Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

10 companii romanesti de software si servicii participa la Tech4Export Londra

17 Aprilie 2015



In perioada 13-15 mai 2015 ANIS va organiza la Londra primul eveniment al anului din seria Tech4Export, program initiat si coordonat de asociatie pentru a promova industria si companiile romanesti de software catre potentialii parteneri de pe piata internationala.

Companiile romanesti care participa la aceasta editie a programului Tech4Export cu obiectivul de a-si crea noi conexiuni si parteneriate cu organizatii britanice sunt: AROBS Transilvania Software, ENEA Services Romania, Imprezzio Global, IT SIX GLOBAL SERVICES, Macadamian Technologies, RINF, Roweb Development, Softelligence, Trencadis Corp si Zitec Com.

ANIS organizeaza proiectul in parteneriat cu techUK (www.techuk.org), organizatia reprezentativa a companiilor de tehnologie din UK, cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit (londra.mae.ro/en) si Camera de Comert Britanica-Romana – BRCC (www.brcconline.eu).

„Piata britanica este una foarte atragatoare pentru companiile cu care ANIS lucreaza – exista multe oportunitati si exista interes si deschidere pentru colaborarea cu firmele romanesti. Noi ne dorim ca aceasta delegatie sa fie punctul de pornire al unor contacte extinse - atat direct intre companiile romanesti si britanice, cat si la nivelul organizatiilor care sprijina aceste companii, asa cum sunt ANIS si techUK. In functie de rezultatele acestui prim eveniment pe piata britanica, ne propunem ca acest program sa continue, cu evenimente similare, cel putin anual”, spune Valerica Dragomir, Director executiv al ANIS.

Programul delegatiei romanesti va include o prima zi de intalniri gazduite de British Expertise, cu prezentari sustinute de reprezentanti ai UK Trade and Investment, National Outsourcing Association si Federation of Small Business. Ziua se va incheia cu o intalnire informala, organizata impreuna cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit si gazduita de Institutul Cultural Roman, la care vor participa membrii delegatiei romanesti, reprezentanti ai organizatiilor partenere, invitati, parteneri si prospecti ai companiilor romanesti.

In a doua zi a delegatiei, in cadrul evenimentului gazduit de techUK Andrei Pitis, presedintele ANIS, va prezenta oportunitatile de colaborare pe care Romania le ofera companiilor britanice si tendintele de dezvoltare a industriei romanesti de software. Companiile romanesti vor avea oportunitatea de a isi prezenta serviciile unei audiente formate din firme britanice care reprezinta sectoarele de retail, telecom si sanatate.

Programul celor 3 zile de prezenta in capitala Regatului Unit va fi completat cu o vizita a delegatiei la acceleratorul tehnologic Level39 (www.level39.co).

In 2014, conform statisticilor oficiale, exportul romanesc de servicii informatice şi de comunicaţii s-a ridicat la 49 de miliarde lei, reprezentand 6% din PIB-ul Romaniei.

In cadrul programului Tech4Export, ANIS a organizat in 2014 un eveniment similar de promovare in Austria, cu sprijinul Camerei de Comert a Austriei si al Ambasadei Romaniei la Viena, precum si o vizita de grup la Apps World Londra, impreuna cu BRCC.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite