Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

GTS investeste 1 milion EUR in modernizare Centrului de Date din Bucuresti

20 Mai 2015



GTS Telecom a extins la 575 mp suprafata Centrului de Date din parcul industrial Electromagnetica, in urma unei investitii de cca 1 milion EUR. Este cea de a doua investiție a companiei în centrul său de date în mai puțin de doi ani. Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu 30%. Pentru a susţine această cerere în creștere, GTS Telecom şi-a extins cu 60% suprafața centrului de date din București şi a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. Această investiţie securizează disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom și garantează în continuare standardele de calitate asigurate clienților: o disponibilitate operațională a mediului de colocare de 100% și valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților și termenul de implementare în spațiul de colocare a echipamentelor noi. „Serviciile de cloud și data center au fost o prioritate pentru noi în ultimii ani, ca răspuns la interesul tot mai crescut al clienților pentru eficientizarea business-ului prin servicii de virtualizare și colocare. Continuăm să investim constant în portofoliul de servicii IT&C, astfel încât să punem la dispoziția clienților noștri o gamă completă de servicii de comunicații şi infrastructură.”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.


Investiția din 2015 în data center este a doua investiție semnificativă a GTS Telecom în mai puțin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare și implementare, 6 luni, și are loc după o investiție realizată la sfârșitul anului 2013, în valoare de peste 600.000 de euro, în extinderea data center-ului și în infrastructura cloud din București. ,,Suntem mândri că în cei opt ani de operare am oferit partenerilor noștri o disponibilitate de 100% privind condițiile de mediu de colocare din cadrul data center-ului nostru. Am reușit, prin execuția exemplară în design-ul, implementarea și mentenanța serviciilor de telecom şi a mediilor cloud, să construim parteneriate pe termen lung alături de clienți. Acest lucru ne confirmă că aducem valoare adăugată pentru afacerile acestora și că vom vedea în continuare o creștere a numărului de companii care utilizează serviciile noastre în România”, a adăugat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Încă din 2011, compania GTS este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% şi al unei platforme state-of-art. Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de colocare și virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă specializată și dedicată clienților 24/7.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite