Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

„Orizont 2020”: Premii pentru solutii in domeniul tehnologiilor digitale

10 Aprilie 2015Comisia Europeană a lansat două noi concursuri în cadrul programului „Orizont 2020”. Ambele sunt dotate cu premii în valoare de câte 500.000 de euro, oferite cercetătorilor ce vor propune soluții pentru depășirea limitelor actuale în ce privește transmisiile optice și pentru partajarea spectrului de colaborare. Termenele-limită pentru depunerea proiectelor sunt:17 decembrie 2015 și, respectiv, 15 martie 2016.

Premiul Orizont pentru „Depășirea limitelor în ce privește transmisia optică” va fi acordat pentru o soluție de maximizare a capacității fibrei optice per canal, gamă de spectre și/sau eficiență și rază de acțiune spectrale, având ca scop îmbunătățirea sistemelor de transmisiune prin fibră optică pe distanțe lungi. Soluția propusă trebuie să fie eficientă energetic, viabilă din punct de vedere economic, dar și ușor de instalat și utilizat. Totodată, ea trebuie să aibă un potențial ridicat de preluare în viitoarele produse de sisteme optice.

Premiul Orizont pentru „Partajarea spectrului de colaborare” este destinat unei abordări inovatoare ce va permite o creștere semnificativă a gradului de partajare și reutilizare a spectrului, dincolo de metodele aplicabile și tehnicile centralizate actuale. Soluția câștigătoare trebuie să fie un mare pas înainte în domeniu din punctul de vedere al indicatorilor de utilizare și să fie viabilă din punct de vedere economic.

Cinci concursuri sunt planificate în 2015 în cadrul programului „Orizont 2020”. Trei dintre ele sunt destinate cercetătorilor din domeniul IT: (i) depășirea limitelor existente în domeniul transmisiei optice, (ii) partajarea spectrului de colaborare și (iii) dezvoltarea unui scaner pentru produsele alimentare.
Celelalte două concursuri programate pentru acest an se referă la: (i) mai buna utilizare a antibioticelor și (ii) materialele pentru un aer mai curat.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite