Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ZCOM 2015 conectează mediul ITC cu economia reală

29 Aprilie 2015



Ziua Comunicaţiilor a devenit începând cu ediţia 2015 un eveniment care integrează tendinţele din principalele sectoare tehnologice şi pune bazele unei colaborări mai strânse între ITC și economia reală. Deschisă de Sorin Grindeanu, Ministrul pentru Societatea Informațională, conferința a înregistrat o participare numeroasă atât din partea autorităților cât și a mediului de business, o audienţă de peste 700 de persoane fiind atrasă de diversitatea tematică și calitatea invitaților. În premieră, Ziua Comunicațiilor a propus o structură bazată pe sesiuni multiple care acoperă principalele tendinţe curente: norme și reglementări, produse și servicii de comunicații, echipamente și platforme, soluții și servicii IT, securitate, ecommerce etc.



Concluzia principală a dezbaterilor a fost că piața are nevoie de o abordare comună la nivel de comunicații, securitate și soluții IT, aceasta fiind singura cale către o dezvoltare armonioasă. „Ziua Comunicațiilor este o bună ocazie să discutăm despre viitor, mai ales ca Ministerul pentru Societatea Informațională tocmai a lansat strategia pentru Agenda Digitală 2020 care pune bazele dezvoltării ITC-ul în domenii precum sănătate, educaţie şi cultura. Consider că un astfel de eveniment este necesar pentru a înţelege mai bine cerinţele pieței și a le transpune în măsuri și norme coerente” afirmă Sorin Grindeanu, care a susținut o prezentare și a efectuat un tur al zonei expoziționale.

Situația României pe piața globală de comunicații a fost un subiect care a ridicat interesul audientei, atât în urma statisticilor prezentate de Cătălin Marinescu, Președinte ANCOM cât și prin intervențiile lui Varujan Pambuccian, membru al Comisiei ITC din Parlamentul României. În mod curent, România reprezintă un paradox, deși ocupă un loc 3 global la nivelul calităţii și performanței infrastructurii și serviciilor de comunicații, rata de adopție este printre cele mai scăzute din Europa. Situație care evidențiază, încă o dată, că nevoia de educație și diseminare a informațiilor rămâne critică, misiune asumată de Eugen Preotu, fondatorul și promotorul conferinței Ziua Comunicațiilor, încă din 1996 când a avut loc prima ediție. În decursul celor aproape două decenii, Ziua Comunicațiilor a devenit un reper al industriei ITC și un brand în sine, recunoscut local și internațional.

Pentru mai multe informații contactați echipa ITS Events Management
E-mail: events@itsevents.ro
Mobil: 0724 028 020

Despre ITS Event Management
ITS Events Management este o companie specializată în organizarea de evenimente B2B şi B2C, consultanță, management, sales administration, servicii tehnice şi logistice pentru evenimente, al cărei obiectiv este să creeze cadrul adecvat stabilirii şi menţinerii relaţiilor de business. Activitatea de succes desfăşurata până în prezent şi capacitatea de a gestiona manifestări complexe au ajutat compania să devină un jucător important în industria de evenimente. Cu o experienţă de peste 12 ani în domeniul organizării de evenimente internaţionale, echipa ITS Events Management organizează expoziţii, conferinţe, evenimente de companie, (lansări de firme şi de produse, team building), marketing şi sales pentru programele de training, conferinţe de presă, campanii media integrate pentru evenimente

Articole asemanatoare

SDN și NFV fac valuri în telecom
CES 2015, sub semnul interconectării
Operatorii mobili așteaptă al patrulea val de creștere
Piețele de telecomunicații din România și evoluțiile din 2015: unde suntem și încotro este posibil să mergem
Comisia Europeană atacă banda de 700 MHz



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite