Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Antreprenorul anului în România pariază pe Clustere

27 Aprilie 2015



Competiţia „Antreprenorul anului în România” a stârnit interesul a 40 de antreprenori care s-au înscris pentru câştigarea titlului. În octombrie 2014 au fost selectaţi cei 12 finalişti şi în noiembrie au fost desemnaţi câştigătorii celor 3 titluri: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year şi Social Entrepreneur Of The Year.



Câştigătorul premiului: Entrepreneur Of The Year în România a fost desemnat Mircea Tudor, fondator al MB Telecom şi inventator premiat de două ori cu marele premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009, pentru “Roboscan”, un sistem de radiografiere a camioanelor şi containerelor comandat de la distanţă, şi, în 2013, pentru primul sistem din lume de scanare a avioanelor, „Roboscan 2M Aeria”.

Rezultatele obţinute în domeniul securităţii transfrontaliere se datorează investiţiilor în cercetare ale MBTelecom, producătorul sistemelor premiate la Geneva. Politica de dezvoltare a companiei s-a concentrat de-a lungul timpului pe reducerea dependenţei de furnizori străini de tehnologie cheie şi pe încurajarea unor producători locali din domeniul mecanicii, hidraulicii, automatizărilor, electronicii să investească în cercetare-dezvoltare, prin generarea constantă de proiecte speciale înaintate acestora spre soluţionare. Astfel, în jurul MB Telecom s-au adunat natural mici companii specializate în tehnologii cheie necesare producţiei, care astăzi reprezintă industria orizontală din jurul verticalei sistemelor de securitate premiate.



În acest context a apărut Asociaţia Clusterul Tehnologiilor de Securitate, care reprezintă sinergia a 14 membri fondatori, ce au ca interes comun dezvoltarea de tehnologii de securitate, echipamente și servicii din domeniul securității la nivel național și internațional. Având ca scop comun realizarea de soluţii complete de securitate transfrontalieră, membrii clusterului inovativ participă la îndeplinirea obiectivelor prin aport specific fiecăruia în funcţie de latura tehnologică ce-i cade în sarcină. În prezent scopul propus al Asociaţiei este de dezvoltare pe plan colaborativ şi de atragere de membri ce pot completa tabloul competenţei clusterului, de formare şi promovare a unei identităţi a sistemelor de securitate transfrontalieră ca întreg, angajarea competenţelor profesionale tinere în clusterul tehnologiilor de securitate transfrontalieră, precum şi integrarea domeniului securității transfrontaliere în rețele de cercetare-dezvoltare naționale și internaționale.

Pentru realizarea acestui scop Asociația derulează în prezent un amplu proiect de dezvoltare și întărire a capacității instituționale de promovare, cu scopul de a îmbunătăți imaginea clusterului ca întreg și a cooperării între membri, proiect finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) în valoare de aproximativ 200.000 Euro. În cadrul acestui proiect, Clusterul a elaborarat o strategie de dezvoltare pentru următorii 5 ani şi promovează produsele membrilor săi la 11 târguri și expoziţii internaţionale de profil, ce acoperă piaţa globală în plină ascensiune din această industrie, începând cu Asia, Africa până la America Latină. Prin aceste acţiuni, Clusterul pune bazele unui brand puternic românesc, reprezentativ pentru securitatea transfrontalieră.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite