Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

CloudWay.ro duce facturarea īn cloud

27 Aprilie 2015



CloudWay.ro este o aplicaţie (sau program) de facturare şi gestiune online de tip miniERP, lansată în România în 2010, construit(ă) pe platforma cloud de la Microsoft, Windows Azure şi dedicat(ă) firmelor mici şi mijlocii din România. Aceste firme au de regulă externalizat serviciul de contabilitate. Ca segmente țintă Cloudway.ro îşi propune să atace următoarele domenii: firme de tip PFA, AF, firme prestatoare de servicii, firme care fac activităţi de distribuţie a bunurilor, firme care fac comerţ cu amănuntul (retail), firme care produc bunuri alimentare şi/sau nonalimentare, firme care doresc să îşi extindă piaţa prin intermediul magazinelor online (în acest sens CloudWay.ro oferă acestora construirea automată a unui magazin online sau, dacă respectiva firma are deja unul sau mai multe magazine online, CloudWay.ro oferă un API pentru interfaţarea acestor magazine în back-end cu CloudWay.ro).

Soluții tip „afacere la cheie”
În ultimul timp, datorită feed-back-ului primit de la clienţi, am realizat că trebuie îndeplinite anumite nevoi în piaţă într-un mod mult mai nișat, astfel încât să putem adresa acea zonă oferindu-i soluţii de genul „afacere la cheie”.
Astfel au luat naştere CloudWay Prepaid Management – un modul de afacere la cheie pentru distribuitorii de coduri de reîncărcare online prin intermediul POS-urilor sau website-urilor pentru operatorii de telefonie mobilă din România- şi CloudWay Vending Management, de asemenea un modul de tip afacere la cheie pentru firmele care oferă spre închiriere sau custodie aparate de tip Vending Machines (exemplu: expresoare de cafea) micilor comercianţi.



CloudWay Prepaid Management, în sprijinul distribuitorilor de coduri

Doresc să detaliez modulul Cloud-Way Prepaid Management. Ce este de fapt acest modul? Distribuitorii de coduri de reîncărcare online prin intermediul POS-urilor sau website-urilor pentru operatorii de telefonie mobilă din România sunt de regulă firme care au între 1 şi 10 angajaţi, dar care au toto-dată cifre de afaceri mari şi foarte mari, facturând săptămânal de la o sută la mii de facturi.



Un astfel de proces de facturare decurge conform schemei alăturate. Astfel, operatorii de telefonie mobilă facturează platformelor prepaid, care mai departe facturează distribuitorilor şi în continuare aceştia facturează subdistribuitorilor, subdistribuitorii mai departe către clientul final (exemplu: buticul din colţ). Ne referim în continuare la distribuitori şi subdistribuitorii acestora (încercuiţi cu roşu în schemă). Problema lor este aceea că, primind aceste tranzacţii prin e-mail de la furnizor sau accesându-le platforma pentru exportul tranzacţiilor sunt nevoiţi ulterior să proceseze toate aceste tranzacţii primite creând ulterior pe baza acestor tranzacţii primite facturi pentru clienţii lor.

Acest proces de creare a facturilor (vorbim de sute sau mii de facturi săptămânal) este un proces de multe ori manual, care se execută de cele mai multe ori factură cu factură. Imaginaţi-vă numai cât de dificil este să identifici tranzacţiile din noianul de tranzacţii corespunzătoare unui anume client pentru a-i face factura şi, încă o dată, vorbim de sute sau mii de facturi săptămânal, care includ zeci de mii sau sute de mii de tranzacţii. Vă închipuiţi câte resurse umane trebuie alocate pentru a gestiona acest proces şi cu ce costuri? Ei bine, CloudWay.ro vine cu o soluţie inovatoare care, aşa cum am zis mai sus, reprezintă o afacere la cheie pentru distribuitori.

Cum ar fi dacă toate aceste grămezi de facturi s-ar genera printr-un singur click în câteva secunde, iar clienţii şi le-ar vedea instant în secunda în care au fost emise? Da, aţi ghicit, CloudWay.ro, prin intermediul procesului de facturare automată, face exact acest lucru. Dar nu numai atât. Agenţii firmei distribuitoare pot lucra în teren de pe smartphone-uri sau tablete facturând şi/sau încasând banii de la clienţi într-un mod facil, datele fiind procesate în timp real. Rapoartele de vânzări emise săptămânal de CloudWay.ro pe baza importului automat din platformele prepaid sau din e-mail-urile trimise de către furnizori direct în CloudWay.ro (vezi schema) ajută distribuitorul să îşi vadă situaţia pe fiecare agent al său în parte, pe fiecare client, să urmărească cifra de afaceri pe fiecare agent, profiturile pe agent şi pe client în parte, terminalele care nu au vândut, situaţia restanta a clienţilor, etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite