Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

ANCOM propune mai multe modificari in domeniul numerotatiei si al portabilitatii numerelor

17 Aprilie 2015Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) supune consultării publice un proiect de decizie pentru modificarea și completarea unor reglementări din domeniul resurselor de numerotație, resurselor tehnice și al portabilității numerelor, prin care se realizează o serie de intervenții asupra unor decizii emise anterior de Autoritate, cu scopul de a actualiza cadrul de reglementare pentru a răspunde evoluțiilor din piață.

Pe fondul diversificării modalităților prin care furnizorii dobândesc dreptul de utilizare a unor resurse de numerotație din Planul Național de Numerotație, coroborat cu necesitatea de asigurare a portabilității numerelor, ANCOM propune mai multe soluții tehnice pentru un management eficient al transferului de resurse de numerotație.

În condițiile creșterii semnificative a numărului de portări, mai ales în perioade corelate cu lansarea unor oferte atractive de către furnizori, care au generat fenomene de congestionare la nivel de sistem, ANCOM propune un mecanism de creștere a capacității de procesare zilnică a cererilor de portare de către fiecare furnizor donor, bazat pe monitorizarea zilnică de către ANCOM a volumului de cereri aflate în așteptare.

În plus, pornind de la practica aplicării deciziilor ANCOM în vigoare, proiectul de decizie propune reglementarea unor aspecte în scopul extinderii drepturilor solicitanților de Licențe de Utilizare a Resurselor de Numerotație și a clarificării modului de aplicare a unor norme. Totodată, ANCOM propune actualizarea formularelor utilizate pentru cererile de portare, respectiv de anulare a portării.
Proiectul de decizie supus consultării publice propune o serie de modificări ale prevederilor cuprinse de patru decizii emise anterior de Autoritate, mai exact Decizia nr. 376/2013 privind procedura de solicitare și emitere a licențelor de utilizare a resurselor de numerotație, Decizia nr. 380/2013 privind alocarea și utilizarea unor resurse tehnice, Decizia nr. 144/EN/2006 privind implementarea portabilității numerelor și Decizia nr. 3.444/2007 privind adoptarea condițiilor tehnice și comerciale de implementare a portabilității numerelor.

Proiectul de decizie pentru modificarea și completarea unor reglementări din domeniul resurselor de numerotație, resurselor tehnice și al portabilității numerelor poate fi accesat pe site-ul ANCOM, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 11.05.2015.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite