Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Pachetul salarial si de beneficii

26 Mai 2006




Nu mizati pe confidentialitatea salariilor. Angajatii vorbesc intre ei si nu-i nimic mai demotivant decat sa afli ca noul tau coleg, care are acelasi post/ responsabilitati/ abilitati are salariul dublu. Nu mai luam in calcul posibilitatea ca noul coleg sa-ti fie subaltern.


l Analizati constant piata si incercati sa tineti pasul. Cresterile salariale ar trebui sa fie cel putin bianuale pentru a putea fi motivante.


l Analizati constant nevoile angajatilor dumneavoastra. Casatoria, marirea familiei, inseamna noi responsabilitati financiare.


l Compromisurile nu-si mai au locul. Oferiti tot ce puteti atat angajatilor cat si potentialilor angajati.


l Folositi la maximum beneficiile cu costuri indirecte: program flexibil, management care nu presupune program de lucru standardizat, prin obiective si dead-line-uri, diverse tipuri de zile libere: ziua de dormit; ziua pentru tine insuti, ziua de documentare.


l Si in final, nu uitati ca salariul reprezinta rasplata muncii efectuate. Iar performanta costa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
dany
- nivelul raportat al salariilor este inca mic din cauza faptului ca mai sunt inca firme de soft (si destul de multe care platesc oamenii partial la negru - jumatate pe cartea de munca, jumatate la negru). E adevarat firmele mari nu-si pot permite sa faca asta, insa exista cazuri de firme chiar si cu 50 angajati care fac asa ceva. - salariul de 1700 de euro pentru un senior este totusi printre cele mai mari (mi-ar place sa cunosc companiile care ofera asa ceva), insa pe de alta parte este pe deplin justificat, pentru ca este mult mai rentabil sa angajezi un om care-ti face treaba de calitate si aproximativ in timpul alocat decat sa iei 3 juniori care nu pot face acelasi lucru in aceleasi conditii. - e adevarat, am intalnit companii mai mici care ofera salarii mai bune, mai ales la entry level, insa pe termen lung avantajele sunt mai mari intr-o companie mai mare. Din nefericire notiunea de "termen lung" nu prea mai exista in IT, perioada de timp pe care un angajat o petrece inr-o companie fiind de 3-4 ani maxim. Motivul plecarii? Pe primul loc relatiile interumane, care nu sunt gestionate cum trebuie (un exemplu concret, cel mai des intalnit, il reprezinta conflictele care apar intre seniori developeri si seful de proiect). Pe de alta parte relatiile interumane sunt mult mai bune intr-o firma mai mica (cu maxim 50 angajati), unde numarul de sefi nu este asa mare si unde se poate dezvolta asa numita "agile methodology" de abordare a proiectelor. - de asemenea pentru mentinerea competitivitatii unui angajator as mai avea de mentionat si posibilitatatea de efectuare a cursurilor de calificare (in felul asta angajatii nu ar mai fi nici slab pregatiti si s-ar crea si o atmosfera de competitie care este benefica pana la un moment dat); de asemenea posibilitatea ca angajatii sa poata participa la sedintele decizionale (mai ales in ceea ce priveste alocarea lor pe un proiect sau altul);
26 Mai 2006, 01:02:06
valentina neacsu
Dany, vreau sa-ti multumesc pentru constanta cu care imi analizezi articolele si pentru pertinenta observatiilor tale. Companiile si salariile de referinta din articol chiar exista si revin cu invitatia de a le gasi impreuna. Astept vesti de la tine la mail: valentina@itex.ro :)
26 Mai 2006, 02:02:00
dany
V-am contactat la adresa indicata
01 Iunie 2006, 12:02:55