Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Oracle a gasit solutii de a sprijini si IMM-urile“

26 Mai 2006



Care sunt principalele probleme cu care va confruntati pe sectorul de piata al IMM-urilor?


Victor Maghiari, Oracle Romania: Companiile mici si mijlocii nu sunt companii de tip „early adopters“; sunt mai degraba „followers“, incercand sa mapeze solutiile informatice pe realitatile lor: probleme similare cu cele din marile companii, resurse limitate, lipsa unor competente structurate (de exemplu, lipsa, de cele mai multe ori, a unor departamente organizate de IT), accesul redus la facilitati de finantare. Sunt companii in care responsabilitatea deciziilor este concentrata la un numar foarte mic de persoane (sau chiar una singura), iar criteriul este de multe ori unic: pretul. Pentru companiile mici si mijlocii, propuneri cu orizont de timp de 5-10 ani sunt de cele mai multe ori nerealiste, pentru ca aceste companii isi pot repozitiona afacerile in intervale de timp mult mai scurte. Companiile mici si mijlocii sunt interesate de solutii de finantare (chiar credit furnizor) si de referinte ale implementarilor in acelasi domeniu, esalonari de plata cu evidentierea ROI, toate acestea oferite „la pachet“.
Victor-Maghiari
Care este oferta dvs. dedicata IMM-urilor?


Victor Maghiari, Oracle Romania: Oracle ofera diverse solutii pentru piata IMM pornind de la: n Oracle eBusiness Suite Special Edition, o solutie comerciala de licente si implementare, adaptata pietei IMM-urilor n Oracle eBusiness Suite 2003, care este, de asemenea, un bundle de module care solutioneaza complet problematica companiilor si a relatiilor lor cu clientii si furnizorii n Oracle JD Edwards, solutie care adreseaza la un pret convenabil prin suite dedicate problematica specifica companiilor de constructii si real estate, wholesales si retail, farming si companii agricole sau productie, si diverse suite de module orientate pe activitatea financiara, de productie, de aprovizionare, servicii, relatii cu clientii. Toate aceste solutii sunt implementate de catre partenerii Oracle care aduc si componente solide de finantare prin intelegeri cu diverse institutii financiare de profil, pe langa competenta de implementare. Ofertele Oracle pentru IMM-uri au in spate best prac-tice-ul corporatiei si sunt adaptate prin localizarea solutiilor implementate de catre partenerii Oracle Romania. Dar am avut si oferte concepute la nivel local.


Care sunt concluziile roadshow-urilor dedicate IMM-urilor organizate de Oracle in aceasta primavara?


Victor Maghiari, Oracle Romania: Principala concluzie este ca piata companiilor mici si mijlocii din Romania este din ce in ce mai atractiva. Este o piata pe care Oracle a considerat-o intotdeauna ca fiind extrem de dinamica. De altfel, Oracle a formulat o strategie adaptata pentru acest segment de piata, oferta cuprinzand atat partea de tehnologie, cat si de aplicatii. Solutiile informatice, cu grade diferite de complexitate, nu mai pot lipsi din „arsenalul“ cu care firmele romanesti urmeaza sa supravietuiasca si sa-si desfasoare activitatea pe viitor, in puternicul mediu concurential al Uniunii Europene. Ele sunt deja o prioritate. Oracle a gasit solutii de a sprijini si IMM-urile, oferind pachete scalabile, modulare, la un raport pret/calitate cu adevarat competitiv.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite