Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Peste 2.050 de tranzactii efectuate cu carduri Visa ar putea fi castigatoare in cadrul loteriei bonurilor fiscale

17 Aprilie 2015



Deținătorii de carduri Visa emise în România au realizat în data de 7 februarie 2015 peste 2.050 de tranzacții cu cardul, fiecare cu o valoare cuprinsă între 6 şi 6,99 lei, şi ar putea fi câștigători în cadrul loteriei bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de 1 milion de lei.

Pentru a-şi revendica premiile, câştigătorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a paşaportului şi o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor de 1 milion de lei se va împărți în mod egal între toate persoanele care solicită și îndeplinesc condițiile loteriei bonurilor fiscale.

„Salutăm iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice de a organiza loteria bonurilor fiscale, prin care autorităţile dovedesc perseverenţă şi consecvenţă în lupta împotriva evaziunii fiscale. Visa a sprijinit această măsură, implementată cu succes şi pe alte pieţe din Europa, precum Croaţia, Slovacia şi Portugalia, care se confruntă cu problema evaziunii fiscale la scară largă. Rezultatul primei extrageri ne confirmă faptul că românii plătesc cu cardul şi sume mici, cum ar fi cumpărături de 6 lei, şi sperăm ca în viitor un număr tot mai mare din aceste tranzacţii să fie contactless – tehnologia care oferă o experienţă a cumpărăturilor mai rapidă şi comodă întrucât deţinătorul cardului nu mai trebuie să introducă codul PIN pentru plăţi până la 100 lei”, a declarat Cătălin Creţu, Director Regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paşte, în data de 13 aprilie, fiind luate în considerare toate bonurile emise în perioada 2 februarie - 28 martie, pentru cumpărăturile plătite cu cardul, bonuri de masă sau numerar.

Rezultatele extragerii se vor afişa pe site-ul Ministerului Finanţelor şi cel al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, iar persoanele care au bonuri câştigătoare îşi pot revendica premiile în maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata câştigurilor va fi făcută de Ministerul Finanţelor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite