Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

17 Aprilie 2015Samsung Electronics a anunțat că smartphone-urile Galaxy S6 și Galaxy S6 edge au primit certificări ecologice din partea a patru piețe importante: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia și Brazilia. Galaxy S6 și Galaxy S6 edge au fost recunoscute nu doar pentru performanța tehnologică de ultimă oră, ci și pentru grija față de mediu.

Cele două smartphone-uri emblematice au primit „Sustainability Product Certification” (SPC) – (Certificarea pentru un Produs Sustenabil) din partea organizației americane de testare și certificare a siguranței, Underwriters Laboratories (UL). În Marea Britanie, organizația de renume mondial Carbon Trust le-a acordat celor două smarphone-uri certificarea „CO2 Measured Label”.

Samsung a obținut din partea UL certificarea de platină, cea mai importantă distincție acordată, pentru îndeplinirea unei serii de criterii stricte, precum lipsa utilizării materialelor toxice, eficiența energetică, standardul ridicat de reciclare pentru produs și ambalaj, și, totodată, pentru practicile de responsabilitate socială.

Galaxy S6 și S6 edge au primit, de asemenea, certificarea „Vitality Leaf” din partea Uniunii Ecologice, cea mai mare organizație de certificări de mediu din Rusia, și premiul „COLIBRI”, certificarea braziliană pentru calitatea mediului, din partea Asociației Braziliene a Standardelor Tehnice.

Ambalajele celor două smartphone-uri sunt realizate 100% din hârtie reciclată și îndeplinesc criteriile pentru materiale toxice. În plus, încă din etapa de început a dezvoltării produsului, Samsung a luat în considerare impactul asupra mediului. De exemplu, 20% din plasticul folosit pentru încărcător este reciclat, iar cerneala de soia este folosită pentru a imprima literele de pe ambalaje și manualele cu instrucțiuni de utilizare, în locul solvenților de petrol.

De asemenea, Samsung se preocupă continuu să creeze un sistem eco-friendly, utilizând tehnologie avansată pentru eficiența energetică, precum încărcarea rapidă a bateriei și modul Ultra Power Saving.

În anul 2004, Samsung a pus bazele unui proces de design eco ce necesită validarea standardelor de respectare a mediului în stadiul de dezvoltare a produsului. Fiecare produs dezvoltat de Samsung trebuie să fie validat și pentru a putea primi certificarea eco.

Drept urmare, începând cu luna martie a acestui an, 3.131 de produse Samsung au obținut diferite certificări de mediu din partea organizațiilor de specialitate în 14 țări, Samsung devenind astfel cel mai mare producător eco-friendly din domeniu.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite