie 2014 și totodată s-a alăturat Comitetului Executiv Lenovo, LEC.

Sub conducerea lui, Lenovo EMEA a contribuit cu 19,7% la vânzările de PC-uri în trimestrul al treilea fiscal, a înregistrat o creștere 40% a veniturilor în aceeași perioadă; contribuie cu aproape o treime (29%) la veniturile globale; această regiune înregistrează cele mai mari vânzări de tablete, iar segmentul smatphone-urilor a fost accesat în aproape 50 de țări din EMEA.

Lencquesaing are o perspectivă extinsă asupra industriei PC datorită experienței ca CEO al companiei Packard-Bell și are o înțelegere profundă a pieței americane, întrucât a petrecut mai mult de 20 de ani în Statele Unite ale Americii înainte să se alăture echipei Lenovo. În cei 30 de ani de carieră a deținut funcții de conducere globale în cadrul unor companii din Statele Unite ale Americii și din Europa. Lencquesaing va fi responsabil cu dezvoltarea companiei în piața Nord Americană, o regiune strategică pentru succesul Lenovo.

Lenovo a anunțat și numirea lui Eric Cador ca Senior Vice Președinte și Președinte pentru regiunea EMEA începând cu data de 1 mai. Eric Cador este un lider executiv global cu o experiență de 30 de ani în funcții de conducere în domeniul IT. A deținut funcția de Senior Vice Președinte HP pentru Personal System Group, coordonând din acest rol segmentul de imprimante și cel de sisteme personale. Cador a făcut parte și din echipa care s-a ocupat de integrarea Compaq, transformând business-ul de computere al HP. Sub conducerea lui, HP a ajuns devenit lider în EMEA. Cunoașterea și înțelegerea mediului IT dar și experiența de management, operațională și strategică vor contribui la dezvoltarea business-ului Lenovo.

Atât Lencquesaing cât și Cador îi vor raporta direct lui Gianfranco Lanci, care a fost promovat recent ca Președinte și COO Lenovo.



Tags: Lenovo, numiri

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite