Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Participarea României la Programul European de Fuziune

26 Mai 2015Fuziunea nucleară este una dintre cele mai promițătoare opțiuni pentru generarea în viitor a unor cantități mari de energie. Producţia de energie prin fuziune nucleară are asigurată, în principiu, aprovizionarea cu combustibil pentru milioane de ani, nu este însoţită de emisii de carbon şi nu implică practic producerea de deşeuri radioactive. În plus se estimează că în momentul în care producerea energiei electrice prin fuziune nucleară va deveni comercială, costurile de producţie vor fi similare cu cele ale altor surse de energie. Obţinerea acestor beneficii nu este însă o sarcină uşoară. O gamă largă de provocări ştiinţifice şi tehnice stau încă în calea realizării acestui obiectiv ambiţios. În plus, costurile implicate de realizarea instalaţiilor de fuziune sunt semnificative, astfel că acest proiect nu poate fi realizat fără o largă colaborare internaţională.La nivel european Tratatul EURATOM a fost cadrul juridic internațional în care statele membre au inceput coopererarea în domeniul cercetării fuziunii nucleare. În anul 1998 a fost creat Acordul European de dezvoltare în domeniul fuziunii nucleară (EFDA – European Fusion Development Agreement). Acest acord între instituțiile de cercetare de fuziune europene și Comisia Europeană (care reprezintă Euratom) a asigurat consolidarea şi coordonarea colaborării lor în activități colective de cercetare în domeniul cercetării fuziunii nucleare. România s-a racordat rapid la aceste tendinţe ştiinţifice. Astfel, în acelaşi an, a fost creată în cadrul Institutului de Fizică Atomică din Bucureşti (IFA), Asociaţia EURATOM-MEdC care a reunit entităţile implicate la acel moment în cercetarea științifică din domeniul fuziunii nucleare: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei Bucureşti (INFLPR), Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” Bucureşti (IFIN-HH), Universitatea din Craiova (Ucv), Universitatea A.I. Cuza din Iaşi (UAIC). Ulterior, alte entităţi s-au alăturat Asociației: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Rm. Vâlcea (ICSI), Institutul Naţional de Cercetre-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INFIM) Bucureşti, Insitutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). S-a realizat astfel dezvoltarea unei rezerve naţionale de competenţă în vederea viitoarei exploatări a unui sistem energetic bazat pe fuziune şi de asemenea creşterea competenței ştiinţifice şi tehnice pentru proiectarea, construcţia şi exploatarea unor instalaţii de fuziune.

Începând cu anul 2014 cercetările de fuziune nucleară se desfăşoară în cadrul proiectului european EUROfusion. Consorţiul proiectului cuprinde 26 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveția ca membru asociat a semnat acordul de consorțiu EUROfusion. Semnatarii reprezintă aproximativ 40 de laboratoare de fuziune care sunt ele însele legate de mai mult de 100 de terțe părți. Bugetul proiectului, până în 2018 este de aproximativ 850 de milioane de euro, Comisia Europeană asigurând o finanţare de 55%. Documentul programatic aflat la baza activităţilor din cadrul acestui proiect este “Fusion Electricity – A roadmap to the realisation of fusion energy”, publicat în Noiembrie 2012. Acest document stabileşte viziunea strategică pentru demonstrarea posibilităţii obţinerii de energie electrică din fuziunea nucleară, în regim commercial, prin construirea unui prototip demonstrativ (DEMO) până în anul 2050. Elementul cheie este construirea celei mai avansate instalaţii de fuziune ITER (Internaţional Thermonuclear Experimental Reactor). Ideea ITER a apărut în 1985, iar proiectul a început să fie finanţat începând cu anul 2006. La acea dată bugetul a fost estimat la circa 13 miliarde de euro. Construcţia efectivă a început la Cadrache (Franţa) în 2008. Se aşteaptă ca prima plasmă să fie obţinută în 2020, iar primele experimente cu deuterium-tritiu să se desfășoare în 2027. Având în vedere complexitatea şi miza ştiinţifică a acestui proiect, menit să ofere informaţii esenţiale, de natură ştiinţifică şi tehnologică, pentru construcţia DEMO, este firesc faptul că ITER reprezintă pivotul central al proiectului EUROfusion. Majoritatea cercetărilor sunt orientate spre realizarea acestui obicetiv. Principalele instalaţii de fuziune actuale - JET (Culham, Marea Britanie), ASDEX-UG (Garching, Germania) – servesc de asemenea pentru validarea soluţiilor de proiectare pentru ITER şi de asemenea pentru pregătirea operării acestuia.România participă în proiectul EUROfusion încă de la înfiinţarea acestuia. IFA este membru al consorțiului şi joacă rolul de agenţie de finanţare. Celelate institute şi universităţi participă ca terţe părţi sub coordonarea IFA, constituind împreună Unitatea de Cercetare EURATOM-Fuziune. În prezent, membre al unităţii de cercetare sunt institutele şi universităţile care au fost membre ale Asociaţiei EURATOM-MedC, dar participarea este deschisă. Selecţia se face pe baza competiţiilor organizate de consorţiul EUROfusion, la intervale regulate de timp, pentru diferite pachete tematice.

Contribuții științifice românești

Cercetările științifice în care partea română s-a implicat de-a lungul timpului a acoperit o gamă largă de subiecte. Iniţial au predominat studiile de fizică teoretică, care s-au axat în principal pe înţelegerea regimurilor de înaltă confinare a plasmei, studiul transportului în plasmă datorat turbulenței, formarea structurilor coerente, descrierea analitică şi numerică a instabilităţilor în plasmă, fizica rotaţiei plasmei, determinarea de secţiuni eficace nucleare de interes pentru fuziune. România are şi în prezent contribuţii substanţiale în domeniile cele mai critice în dezvoltarea sistemelor de fuziune: stabilitatea regimului de înaltă confinare de tip H (High), instabilităţile de tip ELM (Edge-Localized Mode), instabilităţi magnetice

Treptat au fost abordate tot mai multe subiecte de fizică aplicată şi tehnologie. O contribuţie semnificativă la programul European de Fuziune a fost reprezentată de câştigarea proiectului de realizare a acoperiririlor cu wolfram şi beriliu a componentelor primului perete al JET, cea mai mare instalaţie tokamak de la Culham, Marea Britanie. Acest proiect, câştigat în competiție cu firme de prestigiu, precum Plansee din Germania, a reprezentat un pas esenţial în realizarea proiectului de transformare a JET într-o instalaţie pilot de de testare a celor mai avansate soluţii pentru următoarea generaţie de reactoare de fuziune. În aceeaşi direcţie au fost realizate studii complexe de retenţie a combustibilului în peretele tokamak, caracterizarea componentelor de tip CFC (Carbon Fibre Composite) prin microtomografie de raze X.Alte contribuţii româneşti la modernizarea instalaţiei tokamak de la JET ca prototip de testare a soluţiilor pentru ITER sunt legate de dezvoltarea sistemelor de diagnostic a plasmei. În prezent modernizarea a două sisteme pentru diagnosticarea confinării particulelor alfa, element esenţial în obţinerea reacţiei de fuziune auto-susținute, sunt conduse de INFLPR şi ICSI. Au fost de asemenea dezvoltate şi implementate metode de diagnostic a plasmei bazate pe reconstrucţia şi procesarea imaginilor: reconstrucţia emisivității gama şi neutronice în plasmă, identificarea în timp real a unor instabilităţi în plasmă pe baza informaţiilor furnizate de camerele video ultra-rapide. Cercetătorii romani au participat constant în echipele multinaţionale la campaniile experimentale de la JET. Participarea la campaniile experimentale de la ASDEX-UG au devenit şi ele o componentă a activităţilor de cercetare curentă.

O dată cu începerea, la nivel european a unei activităţi tot mai susţinute legate de construcţia DEMO, cercetările privind materialele avansate vin să întregescă tematica cercetărilor cu participare românească. Principalele cercetări sunt legate de tehnologia realizării materialelor funcţionale şi structurilor complexe pe bază de componente elementare de wolfram. Este de asemenea de remarcat contribuţia românescă în domeniul dezvoltării şi caracterizării unei noi generaţii de cabluri supraconductoare cu performanţe îmbunătăţite, necesare construcţiei DEMO.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
Sandu Stan
Despre REACTORUL TERMONUCLEAR CONTROLAT SandustanBrasov. 2. Albert Einstein prin relativitatea lui a RASTURNAT realitatea lumii noastre terestre. El inlatura ETERUL din fizica, eter care constituie 96 % din masa cosmosului si da materialitate spatiului si timpului. Dar SPATIUl limiteaza locul unde se poate desfasura o actiune materiala; iar TIMPUL marcheaza perioada de desfasurare a unei actiuni material. Spatiul si timpul sunt numai notiuni abstracte, absolute si colaterale care arata unde si cand se desfasoara o anumita actiune materiala. 4. Dar ETERUL este o realitate fizica constituita dintr-o materie foarte marunta, invizibila pentru ochiul uman, si este format din atomi, si mai mici, cu 7…8 ordine de marime decat atomii elementelor chimice. Materia eterului penetreaza toate corpurile vizibile si materia fizica a eterului umple tot spatiul interplanetar cat si spatiul interatomic. Eterul este o materie cu masa si greutate, fiind supusa si ea legii atractiei universale. 5. MATERIA FIZICO-CHIMICA este materia vizibila cu ochiul liber si este constituita din atomii elementelor chimice. MATERIA FIZICO-ETERICA este o materie cu atomi si mai marunti, cu 7…8 ordine de marime decat atomii elementelor chimice, si corpurile formate din aceasta materie sunt invizibile pentru ochiul uman. FIZICA ETERICA se ocupa cu studiul materiei eterice, dar care a fost abandonata in secolul XX, pentru ca in 1905 Albert Einstein a exclus eterul din fizica! 6. ELECTRONUL nu este exclusiv doar o sarcina electrica, ci o particula elementara din compozitia oricarui atom, si este doar o particula cu rol intermediar in desfasurarea fenomenelor electrice. SARCINA ELECTRICA REALA este o particula de eter electric mult mai mica decat electronul, are si ea o rotatie proprie rapida, produce un camp magnetic propriu, care se angreneaza cu campul magnetic din jurul unui conductor electric! 7. CAMPUL ELECTRIC este un camp al particulelor de eter electric, libere si se misca aproximativ in linie dreapta. CAMPUL MAGNETIC din jurul unui conductor electric este constituit totdeauna din particule ale eterului electric, care sunt cuplate cap la cap si se misca pe o curba formand cercuri concentric in jurul unui conductor electric. CAMPUL ELECTROMAGNETIC este o combinatie de particule ale campului electric si bucle( sau fragmente) de camp magnetic, avand proprietatea de a se deplasa in spatiu. 8. CURENTUL ELECTRIC consta in circulatia in jurul si in lungul unui conductor electric a particulelor de eter electric ghidate pe campul magnetic din jurul conductorului electric, camp magnetic format din particule de eter electric cuplate cap la cap si evoluand concentric in jurul conductorului electric, sub actiunea tensiunii electrice. Daca se intrerupe curentul electric, atunci se descompune si acest camp magnetic in particule ale eterului electric si se scurg in circuit. 9. ACTUALELE GENERATOARE ELECTRICE: elemente galvanice si acumulatoare electrice, dinamuri si alternatoare, termoelemente si cellule fotoelectrice, NU TRANSFOMA NIMIC , ci ele numai aduna energia electrica = particulele eterului electric care exista in metale, in mediul inconjurator, in radiatiile termice ori intr-o raza de lumina! 13. Observatiile obtinute prin sateliti si dela sol, ne spun aproape tot despre activitatea Soarelui. De-a lungul unui ciclu de 11 ani locurile de aparitie ale petelor solare se schimba incet dela plus si minus 50o latitudine la inceputul ciclului de activitate spre latitudinea din apropierea ecuatorului la sfarsitul ciclului. Aparitia petelor este precedata de aparitia unui camp magnetic de 5000 gauss, dar care dispare dupa disparitia petelor, tradand o miscare interna sub forma de vartej a materiei din masa solara, ca niste tuburi de vartej ce trec direct prin masa solara dintr-o emisfera in cealalta. 15. Dupa un minim al perioadei de pete solare, Soarele incepe formarea de tuburi de vartej dela plus si minus 50O latitudine catre zona ecuatorului realizand in zona centrala un spatiu cu inalta temperatura si concentratie, care pot asigura inceputul reactiei termonucleare, a carei presiune va impinge tuburile de vartej spre suprafata ecuatoriala, reducand miscarea diferentiata intre straturile interne ale masei solare. 16. Astfel in cazul Soarelui sunt doua feluri de camp magnetic: 1). Campul magnetic principal al magnetosferei solare care imbraca masa solara dela un pol la altul, si 2). Campurile magnetice secundare care trec prin tuburile de vartej, dintr-o emisfera in alta, si la al caror capete se gasesc in pozitie simetrica petele solare. Liniiile campurilor magnetice secundare, imbraca si ele partea de afara a masei solare dela o emisfera la alta. 17. Din cauza rotiri masei solare, liniile campurilor magnetice secundare nu sunt paralele cu liniile campului magnetic principal, dar sunt adiacente si astfel formeaza la suprafata Soarelui o textura de linii de camp magnetic, asa ca un perete de camp magnetic, care nu permite masei solare incandescente sa se imprastie in spatiu. 18. Acest perete magnetic resultant formeaza ADEVARATA CAPCANA MAGNETICA ( si nu numai prin presiunea gravitationala), care preseaza masa solara si realizeaza conditiile de incepere, adica conditiile pentru desfasurarea reactiei termonucleare. Peretele magnetic mobil rezulta din teserea liniilor de camp magnetic adiacent. Liniile unui camp magnetic se leaga cu liniile altui camp magnetic obtinand un camp magnetic resultant ca un strat solid cu grosime. 21. Eterul electric – de exemplu- provine din campul magnetic din atomi, eliminat in urma combinatiei deuteriului cu tritiul in atomul de heliu. Campul magnetic eliminat se descompune in particule ale eterului electric in camera de combustie termonucleara. Orice combinative chimica elimina acest eter electric. Dar la combinatiile chimice, elementele lor chimice ce participa la reactie nu pot fi izolate magnetic pentru ca ele se combina inainte de a fi ionizate. 25. Conditiile pentru o fuziune termonucleara controlata: temperatura, concentrare, confinare si durata – nu s-au obtinut niciodata intr-o instalatie Tokamak, din cauza incapacitatii capcanei magnetice, care nu imbraca si nu inconjoara in intregime plasma termonucleara. Plasma nu poate fi retinuta, nu poate fi mentinuta, astfel nu poate fi incalzita. Pana acum in 2017, nu au fost confinate plasme in instalatii de tip tokamak. 26. Acum ITER-ul nu poate fi facator de stele, pentru ca specialistii lui nu cunosc cum lucreaza Soarele cu principalele lui componente. In afara de masa solara incandescenta exista: campul magnetic principal ( magnetosfera solara cu capcana ei magnetica); campurile magnetice secundare( facute prin tuburile de vartej ale masei solare); centura de radiatii; diagrama “fluture” (cu pozitia petelor solare in capetele tuburilor de vartyej, care traverseaza masa solara); presiunea tuburilor de vartej; presiunea campului magnetic principal. SandustanBrasov Continuare la reactor thermonuclear controlat. 28. Textura campului magnetic: toroidal, poloidal sau stelerator este prea rara pentru a putea forma o capcana magnetica. Capcana magnetica trebuie sa fie un perete electromagnetic stratificat tesut (impletit) la intrare si cu depletire la iesire. Peretele electromagnetic al capcanei magnetice este un perete mobil cu formare si continua deplasare. 29. In capacana magnetica a unei instalatii tokamak se produce numai camp magnetic care se mentine doar in jurul bobinei, fara a implini rolul de capcana magnetica. Campul electromagnetic poate evolua (se poate deplasa) in spatiu si in interiorul unei camere sferice, se poate impleti pentru a forma o retea stratificata, care sa poata opri, retine si orienta particulele plasmei termonucleare. 30. Alimentand o bobina supraconductoare cu un current electric se obtine in jurul ei numai un camp magnetic. Dar dispunand sau aranjand in jurul bobinei supraconductoare a anumitor piese magnetice si dielectrice, se poate obtine variatia permitivitatii electrice si a permeabilitatii magnetice, care vor transforma campul magnetic al bobinei supraconductoare in camp electromagnetic, care poate evolua (se poate deplasa) mai departe in spatiu, fara a inchide bucla imediat. 31. Eu rotesc globul de plasma pentru a realiza principiul magnetohidrodinamic de extragere directa a particulelor de current ( de eter electric). Atomii de heliu formati pot trece prin capcana campului magnetic ca reziduu. Campul electromagnetic al capcanei magnetice trebuie sa intre cu putere pentru a spatia, a presa, si a roti cu 800 m/s globul de plasma, si dupa aceea sa iasa repede afara. 32. Astfel, cu o capcana magnetica sigura, fara schimbatoare de caldura, si directa extragere a energiei electrice = a particulelor de eter electric, se poate trece direct la faza finala de obtinere a unui reactor thermonuclear controlat – commercial. Eu consider ca pretul pentru cercetare si realizare in acest caz poate fi de 10 ori mai mic decat actualul proiect ITER, si atunci, separat , multe tari il pot realiza. 33. Acest reactor thermonuclear are o camera sferica pentru combustie, cu capcana magnetic a INTERIOARA, cu camp electromagnetic realizat in afara si introdus in camera sferica, cu dispozitiv de introducere a combustibilului, cu posibilitate de colectare directa a energiei electrice, cu colectoare semisferice. Dispozitivul de introducere se compune din: 1). Doua motoare de inalta turatie cu plasmatron in zona lor centrala; 2). Doua circuite magnetice pentru conducerea (ghidarea) fluxului de camp electromagnetic. 34. Camera sferica de combustie termonucleara este formata din doua parti semisferice unite. Alimentarea cu combustibil si flux de camp electromagnetic se face prin orificiile din partile centrale ale emisferelor, iar iesirea in afara a fluxului de camp electromagnetic se face prin zona maxima unde se unesc cele doua semisfere. Motoarele de inalta turatie se rotesc in acelasi sens pentru a stabili tensiunea campului electric intre colectoare. 35.Testul pentru fuziunea termonucleara controlata pe instalatii de tip Tokamak si cu LASER nu mai pot adduce numic nou pentru viitorul nostru energetic. Eu leg schema reactorului thermonuclear controlat dupa modelul de functionare al Soarelui, leg schema motorului electromagnetic reactiv de schema de pe piatra tombala dela Palenque. Schemele descrise se pot viziona pe You Tube: “SandustanBrasov” – videoclip – youtube.com. 38. Modelul reactorului thermonuclear controlat propus de mine reproduce in intregime conditiile din Soare. Adica: 1). Produce globul de plasma si il roteste cu 800 m/s; 2). Asigura capcana magnetic a cu doua campuri electromagnetice incrucisate care imbraca si roteste globul de plasma; 3). Alimentarea continua cu hidrogen in stare de plasma si asigura confinarea lui. Mai mult, face posibila colectarea directa a curentului electric. 39. Instalatiile Tokamak nu au nimic comun cu modelul de functionare al Soarelui si cu o fuziune termonucleara controlata. Adica: 1). Nu poate concentra si confina plasma; 2). Nu poate izola plasma fata de peretele interior al camerei toroidale, pentru ca se va topi peretele la 5…10% din temperatura de fuziune; 3).Schimbatoarele de caldura nu pot fi folosite pentru ca nu se poate extrage caldura din camera toroidala, pentru ca aceasta nu are capacana magnetica si se va topi. 40. Introducerea combustibilului: deuteriu si tritiu prin plasmatron in forma de vartej de plasma si folosirea campului magnetic rotitor, va duce la aranjarea pentru unire laterala de protoni si neutroni in particule alfa. Astfel, din particulele electrice ale plasmei impreuna cu neutronii, prin unire in particule alfa, respective in atomi normali de heliu (4/2He), acestia devin neutri din punct de vedere electric si pot trece prin capcana magnetica. 41. In instalatiile tokamak componentele plasmaei (= protoni, neutroni si electroni), nu se pot aranja in unire laterala ca sa formeze particule alfa, respectiv atomi de heliu normal ( 4/2 He). Adica, nu se pot confina componentele plasmei si nu se poate realiza pornirea reactiei de fuziune termonucleara. 42. Prin vartejul capcanei magnetice sunt invartiti si neutronii. Acesta este modul de desfasurare al reactiei termonucleare in Soare. Asteptand o coliziune de fuziune ca sa se faca accidental sau aleatoriu nu este o solutie pentru I instalatie comerciala. Astfel dupa cuplarea lateral proton-neutron-proton-neutron in particula alfa, aceasta va atrage si va fixa rigid si doi electroni formand atomul normal de heliu ( 4/2 He). 51. In cazul unei explozii termonucleare se produce in fractiuni de secunda, o mare cantitate de particule de eter electric, care in totalitatea ei produce inpulsul electromagnetic acompaniat imediat de unda de soc, in special unda eterica de soc, care va zdruncina masa mediului eteric dimprejurul exploziei, si masa eterica din corpurile intalnite in calea sa, distrugandu-le pe o raza de multi kilometri. 52. Impulsul electromagnetic care actioneaza asupra instalatiilor electrice, este in realitate, o radiatie electromagnetica, este sarcina electrica reala, constituita din particule de eter electric, care pot circula prin circuitele instalatiilor noastre electrice. Aceste particule provenind din reactia de explozie termonucleara, sunt MASA LIPSA din reactie. Acestea trebuie sa le captam noi, din reactorul thermonuclear, direct fara a utiliza schimbatoare de caldura.
10 Iunie 2017, 06:17:42
Stan Sandu
SansustanBrasov LEGEA UNIFICATA A MATERIEI SI FORTELOR EI. Plus ENERGIA LIBERA! 1. Ca om adult intr-o tara crestina, am invatat pana la maturitate dar si dupa; am lucrat 42 se ani in fabrica; dupa 60 de ani am ajuns pensionar, iar acum in 2017 implinesc 74 de ani. Ca profesie am fost muncitor, tehnician si apoi 30 de ani inginer privind Tehnologia constructiei de masini. Am fost si sunt credincios, si pana la 50 de ani am crezut ca lumea cealalta este doar lumea oamenilor extraterestri. Dar dupa 50 de ani chiar m-am intrebat: Ce este omul? De unde vine si unde se duce? Adica unde ma duc eu?. Cercetand am descoperit ca exista si lumea nevazuta, a oamenilor extraterestri care se ascund de noi, dar si Lumea DUHURILOR, intrepatrunsa cu lumea noastra si care de fapt este lumea care ne-a creat si ne supravegheaza secunda de secunda. Daca va intereseaza cititi in continuare. SandustanBrasov 2. Eu nu sunt filozof, nici prea religios ca sa nu cercetez lucrurile, dar nici de alta categorie ca sa pacalesc pe altii. Eu in profesia mea ca inginer am invatat ca daca vreau sa fac ceva, trebuie sa cercetez, sa studiez tot ce se stie despre acel ceva, pentru ca sa-l pot intelege si daca trebuie, sa-l pot face! Ca om credincios am studiat Biblia si am descoperit multe ADEVARURI despre care unii oameni nu vor sa vorbeasca din lene pentru studiu si cercetare, si din frica sa nu deranjeze pe cei care le acorda autorizatia de functionare a cultului respectiv. Ei cred ca omul credincios trebuie doar sa se inchine, sa se roage, sa asculte predici, sa cante cantari de lauda lui Dumnezeu, si sa NU inteleaga lucrurile vietii pentru ca tainele lui Dumnezeu ar fi nepatrunse de mintea omului! Gresit! Pentru ca daca credem in Numele lui Dumnezeu atunc i suntem copii ai lui Dumnezeu nu prosti fara minte. SandustanBrasov 3. Ca om cu facultate tehnica, ca inginer am inceput studiul despre dezvoltarea stiintei omului, incepand cu Thales din Milet( de acum 2600 de ani), si dela Democrit( atomist din vechime 470...380 i.e.n.), pana in zilele noastre si am descoperit multe incurcaturi si confuzii, si interpretari gresite, care au dus in secolul XX la standardizarea teoriilor pacalind pe omul de rand, care a crezut ca acesti oameni de stiinta fac cercetare si experimente practice. In studiul Bibliei am descoperit cateva carti care sunt COMPLEMENTARE Bibliei, de exemplu: 1). “CORANUL” sau biblia musulmanilor; 2).”Cartea Jubileelor” sau cartile lui Enoh; 3). Cartea “VANGA” de Stoianova K.din 1990; 3).Cartea “Fenomenul Valentina de Florin G.din 1997; 5). Cartea “Din tainele vietii si ale universului” de Scarlat Demetrescu din 1939. SandustanBrasov 4. De cateva sute de ani omul cauta sa descopere LEGEA UNIFICATA a materiei cu fortele si campurile ei electromagnetice. Am inteles ca partial aceasta lege a aparut din timpul lui Galileo Galilei, a lui Isaac Newton, a lui Michael Faraday, Nikola Tesla si a altora, si sper sa se definitiveze in zilele noastre ca sa intelegem adevarul realitatii in care traim si ce ne asteapta in viitorul lumii noastre VAZUTE si in viitorul lumii noastre NEVAZUTE! Legea ATRACTIEI UNIVERSALE si cele trei principii ale dinamicii: principiul INERTIEI, principiul PROPORTIONALITATII ACCELERATIEI CU FORTA si principiul ACTIUNII SI REACTIUNII constituie baza unei Legi UNIFICATE pentru intelegerea existentei materiei cu fortele si campurile ei electromagnetice, pentru a intelege si cunoaste cum functioneaza natura terstra si natura cereasca. SandustanBrasov 5. CORANUL ca si Biblia este un codice religios, juridic si moral, politic si social, regland viata credinciosului pana la ocupatia zilnica. O parte din personajele Bibliei se regasesc si in Coran. Arabul Mahomed, caruia ingerul Djebrail i-a insuflat cuvintele Coranului, se tragea din urmasi lui Avraam, din Ismael fiul lui Avraam. Si foarte important, Coranul vorbeste si despre Domnul nostru Isus Hristos. Cartea Jubileelor – sau cartile lui Enoh, sunt de fapt povestirile patriarhului Enoh de acum 4350 de ani, cand Enoh a umblat cu Dumnezeu pe navele ceresti. Enoh a trait in cer, dar si pe pamant, ca a avut fii si fiice si a povestit oamenilor despre cele ce i s-au descoperit de fiintele ceresti, adica despre cele vazute pe Pamant din inaltul Cerului si efectiv cele vazute in Ceruri. I s-a aratat chiar si reactorul termonuclear, adica sursa de energie electrica de pe nava ceresca. SandustanBrasov 6. Cartea” VANGA” si cartea ”Fenomenul Valentina “ povestesc viata acestor femei, care au orbit misterios in timpul copilariei lor, si apoi au inceput sa vada spiritual doar lumea nevazuta de noi, si despre care ele ne dau foarte multe informatii. In cartea “Din tainele vietii si ale universului” sunt comunicari ale cerului facute de duhuri superioare si de ingeri intr-un cerc de rugaciune la biserica Cuibul cu barza sau Sfantul Stefan din Bucuresti. Comunicarile au fost facute in anii 1935; 1936 si 1937, iar aranjarea in text si publicarea pentru prima data s-a facut in 1939 de catre Scarlat Demetrescu. In aceste comunicari se vorbeste stiintific si rational despre imparatia cereasca, despre Dumnezeu, despre facerea omului, despre duh si suflet. In plus aceste comunicari dovedesc ca o parte a stiintei omenesti este gresita, si salvarea noastra tehnica si industriala va consta in descoperirea stiintei vesnice a lui Dumnezeu. SandustanBrasov 7. Stiinta noastra actuala se afla intr-un blocaj intern generat de enuntarea si emiterea unor principii si postulate complet sau partial gresite, admiterea unor contradictii mai mult filozofice decat stiintifice, dela care s-au dezvoltat de-a lungul timpului legi, scheme si relatii ce ne-au condus departe de realitate. Cateva asemenea blocaje in stiinta sunt produse de: 1). Teoria relativitatii prin emiterea postulatului ce da ca limita a miscarii, viteza luminii in vid. Relatiile ce decurg de aici, arata ca masa unei particule sau a unui corp ar creste la infinit daca sunt accelerate la viteza luminii. Practic stim ca particulelor accelerate pana la viteza luminii NU li s-a marit masa la infinit; la fel astrele ce se deplaseaza cu viteze mai mari decat viteza luminii, NU au umplut universul cu materie, ci s-au deplasat pur si simplu; 2). Legea lui Hublle cu deplasarea spre rosu, considera Panatul ca centru al universului, din care rezulta expansiunea universului, respectiv Big Bang-ul; 3). Postularea ca atomul NU poate emite si absoarbe continuu radiatii electromagnetice. Acest blocaj a impins stiinta sa caute radiatiile gravitationale in alte sisteme stelare, in timp ce “mama gravitatie” ne tine pe fiecare dintre noi cu picioarele pe Pamant; 4). Abstractizarea teoretica in dualismul unda-corpuscul, care este ca un “hocus-pocus”, cand exista particula, cand exista unda, pe cand in realitate particula are o miscare de translatie si de rotatie in jurul directiei de propagare, traiectoria fiind o spirala; 5). Admiterea postulatului ce declara fotonii fara masa, ce duce la contradictia ca din particule fara masa ( fotonii radiatiei gama de exemplu), ar rezulta particule cu masa ( electron si pozitron). SandustanBrasov 8. Fizica moderna operand cu aceste parti a ajuns la dezvoltarea periculoasa a fizicii teoretice, pe care a standardizt-o propovaduind oamenilor INCULTURA. Acest blocaj in stiinta duce practic la blocajul dezvoltarii tehnice, tehnologice si implicit la blocajul social-politic. In afara de aceasta prezentare sumara este bine sa lamurim pe cat se poate, ce am invatat si cum am invatat. Conceptia dinamica a lumii isi are originea in lumea cereasca a traiectoriilor astronomice, singura lume susceptibila de descriere matematica exacta. GALILEO GALILEI ( 1564...1642) fizician si astronom italian, este unul dintre intemeietorii dinamicii; a descoperit principiul inertiei, legea caderii corpurilor, a cercetatat relativitatea miscarilor. A introdus notiunile corecte de viteza si acceleratie. SandustanBrasov 9. ISAAC NEWTON (1642...1727), fizician, matematician si astronom englez este autorul unor descoperiri fundamentale in matematica si fizica. A stabilit notiunile de baza ale mecanicii clasice si a formulat cele trei principii ale dinamicii: principiul INERTIEI, principiul PROPORTIONALITATII ACCELERATIEI CU FORTA, principiul ACTIUNII SI REACTIUNII. Newton nu admitea actiuni ale fortelor la distanta fara interventia mediului intermediar. El spunea: GRAVITATIA, nascuta, inseparabila si esentiala materiei este produsa de o cauza care actioneaza constant in materie. SandustanBrasov 10. Gravitatia universala a lui Newton, nu explica, ci reprezinta concret starea actuala a miscarii corpurilor ceresti. Fizica lui Newton este bazata pe principiile dinamice care sunt verificate. Newton afirma ca natura este foarte conforma ei insasi; nu exista proces natural care sa nu fie produs de aceste forte active de atractie si repulsie, care regleaza miscarea astrilor si caderea corpurilor. Legea este valida pentru toate fenomenele: chimice, mecanice, ceresti. Sub influenta omului de stiinta Buffon, newtonian convins ( 1748), chimistii francezi redescopereau analogia stranie intre atractia fizica si afinitatile chimice.
15 Noiembrie 2017, 08:18:58
Stan Sandu
SandustanBrasov 11. Primul principiu al dinamicii – principiul INERTIEI – exprima tendinta corpurilor de a-si mentine starea de miscare sau de repaus atata timp cat asupra lor nu este exercitata actiunea altor corpuri. Al doilea principiu al dinamicii – principiul PROPORTIONALITATII ACCELERATIEI cu FORTA – exprima faptul ca acceleratia imprimata unui corp de masa data este direct proportionala cu forta care actioneaza asupra corpului. Al treilea primcipiu al dinamicii – principiul ACTIUNII si REACTIUNII – arata ca la actiunea unui corp asupra altui corp, acesta va actiona la randul sau asupra primului corp cu o forta egala si de sens contrar. SandustanBrasov 12. Toate aceste trei principii ale dinamicii sunt elemente esentiale ale legii atractiei universale, lege care este in esenta o lege a maselor inertiale in miscare. Oricare ar fi cuplul de corpuri materiale, sistemul newtonian contine ideea ca o forta de atractie le uneste, ca ele sunt atrase unul spre celalalt de aceasta forta proportionala cu produsul maselor si invers proportionala cu patratul distantei care le separa. SandustanBrasov 13. Michael Faraday ( 1791...1867) in Anglia a fost profesor excelent, dupa cum in acelasi timp in Franta, Andre Marie Ampere ( 1775...1836) a fost profesor exceptional ajungand inspectorul universitatilor franceze. La numirea ca profesor, nici unul dintre ei nu a avut macar un certificat de absolvire a claselor primare. Michael Faraday avea darul de a prezenta clar si simplu fenomenele complicate. Hans Christian Oersted ( 1777...1851) observa ca acele magnetice ale busolelor isi schimbau directia, dupa cum el tinea conductorul electric fata de ele, descoperind ELECTROMAGNETISMUL. Nimeni nu a putut atunci explica legatura dintre electricitate si magnetism. Doar Andre Marie Ampere si Jean Baptiste Biot ( 1774...1862) credeau, ca numai daca magnetismul si electricitatea sunt doua forme ale aceluiasi fenomen, Ampere credea ca magnetismul este un fenomen electric, iar Biot isi inchipuia curentul electric alcatuit din elemente magnetice. SandustanBrasov 14. In septembrie 1820 A.M.Ampere prezinta Academiei franceze descoperirea actiunii curentilor asupra curentilor si inventia solenoidului, care intercalat in circuitul electric se orienta ca acul unei busole. M.Faraday reface experientele cu solenoidul si a vazut cum acesta, fiind strabatut de curent electric se orienta ca o busola si deodata ce inversa sensul curentului, solenoidul se rotea cu 180o caci se schimba polaritatea magnetica. Faraday s-a gandit ca trebuie sa fie posibila rotatia continua, a unui conductor strabatut de curent electric in jurul unui magnet si invers. Si-a dat seama de dificultatile ce trebuiau invinse pentru construirea unui aparat de rotatie electromagnetica, si reuseste sa-l construiasca. Astfel, de craciunul din 1821 Faraday descopera principiul MOTORULUI ELECTRIC. SandustanBrasov 15. Dupa 10 ani de munca in domeniul electricitatii Faraday vede in imaginatia lui cum din magnet sau din corpul electrizat ieseau raze sau linii. Ce banuia, a devenit pentru el o convingere ca fenomenele electrice si magnetice trebuiau cautate in spatiul inconjurator, in campul electric sau in campul lor magnetic. Deodata s-a lamurit pentru el inductia electrostatica. Si un conductor care se misca in campul magnetic produs prin trecerea unui curent electric, ar trebui, la randul lui, sa devina izvor de electricitate. Astfel in 24 noiembrie 1831 Faraday comunica descoperirea unui nou fenomen: INDUCTIA ELECTROMAGNETICA, stabilind legea care leaga electricitatea de magnetism si de miscare; si in aceeasi zi Faraday a prezentat Societatii regale engleze primul DINAM, un izvor de electricitate, si primul TRANSFORMATOR ca aplicatii ale inductiei electromagnetice. Este inceputul electrotehnicii, s-a deschis calea pentru descoperiri si inventii. SandustanBrasov 16. Nimic nou pana aici, asa am invatat si la scoala; dar sa vedem daca sunt corecte cele prezentate si daca ar mai trebui ceva de completat pentru a intelege fenomenele prezentate. Sa vedem cateva completari din Biblie si din cartea “ Din tainele vietii si ale universului”, dar si din alte cercetari ale noastre. Din Biblie, din Geneza 1:1 vedem ca Dumnezeu a facut Cerurile si Pamantul, adica universul inconjurator si planeta Pamant. Dar in Geneza 1:6-8 Dumnezeu mai face o “INTINDERE de APE” care imbraca Pamantul si a numit-o “CER”. Aici in acest CER a fost rapit apostolul Pavel in al treilea cer (2 Corinteni 12:2 pag. 1137). Astfel “noul CER” facut are mai multe nivele etajate, ca niste sfere concentrice din materie invizibila pentru noi, dar consistenta, in care duhurile umane isi pot duce existenta lor vesnica si in care se afla patria noastra cereasca. SandustanBrasov 17. “APELE” nevazute de noi oamenii, sunt din materie ETERICA si SPIRITUALA, materia din largul Cosmosului, materie care reprezinta 96% din materia Cosmosului. Stiinta omului pana la sfarsitul secolului XIX, a avut in vedere aceasta materie a ETER-lui si a stabilit corect legile generale ale fizicii. Dar astazi, stiinta confuza si irationala a teoriilor standardizate cauta sa distruga stiinta clara a demonstratiilor practice. Biblia insista mult in cunoasterea si intelegerea lucrurilor ceresti, a lucrurilor nevazute de noi, adica a materiei eterice si spirituale =ETERUL, pentru ca in aceasta materie eterica si spirituala se afla TAINA VIETII! SandustanBrasov 18. Aceste particule nevazute de noi, ale ETER-lui cosmic sunt compuse din trei feluri de particule vii, in care: unele au inteligenta ( 1%), altele au inteligenta si memorie( 9%) si cele mai multe au vointa ( 90%). Duhurile superioare ale lui Dumnezeu pot combina aceste particule vii, si pot obtine alte corpuri mici, ca niste MICROCIPURI INVIZIBILE care pot executa diferire functiuni. Astfel VIATA in orice fiinta vazuta sau nevazuta provine si se manifesta prin aceste particule vii combinate ale materiilor eterice si spirituale. SandustanBrasov 19. Mai concret, multi ani la rand, de prin anii 1970 dar si in zilele noastre, s-au masurat si se masoara greutatea oamenilor in momentul mortii trupului de carne. De exemplu, intr-un spital American, de-a lungul timpului, la un lot de 1500 de oameni, in momentul mortii lor a fost observata o scadere a greutatii lor cu 15...30 de grame. Tot in timpul mortii trupului de carne si dupa, la fotografierea deasupra capului in anumite conditii, pelicula a sesizat la fiecare om cum IESE din cap si o formatiune globulara albicioasa de aproximativ 10 cm in diametru. Ce a iesit din trupul omului a avut o forma si o greutate, deci a iesit ceva MATERIAL; ceva cu caracteristici fizice ale materiei; o forma ce a avut o greutate! In acesta forma globulara de 10 cm in diametru era concentrat sufletul nostru cu trupul lui de duh! SandustanBrasov 20. Cu ajutorul aparatului Kirlian, cu curenti de inalta frecventa, din anul 1939 a fost filmata materia bioenergetica care inconjoara conturul plantelor si animalelor. Aceasta materie are o circulatie continua ( ca o matrie magnetica cu buclele mai lungi), din corp in afara si se reintoarce, ca niste cascade de materie vie colorata, ca o aureola in jurul trupului. Astfel VIATA, este o constructie biomagnetica dinamica. Daca la plantele vii si la animalele vii se poate vedea aura, la organismele moarte, fotografia nu mai arata nimic! Actiunea acestei materii biomagnetice dinamice o vedem fiecare, cand cu degetul nostru actionam pe suprafata telefonului mobil si deplasam imaginile sau atragem alte programe si alte informatii.
15 Noiembrie 2017, 08:24:53
Stan Sandu
SandustanBrasov 21. Fiecare umblam prin materie eterica care nu se vede, dar si aceasta trece prin noi. Prin noi trec permanent doua campuri magnetice: 1). Pe VERTICALA ne traverseaza campul magnetic gravitational dintre Soare si Pamant, plus campul gravitational dintre noi si Pamant, camp ce este o materie eterica, care ne tine cu picioarele pe Pamant si ne da fiecaruia greutatea corespunzatoare; si 2).Pe ORIZONTALA ne traverseaza campul geomagnetic ce imbraca planeta dela un pol la altul. Sesizam aceasta substanta de camp magnetic, in curgerea ei, prin orientarea pozitiei acului magnetic al unei busole. SandustanBrasov 22. DUHUL este o samanta divina. Creatorul a pus in el oranduirea lumii Sale si in acelasi timp a inscris in duh tot programul pe care il are de desfasurat in lume. Duhul uman este creat dupa anumite reguli. Inainte de a-l crea, ii stabileste viitorul, destinul, legea si numai astfel creat este trimis intr-unul din universuri. SUFLETUL sau scanteia divina este o sfera de 2...3 cm in diametru, pe care sunt dispuse concentric corpurile sau invelisurile divine ale: vointei, memoriei si inteligentei. Mai departe, tot concentric si sferic sunt dispuse trei corpuri sau invelisuri astrale: cosmic, universic si solar. Dupa acestea este dispus corpul sau invelisul planetar, care are forma unui ou cu varful in jos, si este mai mare depasind limita trupului de carne si a trupului vital ( dublul eteric). Totalitatea acestor 7 invelisuri ( 3 divine: vointa, memorie si inteligenta; 3 astrale: cosmic, universic si solar, si unul invelis planetar) formeaza PERISPIRITUL sau trupul de duh al sufletului. De aceea sufletul cu trupul lui de duh se numeste in general doar DUH sau SPIRIT. SandustanBrasov 23. Deci omul trupesc este format din omul de duh, plus trupul chimic( de carne) si dublul eteric. Altfel, omul trupesc nu poate exista fara intruparea in el a unui om eteric si spiritual din spatiu! Sufletul sau scanteia divina este un instrument pentru dezvoltare morala si intelectuala. In rest, nu se compune sau descompune, asa cum a fost creat ramane in eternitate. Astfel viata noastra terestra, a fiecarui om, nu vine dintr-o evolutie intamplatoare, ci este o CREATIE RATIONALA trupeasca si spirituala, este o creatie cereasca nascuta din necesitatea introducerii in viata unui duh uman tanar, a unei perioade de studiu si de incercare pentru desavarsirea calitatilor lui morale si intelectuale. Iar aceasta perioada se desfasoara intr-un mediu diferit de mediul ceresc; un mediu in care duhul uman ISI CONSTRUIESTE un trup de carne (aceasta este intruparea), conform destinului sau, si pe care il tine in functiune cateva zeci de ani! SandustanBrasov 24. ATOMUL din elementele chimice din tabelul lui Mendeleev, s-a dovedit a nu fi o particula compacta, ci dimpotriva, ca avand o STRUCTURA GAUNOASA, deoarece nucleul si electronii ocupa doar a 10-12 parte din volumul atomului, restul fiind aproape liber. In nucleu este concentrata aproape intreaga masa a atomului. Astfel pentru densitatea substantei in nucleu rezulta valoarea de 2*1017 kg/m3 ! Dupa Principiile fundamentale ale lui Democrit de acum 2400 de ani, se spune ca in afara de ATOMI si ETER tot restul nu este decat rationament si nu exista. Si mai departe a spus: “SPIRITUL ca si ETERUL este format din atomi marunti, sferici, foarte mobili si care PATRUND cu usurinta pretutindeni, atomi a caror miscare constituie fenomenul vietii!” SandustanBrasov 25. Vedem ca volumul atomului este totusi mare, iar nucleul si electronii ocupa doar 10-12 parte din volum. Dar, de fapt cine va da volumul atomului? Volumul atomului in proportie de 99,99999% este dat de: 1).Campurile magnetice produse de nucleu ce dau forma sferica a atomului; 2). Campurile magnetice produse intre protonii din nucleu si electronii pereche de pe orbita; 3). Campurile electromagnetice ale electronilor care la interactiunea cu celelalte doua campuri magnetice devine campul gravitational care da in final greutatea atomului, facand ca orice atom sa fie supus legii atractiei universale. SandustanBrasov 26. Se considera ca Centrul creator sau Sfera divina se afla undeva in adancul cerului, iar in jurul ei sunt 4 universuri sferice, dintr-unul facand parte si sistemul nostru solar. Din Sfera creatiei, in afara de multitudinea de spirite si materia pregatita pentru evolutie, mai pleaca in fiecare din cele 4 universuri, 2 CURENTI, doua Suvoaie de materie eterica cu o viteza mare la inceput parcurgand o traiectorie spiralata, infasurand cele 4 universuri, obligandu-le le o rotatie in jurul axei lor, asemenea rotilor unui angrenaj, si mai departe purtate intr-o miscare de revalutie in jurul Sferei divine, miscandu-se toate intr-un ocean de materie eterica a sferei Cosmosului. SandustanBrasov 27. Din cei doi curenti – unul de natura electrica si altul de natura magnetica se desprinde cate o ramura si patrund in fiecare univers, ocolesc fiecare sistem solar asigurandu-le miscarea de rotatie si CORECTANDU-LE traiectoriile intre centrul si periferia universului. Globul pamantesc PLUTESTE in mijlocul oceanului eteric ca un peste in apa. Din combinarea miscarii de indepartare a Pamantului de Soare si a miscarii circulare a eterului solar s-a nascut miscarea de rotatie a Pamantului in jurul axei sale. In afara de atractia gravitationala dintre astre: Soare si planete despre care a vorbit Isaac Newton mai exista miscarea circulara a eterului universic, si atractia universala ce se exercita si din Sfera divina asupra universului nostru si asupra sistemului nostru solar. SandustanBrasov 28. Particulele vii din zona Infinitului ajung in zona Cosmosului si a universurilor. Astfel eterul universic este o masa de mici corpuri vii, ca ar INCAPEA intr-un microb de al vostru (spun duhurile superioare) cu sutele de mii. Aceste particule vii sunt intr-o CONTINUA MISCARE, prin natura lor fiind electrice, produc energie electrica, numindu-se si particule electrogene. Aceste particule vii, pe masura ce se aproprie de sori si planete se asociaza formand SFERULE si constituie eterul din jurul acestor astre. SandustanBrasov 29. Particulele vii aglomerate cate 3 la un loc, una cu vointa, alta cu memorie si alta cu inteligenta formeaza un GLOMERUL – un corp sferic. Din aceste glomerule, condensate de mai multe ori, s-au alcatuit ELECTRONII cunoscuti de stiinta voastra. Ne mai spun savantii spatiali: “Un curent electric circula mereu prin materia interioara a unei particule din Infinit. Gratie acestui curent electric interior, particula este vie, are viata prin sine insusi. Datorita miscarii de rotatie INERTIALA a particulelor, se naste in interiorul ei electromagnetism, dar care poate fi si la exterior. El poate fi pozitiv si negativ”. Fratilor, de aici, dela particula din INFINIT din care s-au creat toate materiile nevazute si cele vazute vine MISCAREA INERTIALA interna a oricarei materii. Dela electromagnetismul ei provine si GRAVITATIA cu atractia gravitationala! SandustanBrasov 30. Atomii eterului si spiritului sunt cu 7...8 ordine de marime mai mici decat atomii elementelor chimice, sunt foarte mobili ca miscare de rotatie, produc si ei campuri electromagnetice ca si atomii elementelor chimice, dar aceste campuri au buclele mult mai extinse ce permit acestor atomi sa patrunda cu usurinta printre structurile oricarui corp format din atomi ai elementelor chimice. Astfel toate duhurile si unele persoane ceresti pot trece cu usurinta prin corpurile lumii noastre vazute. Sunt multe exemple de legatura a celor din Cosmos cu cei de pe Pamant. In Geneza 6:1-4 pag.6 se arata: “Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata Pamantului si li s-au nascut fete, fiii lui Dumnezeu au vazut pe fetele oamenilor ca erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care le-au ales...Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut copii: acestia erau VITEJII care au fost in vechime, oameni cu nume”.
15 Noiembrie 2017, 08:27:43
Stan Sandu
SandustanBrasov 31. Dar in Matei 22:23-30 pag. 950, in povestirea despre inviere, cu cei 7 frati si o singura nevasta, la intrebarea Saducheilor care ziceau ca nu este inviere, Domnul nostru Isus Hristos le raspunde: “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu, caci la inviere, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita, ci vor fi ca ingerii lui Dumnezeu in cer”. Rezulta ca fiii lui Dumnezeu dela facerea noastra, unii dintre ei nu erau ingeri, daca acestia au fost compatibili ca sa se impreuneze cu fetele oamenilor. Acesti fiii ai lui Dumnezeu erau de fapt, alti oameni planetari extraterestri, de pe alte planete mai vechi din alte sisteme stelare. SandustanBrasov 32. Miile de constructii megalitice( din piatra sau sapate in piatra): piramide si temple sau constructii subterane, unele sapate direct in munte in piatra dura, pe care noi nu le putem face; toate acestea sunt o DOVADA CERTA a colaborarii cu Dumnezeu la facerea noastra, si a oamenilor extraterestri din alte sisteme stelare. Dar acestea sunt o dovada certa de INCURAJARE pentru marile posibilitati TEHNICE si TEHNOLOGICE la care noi oamenii terestri trebuie sa ajungem. Pentru supravegherea noastra fizica, au mai ramas “ASCUNSI” pe planeta si in jurul ei o parte din acesti oameni extraterestri planetari. Nu intamplator in timpul unor evenimente terestre majore, acesti oameni extraterestri cu navele lor ceresti apar ca din senin: la un mare cutremur, la un mare tsunami, la eruptia unui vulcan, sau cum au aparut in 15 februarie 2013 la ora 9 si 26 minute, cand au facut sa explodeze in aer la 20 km inaltime marele meteorit de 10000 tone ce venea vijelios asupra regiunii Celeabinsk-Urali-Rusia, impiedicand un mare dezastru ecologic pentru regiunea respectiva, dar si pentru intreaga Europa si Asie! SandustanBrasov 33. Dupa datele Centrului de studierea Inteligentei Extraterestre se considera ca exista civilizatii cosmice, adica civilizatii interstelare cu stiinta si tehnologii mult avansate fata de noi oamenii. Si ca, in Calea Lactee = galaxia noastra sunt minim 10000 planete asemanatoare Pamantului, cu viata pe ele. S-au inregistrat 4000 de cazuri de aterizari pe sol a unor fiinte extraterestre, cu navele lor cosmice. Au fost 3500 de cazuri cu piloti, si au fost gasite materiale si s-au recuperat trupuri. Deci noi oamenii de pe Pamant am avut contacte cu extraterestri care au zburat cu navele lor cu mii de kilometri pe ora! SandustanBrasov 34. Astfel in majoritate prin datele Scripturilor, Dumnezeu ne da posibilitatea sa intelegem ca pe planeta Pamant si in jurul ei traiesc simultan TREI LUMI UMANE DIFERITE din punctul de vedere al dezvoltarii tehnice si al cunoasterii lucrurilor. Acestea sunt: 1). Lumea DUHURILOR sau Lumea CREATOARE; 2). Lumea OAMENILOR PLANETARI EXTRATERESTRI care au navele lor vizibile si invizibile si care ne supravegheaza fizic; 3). Lumea OAMENILOR INTRUPATI pe Pamant cu suflete dela Dumnezeu, adica noi, lumea a TREIA in cunoastere si dezvoltare! SandustanBrasov 35. Asa ne spune si apostolul Pavel in Filipeni 2:9-13 pag. 1152 despre CEI din cer, CEI de pe pamant si CEI de sub pamant, cand vorbeste despre Domnul nostru Isus Hristos si spune: “Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume, pentru ca in Numele lui ISUS sa se plece orice genunchi al CELOR din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal ca Isus Hristos este Domnul... Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui si vointa si infaptuirea”. SandustanBrasov 36. Prin studierea corecta a Scripturilor, noi intelegem ca OMUL TERESTRU NU a TRECUT NICIODATA prin EPOCA PRIMITIVA a pietrei cioplite si a diferitelor epoci ale metalelor; intelegem ca Dumnezeu ne-a creat prin RATIUNE ca fiinte rationale, ca fiinte cu specific terestru, si ne-a creat si ne creaza continuu anumite conditii de existenta si de educatie pentru dezvoltarea noastra morala, intelectuala si spirituala. Planeta noastra are 4,5 miliarde ani vechime, insa omenirea de azi este foarte tanara. Ea a fost creata de Dumnezeu, de Lumea Duhurilor, si doar de 7500 de ani a inceput EDUCATIA ei, printr-o cultura religioasa globala. Oamenii care au mai fost, mai inainte, pe Pamant si resturile dela ei: schlete si resturi de schelete nu sunt din omenirea de azi. Ei au fost oameni planetari extraterestri din alte sisteme stelare. SandustanBrasov 37. Sa vedem ce ne mai spun savantii cerului despre particulele din Infinit si despre curentul electric. Particula din Infinit are prin ea insasi o ENERGIE POTENTIALA, care- trecand in lumile create – devine ENERGIE DINAMICA, devine cauza diferitelor efecte. La unitatile treimizate li se accentueaza rapid vibratia( rotatia), pe masura ce ele progreseaza. Infinitul este magazia din care Divinitatea ia mereu materie prima pentru a crea duhuri, atomi molecule, planete, stele si universuri. SandustanBrasov 38. “Particulele sunt vii pentru ca simt si reactioneaza la actiunea undelor noastre. Ele sunt intr-o continua miscare, din care cauza sunt luminoase. Azi va luminati casele cu ajutorul electricitatii. Priviti becul cum proiecteaza raze de lumina, vedeti filamentul rosu aprins si credeti ca el lumineaza. Gresita conceptie, dictata de ceea ce vedeti si mai ales de ceea ce simtiti. Adevarul este ca pe filamentul becului, NOI VEDEM CUM CURGE O APA LUMINOASA, o materie eterica formata dintr-o infinitate de corpuri, de particule vii si luminoase. Aceasta “APA” caruia voi ii spuneti electricitate, iar noi ii spunem ETER ELECTRIC, este indesata de dinamurile sau generatoarele voastre prin invartirea rotorului, care ATRAGAND particulele vii din spatiu le-a CONDENSAT si TRIMIS prin firele voastre ca sa va lumineze”. SandustanBrasov 39. Electricitatea culeasa sau absorbita din spatiu de generatoarele sau dinamurile voastre, contine doar o categorie de ETER din seria de substante eterice cu care Tatal lucreaza in Cosmos. NOI VEDEM cum prin invartirea rotorului generatorului vostru se CREAZA un SORB care absoarbe din gama de substante eterice sosite de SUS numai eterul electric corespunzator planetei voastre. VEDEM ca acest eter electric se SCURGE la EXTERIORUL CONDUCTORULUI, asemenea apei dintr-un canal. Asadar, dinamul vostru desface din smocul de substante eterice pe cel aflat in raport cu planeta voastra, lasand in libertate pe celelalte. Fiecare eter sau substanta eterica isi are compozitia, culoarea, vibratia si puterea sa proprie. Noi distingem substantele eterice dupa insusirile lor si la prima vedere dupa culoarea lor”. SandustanBrasov 40. “ETERUL ELECTRIC curge pe firul electric, pe deasupra lui si prin toti porii lui, ca apa printr-un canal, cu o viteza de 300 000 km pe secunda. Din nefericire pentru voi, dar si pentru noi, nu aveti inca un aparat de analizat natura eterului electric. Aceste particule vii ale eterului electric sunt luminoase deoarece sunt libere si multe, si SE MISCA, se ROTESC cu o VITEZA MARE. Prin condensare, miscarea lor este redusa, incetinita, dar lumina lor tot nu este vazuta de ochii vostri trupesti. Dar intalnind in cale o rezistenta, - un filament de bec – vibratia particulelor devine atat de redusa incat percepeti si voi lumina lor.” Eterul electric este doar o parte din ENERGIA LIBERA din spatiu!
15 Noiembrie 2017, 08:29:45
Stan Sandu
SandustanBrasov 41. Dupa aceste informatii din comunicarile ceresti, despre ce este cu adevarat curentul electric, sa incercam sa explicam din punct de vedere eteric cum functioneaza: dinamul, motorul electric, transformatorul electric si incalzirea metalelor prin fenomenul inductiei electromagnetice. DINAMUL sau generatorul electric de curent continuu, are aproape aceeasi constructie ca si altenatorul( generatorul de curent alternativ), cu bobina indusa rotativa, in afara de sistemul de colectare, unde in locul inelelor s-au montat doua semiinele (lamele) pe axul rotorului, intr-o anumita pozitie fata de planul spirelor bobinei. Functionarea se bazeaza pe fenomenul de INDUCTIE ELECTROMAGNETICA intr-o bobina care se roteste intr-un camp magnetic, adica in spirele bobinei se introduce un curent electric. Intre polii magnetici Nord si Sud ai statorului strabat continuu liniile de camp magnetic, linii formate din particule de camp magnetic, care cand trec dela un pol la altul au proprietatea de a colecta din mediul inconjurator particule de eter electric. Iar cand se roteste rotorul cu bobina lui, spirele bobinei intretaie liniile de camp magnetic si preiau in ele particulele de eter electric pe care le concentreaza si le imping continuu in circuitul electric. Aceasta inseamna de fapt fenomenul de inductie electromagnetica. Cand generatorul lucreaza se fac doua operatii: 1). Cu o parte din eterul electric colectat se incarca si se misca electronii de conductie din suprafata spirelor ce traverseaza campul magnetic inductor, stabilind campul electric de-a lungul circuitului electric si 2). Cu cealalta parte mai mare de eter electric colectat, se incarca zona de camp magnetic din jurul conductorului, acesta fiind de fapt curentul electric ce se deplaseaza in circuitul electric. SandustanBrasov 42. MOTORUL ELECTRIC. La motorul electric de curent alternativ functionarea se bazeaza pe existenta fortei de interactiune electromagnetica dintre campul magnetic invartitor produs de infasurarea statorului (la curentul trifazat) si curentii indusi de acest camp in conductoarele rotorului. In cazul motorului asincron, rotorul – partea mobila, se compune dintr-un miez feromagnetic de forma cilindrica, pe periferia si in lungul caruia sunt practicate crestaturi. In ele se afla conductoare de cupru, avand capetele unite prin inele metalice, formand un ROTOR in SCURTCIRCUIT, numit colivie de veverita. Campul magnetic invartitor produs de stator induce in conductoarele rotorului crent electric ( particule de eter electric). Curentii indusi vor da nastere unui camp magnetic de REACTIE. Interactiunea dintre campul magnetic invartitor statoric si campul magnetic de REACTIE indus, va crea un CUPLU de FORTE care vor invarti rotorul. Aici intalnim la lucru principiul ACTIUNII si REACTIUNII al lui Newton. SandustanBrasov 43. TRANSFORMATORUL ELECTRIC. Inductia electromagnetica in cazul transformatorului electric consta in faptul ca bobinele celor doua circuite electrice : PRIMARUL si SECUNDARUL sunt montate pe acelasi miez de fier magnetic, ca circuit magnetic, si bobinele sunt strabatute de acelasi camp magnetic variabil; iar sarcinile electrice = eterul electric din circuitul primar trec usor pe circuitul secundar, pe fondul campului magnetic variabil, care are aceasta proprietate de a COLECTA si GHIDA eterul electric. Aici se vede clar legatura dintre magnetism si particulele eterului electric, sau legatura dintre magnetism si electricitate. SandustanBrasov 44. Pentru o explicatie mai completa sa vedem ce sunt CURENTII FOUCAULT, sau curentii turbionari? Acestia sunt curenti electrici care sunt generati prin inductie electromagnetica in conductori metalici masivi sau filiformi, situati intr-un camp magnetic variabil. Fenomenul este observat prima data de Francois Arago in 1824, apoi explicat de Michael Faraday, de Henrich Lenz, dar descoperirea se atribuie lui Leon Foucault ( de unde si numele curentilor), care in 1855 a observat ca forta necesara rotirii unui disc de cupru este mai mare cand acesta este plasat intre polii unui magnet. Aici se manifesta fenomenul actiunii si reactiunii, adica principiul dinamicii aratat de Newton. Curentii Foucault conduc la pierderi de energie prin efectul Joule, de aceeea in scopul micsorarii acestor pierderi, la masinile electrice miezurile circuitelor magnetice se confectioneaza din tole (table subtiri) izolate intre ele si facute din ferosiliciu. SandustanBrasov 45. INCALZIREA METALELOR prin inductie electromagnetica. O instalatie industriala de in calzire a barelor de metal se compune din : redresor, invertor si zona de sarcina. Intre ele fiind intercalate si alte echipamente: de racire, de comanda si control. Redresorul transforma curentul alternativ din retea in curent continuu. Invertorul transforma puterea de curent continuu in putere de medie frecventa, obtinand o frecventa a curentului dela 50 Hz se ajunge la 8000 Hz, si cu aceasta se alimenteza sarcina. Partea creia i se zice SARCINA este formata dintr-o baterie de condensatoare si o serie de bobine inductoare, prin interiorul carora trec barele de metal si se incalzesc la aproximativ 1000 de grade necesare pentru deformarea plastica, de exemplu la producerea piulitelor din otel, piese dela cateva zeci de grame pana la cateva kilograme una. Sunt utilizati curenti alternativi modificati pentru ca electronii de conductie nu incalzesc direct bara de metal. SandustanBrasov 46. In instalatia de incalzire, caldura este produsa de LUPTA dintre campul magnetic inductor si campul magnetic indus; campuri ale caror particule se ciocnesc si se combina ca niste radiatii electrice contrare. Campul magnetic contrar este creat de curentii turbionari( curentii Foucault) indusi de campul magnetic inductor. Astfel, prin campurile magnetice contrare sursa de caldura intra direct in masa metalului de incalzit. Condensatorii au functia de a mentine tensiunea pentru electronii de conductie peste care vin particulele electricitatii, care se descarca prin bobinele inductoare sub forma campului magnetic inductor ce patrunde in bara metalica. In acest mod prin lupta sau combinatia dintre particulele campului magnetic inductor si ale campului magnetic indus se produce continuu caldura si lumina care incalzesc bara de metal la o temperatura ce ajunge in cateva secunde la aproximativ 1000 de grade Celsius. Deci nu se consuma electroni de nici un fel, ci se consuma electricitatea culeasa de generatoarele electrice, se consuma practic materia eterica a electricitatii existente in mediul inconjurator. Si aici avem de a face cu principiul dinamicii al ACTIUNII si RECTIUNII chiar daca Newton atunci s-a referit doar la actiuni mecanice! SandustanBrasov 47. Albert Einstein prin relativitatea sa a RASTURNAT REALITATEA lumii noastre terestre si extraterestre. In urma unei interpretari gresite el inlatura ETERUL din fizica si zice ca da materialitate spatiului si timpului. Dar SPATIUL limiteaza sau arata locul unde se desfasoara o actiune materiala, iar TIMPUL marcheaza perioada de desfasurare a unei actiuni materiale. Spatiul si timpul sunt numai notiuni abstracte, absolute si colaterale care arata unde si cand se desfasoara o anumita actiune materiala. SandustanBrasov 48. Deci fratilor, ETERUL este o realitate fizica constituita dintr-o materie foarte marunta mult asemanatoare particulelor magnetice, invizibila pentru ochiul uman, si este formata din atomi si mai marunti, cu 7...8 ordine de marime mai mici decat atomii elementelor chimice. Materia eterului penetreaza toate corpurile vizibile si materia fizica a eterului unple tot spatiul interplanetar cat si spatiul interatomic. Eterul este materia de baza a Cosmosului in proportie de 96% din materia Cosmosului, este o materie cu masa si greutate, fiind supusa si ea legii atractiei universale. SandustanBrasov 49. MATERIA FIZICO-CHIMICA este materia vizibila cu ochiul liber si este constituita din atomii elementelor chimice. MATERIA FIZICO-ETERICA este o materie cu atomi si mai marunti, cu 7...8 ordine de marime mai mici decat atomii elementelor chimice, o materie asemanatoare intr- o oarecare masura cu materia campului magnetic, si corpurile formate din aceasta materie eterica sunt invizibile pentru ochiul uman. FIZICA ETERICA se ocupa cu studiul materiei eterice, dar care a fost abandonata in secolul XX, pentru ca in anul 1905 Albert Einstein a exclus eterul din fizica! SandustanBrasov 50. ELECTRONUL nu este exclusiv doar o sarcina electrica, ci este mai mult o particula elementara din constructia oricarui atom, si este doar o particula cu rol intermediar in desfasurarea fenomenelor electrice. SARCINA ELECTRICA REALA este o particula de eter electric de multe ori mai mica decat electronul, are si ea o rotatie proprie rapida, produce un camp magnetic propriu, care se angreneaza cu campul magnetic din jurul unui conductor electric. Sarcina electrica reala, adica particula de eter electric este o parte din materia ENERGIEI LIBERERE din mediul inconjurator. CAMPUL ELECTRIC este un camp al particulelor de eter electric, liber si se misca aproximativ in linie dreapta. CAMPUL MAGNETIC din jurul unui conductor electric este constituit totdeauna tot din particule ale eterului electric, dar care sunt cuplate cap la cap si se misca pe o curba formand cercuri concentrice in jurul unui conductor electric. CAMPUL ELECTROMAGNETIC este o combinatie de particule ale campului electric si fragmente din bucle de camp magnetic, capatand proprietatea de a se deplasa in spatiu.
15 Noiembrie 2017, 08:33:41
Stan Sandu
SandustanBrasov 51. CURENTUL ELECTRIC consta in circulatia particulelor de eter electric, in jurul si in lungul unui conductor electric, adica circula prin “mansonul” de camp magnetic din jurul conductorului, manson ce se creaza sub actiunea tensiunii electrice si a electronilor de conductie. Daca se intrerupe curentul electric, atunci se descompune si acest camp magnetic in particule ale eterului electric si se scurge in circuitul electric. Astfel, ACTUALELE GENERATOARE ELECTRICE : elemente galvanice si acumulatoare electrice; dinamuri si alternatoare; termoelemente si celule fotoelectrice – NU TRANSFORMA NIMIC, ci ele, numai aduna energia electrica = energia libera din mediul inconjurator, adica particulele eterului electric care exista in metale, in mediul inconjurator, in radiatiile termice, ori intr-o raza de lumina. SandustanBrasov 52. Sa vedem un pic ceva si despre reactiile chimice. Fratii spatiali ne spun ca unirea dintre un acid si un oxid sau metal se datoreaza fluidelor eterice care le insotesc si care stau la baza lor. In fluidul eteric al unuia electricitatea este predominant pozitiva, iar in fluidul celuilalt predomina electricitatea negativa. Cu cat un oxid ii procura acidului mai mult fluid contrar, cu atat mai mult acidul desface oxidul si se combina cu el. Asa se petrece unirea in regnul mineral. Aici este vorba de principiul dinamicii al ACTIUNII si REACTIUNII. SandustanBrasov 53. Studiind fenomenele care au loc la contactul dintre un metal si un electrolit, profesorul de fizica dela universitatea din Padua, Alessandro Volta ( 1745...1827) a ordonat metalele intr-un anumit sir, numit SERIA TENSIUNILOR. C( grafitul), Au, Ag, Cu, Sn, Pb, Fe, Zn,... S-a introdus alaturi de metale si carbonul sub forma de grafit, care avand structura cristalizata in straturi de atomi de carbon prezinta o buna conductibilitate electrica si termica. Conform seriei tensiunilor, la introducerea intr-un electrolit Carbonul-grafit se incarca pozitiv fata de toate celelalte: Au, Ag, Cu, etc. Aurul ( Au) se incarca pozitiv fata de argint( Ag), Cu, Sn, etc., diferenta de potential care se stabileste astfel intre doua metale, fiind cu atat mai mare cu cat acestea ocupa pozitii mai departate in serie. SandustanBrasov 54. Daca luam din seria tensiunilor doua metale, departate unul de altul, de exemplu cuprul (Cu) si zincul ( Zn), vom observa faptul despre cupru, care este in fata seriei, ca trebuie sa se incarce pozitiv, adica are putere sa atraga electroni si el nu se va descompune. Dar zincul se va descompune mai usor si fiecare atom de zinc ce se va descompune, va lasa in placa de zinc cate 2 electroni, care devin electroni de conductie. Astfel, datorita vitezei diferite de descompunere a doua metale luate din seria tensiunilor, acestea pot stabili impreuna o sursa de curent electric cand sunt introduse intr-un electrolit. SandustanBrasov 55. Valenta elementelor nu este o proprietate fundamentala. Insasi Dimitri Ivanovici Mendeleev (1834...1907) cauta sa evite notiunea de valenta a elementelor aratand prin 1860 urmatoarele: “Caut sa evit notiunea de valenta a elementelor, folosita de numerosi chimisti; in locul acestei notiuni si a consecintelor ce decurg din ea ma folosesc de LEGEA SUBSTITUTIILOR si de consecintele acesteia, mai ales din doua motive: 1).Valenta elementelor, de exemplu 4 pentru carbon si 2 pentru oxigen, nu poate fi considerata ca fiind proprietate fundamentala si invariabila a elementelor; 2). Legea substitutiilor, care constituie aplicarea directa a unuia din principiile lui Newton, valabil pentru toate stiintele naturii ( ACTIUNEA EGALA cu REACTIUNEA), ne permite sa explicam in masura suficienta, fara ipoteze suplimentare, toate datele pe care ni le furnizeaza teoria valentei chiar in cazul unor combinatii atat de complicate cum sunt combinatiile organice”. SandustanBrasov 56. Tot prin 1860 D.I.Mendeleev arata: “Cercetand mai indeaproape ETERUL care patrunde in toate corpurile si a carei existenta ESTE UNANIM RECUNOSCUTA, si punandu-mi intrebarea din ce este format acest eter, am putut admite ideeea ca atomii sai, sau materia sa, reprezinta insasi materia primara, din care sunt formati toti atomii. Existenta unei mase usoare, a unei substante usoare si lipsita de forte chimice nu este numai posibila dar, dupa cat se pare, este chiar necesara”. PARTICULELE GRAVITATIEI aproximativ ca cele mai mici particule eterice, constituie cea mai generala stare de agregare din natura, cu cel mai larg interval de temperatura, dela zero grade Kelvin la milioane de grade in stele. Aceasta este o stare de agregare care coexista cu toate celelalte stari de agregare ( solida, lichida, gazoasa, eterica) si pe care le influenteaza. Actual, stiinta oficiala este gresita in mare parte pentru ca nu are in vedere ETERUL! Cum poti cauta sa faci o lege unificata despre materie si fortele ei daca nu ai in vedere ETERUL care reprezinta 96% din materia Cosmosului? SandustanBrasov 57. Orice corp este acompaniat de un eter personal. Cand se combina doua substante, se combina si cele doua eteruri personale, dand nastere la alta substanta cu alt eter personal, care da corpului o anumirta culoare si anumite proprietati. Tot ce este SOLID pe Pamant este impregnat cu eterul lui personal cu cea mai mare densitate din miile de sorturi de eteruri. LICHIDELE au si ele eterul lor personal mai rar, si GAZELE au si ele eter personal mult mai rar si diafan. Mendeleev arata ca noi nu putem concepe fara miscare nici cele mai mici particule de materie. Se spune despre radiatii, dar si despre atomi si molecule ca ele au o frecventa de vibratie de aproximativ 1013 ...1015 , ceea ce inseamna ca acestea se rotesc in jurul axei lor cu 1013 ...1015 rotatii pe secunda, dovedind existenta unei miscari INERTIALE continue. SandustanBrasov 58. Existenta miscarii de rotatie in mnacrocosmos si in microcosmos, si marele interval de temperatura dela zero grade Kelvin la milioane de grade in stele ne indreapta atentia spre masele inertiale in miscare si spre fenomenele de cristalizare ale materiei. In mod natural cristalizarea incepe dela exterior ( dela periferie) si avanseaza spre zona centrala. Corpurile si substantele cunoscute de om cristalizeaza intre 00 ...40000 Kelvin. Dar aici ne referim in special la particulele subatomice dintr-un atom existent acum, particule subatomice care produc miscarea inertiala si campurile magnetice; care cumulate dau campurile electromagnetice si gravitationale ale atomilor. Ma refer la modul cum aceste particule s-au format, au cristalizat dela exterior spre interior, iar in interior a mai ramas SI ACUM, ceva din materia primara, cu care se manifesta ca niste particule ale campurilor magnetice. SandustanBrasov 59. La formarea unei particule subatomice, daca partea exterioara, prin frecare cu mediul reuseste sa devina o suprafata sferica, in partea interioara unde se continua cristalizarea, se va obtine o suprafata uniform ondulata, cu canale dispuse elicoidal in jurul axei de rotatie dela un capat la altul. In acest caz masa materiala vascoasa si magnetica din zona centrala a particulei subatomice va fi expulzata afara numai printr-un capat datorita canalelor elicoidale. La viteza normala de rotatie bucla de materie vascoasa si magnetica va inconjura particula si va intra prin celalalt capat continuu pentru mentinerea integritatii particulei.
15 Noiembrie 2017, 08:35:26
Stan Sandu
SandustanBrasov 60. SCHEMA generala de existenta a unei PARTICULE subatomice este schema unei sfere cu sectiune centrala pe axa verticala de rotatie a particulei si in care avem: 1). Carcasa rezultata prin cristalizare radiala dela exterior catre interior; 2). Masa interioara de materie magnetica vascoasa; 3). Canale helicoidale dispuse in jurul axei de rotatie, rezultate in urma cristalizarii carcasei; 4). La exterior buclele de camp magnetic sau de materie primara mai vascoasa provenita din zona centrala a particulei. Astfel materia magnetica vascoasa din zona centrala a particulei poate iesi doar printr-o extremitate, evoluand in jurul particulei ori mai departe in spatiu de unde se poate intoarce prin cealalta extremitate a particulei subatomice. Miscarea inertiala functionand in particulele subatomice ca si in cadrul unui atom, permit acestora sa le comparam cu puternice ASPIRATOARE care absorb, dar si emit materie sub forma particulelor de camp magnetic gravitational. SandustanBrasov 61. Sa reluam un pic mai pe larg din cartea lui Scarlat Demetrescu “Din tainele vietii si ale universului” descrierea particulei din Infinit, unde vedem ca, inca dela acest nivel apar fenomenele de electricitate, de magnetism si de gravitatie, exista EMISIE si ABSORTIE de radiatie. “Infinitul este plin cu o pulbere de particule vii. Ele sunt atat de dese, incat spatiile dintre ele sunt extrem de reduse. Din cauza densitatii si a unor curenti ca niste suvoaie de particule si mai marunte, ce exista acolo, particulele sunt impinse, manate de aceste suvoaie, care in definitiv provoaca o frecare intre ele...Daca aceste particule din Infinit sunt atat de mici, cat de mic trebuie sa fie spatiul dintre ele. In acest spatiu ultramic circula un alt fluid si mai mic, o alta materie eterica si mai marunta. Acest fluid formeaza curentii pomeniti mai sus...Un CURENT ELECTRIC circula mereu prin materia interioara a unei particule din Infinit. Gratie acestui curent electric interior, particula este vie. Datorita miscarii de rotatie INERTIALA a particulei se naste in interiorul ei electromagnetism. Circuitul electromagnetic poate fi numai la interior sau poate fi si la exterior. El poate fi pozitiv sau negativ. Miscarea interioara va da nastere la un camp electromagnetic EMIS in afara. Aceasta emisie constituie materia campului electromagnetic care circula printre particule. Particulele din Infinit ABSORB aceasta emisie vie, se hraneste( absoarbe) cu ea si la randul lor, EMIT si ele o alta emisie. Particula vie se hraneste si hrana sa este emisia vecinelor sale. Cum materia cu care se compune orice particula din Infinit este aceeasi, se intelege ca particulele emise au aceeasi compoziotie, deci pot hrani orice alta particula. Schimburile se fac continuu, pentru ca materia lor este omogena. Prin urmare particulele gandesc, activeaza, nu mor, pentru ca DAU si PRIMESC mereu, fiind nemuritoare!” SandustanBrasov 62. Materia nu este concentrata numai in atomi, ci si in jurul lor dand interactiunea dintre corpuri. Astfel doua corpuri in interactiune creaza intre ele o depresiune electromagnetica care constituie forta de atractie dintre cele doua corpuri. Intr-un atom viteza periferica mare la raze atat de mici sunt o dovada ca fiecare particula ori group de particule pot crea continuu un camp electromagnetic personal in care plutesc si care le permit o miscare de rotatie inertiala fara pierderea rapida a vitezei, ca si un astru in spatiul cosmic. De exemplu, densitatea mediului eteric la 200 mile deasupra Pamantului pare asa de mica, ca daca planeta Jupiter se va roti in acest mediu un milion de ani, atunci planeta Jupiter nu va pierde nici a milioana parte din miscarea sa! SandustanBrasov 63. ISAAC NEWTON stabileste notiunile de baza ale mecanicii clasice, demonstreaza legea atractiei universale si pune bazele mecanicii ceresti. Newton a afirmat ca nu exista proces natural care sa nu fie produs prin atractia si repulsia fortelor active care regleaza miscarea corpurilor ceresti, caderea corpurilor, care conduc procesele chimice si mecanice, fapt care fac ca legea atractiei universale sa actioneze in macrocosmos dar si in microcosmos. MISCAREA INRTIALA din materie produce campul gravitational, si gravitatia cu particulele ei uneste macrocosmosul cu microcosmosul si influenteaza tot ce exista stand astfel la baza existentei generale. LEGEA UNIFICATA a fortelor materiei, eu pot zice cu certitudine ca ea exista de cateva sute de ani si este Legea atractiei universale a lui Isaac Newton, la care au adus completari cei dinaintea lui si o parte din cei de dupa el! SandustanBrasov 64. Legea ATRACTIEI UNIVERSALE se aplica la fel la miscarea atomilor materiei eterice, se aplica la fel miscarii atomilor elementelor chimice, se aplica la fel miscarii planetelor si stelelor unei galaxii, pentru ca orice corp de orice dimensiune poseda o masa si astfel sunt supuse fortelor de interactiune newtoniana. Si toate legile fizicii, legile chimiei, si legile biologiei se pot include si explica prin aceasta lege unificata a campurilor electromagnetice produse de miscarea inertiala interioara de rotatie din materie, din corpuri si din substante. Legea ATRACTIEI UNIVERSALE a lui Newton este Legea UNIFICATA pentru ca toate cele trei interactiuni fundamentale : interactiunea nucleara; interactiunea electromagnetica ( electron-proton); si interactiunea gravitationala sunt interactiuni produse prin intermediul materiei eterice, ce leaga fizica clasica cu partile bune ale fizicii moderne, dar se leaga si cu FIZICA ETERICA! SandustanBrasov 65. Legea UNIFICATA a atractiei universale va arunca la gunoi relativitatea lui A.Einstein cu Big-Bang-ul, cu gaurile negre, cu singularitatile si cu gaurile de vierme. Cu aceste teorii metafizice si cu diferitele animatii cu absortia Pamantului sau Soarelui s-a distrus gandirea logica si rationala a omului, s-a propovaduit INCULTURA la toate nivelele si s-a ajuns la blocarea societatii omenesti. Sa ne trezim fratilor, ca prostia se plateste scump de multimea oamenilor planetei. De exemplu: asa se construieste in sudul Frantei ITER-ul ( Reactorul termonuclear experimental international), dupa un proiect care nu are nimic de a face cu reactia termonucleara din Soare, si ca rezultat, este, ca nu va produce niciodata curent electric! Intocmit: Sandu Stan; Brasov 25 septembrie 2017
15 Noiembrie 2017, 08:39:11
Stan Sandu
26a1. Reactorul termonuclear controlat al lui ENOH! In Cartea lui Enoh cap.68 Enoh descrie, FARA sa STIE, cea mai mare inventive asteptata de omenire, o sursa de energie electrica = un REACTOR TERMONUCLEAR CONTROLAT , cu camera sferica pentru combustia termonucleara: “Si Mihail, unul dintre arhangheli, mi-a aratat toate lucrurile ascunse ale marginilor cerului, locasurile stelelor… Si el ( ingerul Mihail) a ascuns spiritual lui Enoh in cerurile cerurilor. Acolo am vazut in mijlocul luminii, un PALAT( o casa) construit din pietre de cristal ( ca din lespezi de ghiata). Si in MIJLOCUL acestor pietre STRALUCEAU limbi de FOC, spiritual meu a vazut un CERC care inconjura cu FOC LACASUL( casa aceea); arzand in cele patru colturi si FLUVII de FOC VIU imprejmuiau casa. Serafimii, heruvimii si ophaminii stateau in picioare de jur imprejur si nu dormeau niciodata – ei pazeau tronul gloriei”… ( in paranteza sunt denumiri din alte traduceri). 26a2. Sursa de energie termonucleara controlata este cu adevarat tronul gloriei, sursa de energie electrica prin care se deplaseaza navele ceresti, sursa de energie pentru reglarea miscarii unor astre mai mici( ca Luna), cu care sa se poata mentine planeta Pamant pe orbita cea buna in jurul Soarelui. Sunt mai multe variante de traducere a Cartii lui Enoh. Ce am prezenta mai inainte este din varianta etiopiana. Dar sa vedem si alta varianta, cu descrierea reactorului thermonuclear controlat, in care notiunea de FOC, fluvii de foc viu, limbi de foc, vapai de foc viu se refera la fasciculele de camp electromagnetic ale capcanei magnetice ce inconjoara si ntra in interiorul camerei de combustie termonucleara si retine puternic sfera de plasma incandescenta la milioane de grade ale reactiei termonucleare. 26a3. Redam si alta varianta de traducere cu descrierea reactorului thermonuclear controlat, instalatie de acum 6350 de ani, vazuta de Enoh doar in partea ei superioara: “Si duhul meu a fost ascuns, si eu Enoh fost-am in cerul cerurilor si acolo am vazut in miezul acelei lumini, ceva ca o CASA RIDICATA din LESPEZI de GHIATA( partea de sus a camerei sferice de combustie termonucleara), si printre bucatile de ghiata erau VAPAI de FOC VIU ( fluxurile de camp magnetic ale capcanei magnetice). Si duhul meu a zarit un CERC care inconjoara cu FOC casa aceea, dela cele patru colturi ale ei pana la FLUVIILE acelea de FOC VIU care imprejmuiau casa. Si imprejurul casei erau serafimii, heruvimii si ophaminii( dispozitivele de masura si supraveghere si conducere autamata a instalatiei energetice termonucleare), acestia sunt cei pururi neadormiti, ce vegheaza asupra slavei ( asupra instalatiei termonucleare in functiune a navei ceresti)”. 26a4. Eu am inteles ca lui Enoh I s-a aratat doar jumatatea din partea de sus a instalatiei termonucleare: 1). Miezul acelei lumini reprezinta zona dintr-o camera sferica de combustie termonucleara; 2). Carcasa casei( lacasului sau palatului) ca din lespezi de ghiata sau pietre de cristal a avut acest aspect pentru ca instalatia functioneaza la – 270 grade Celsius; 3). In mijlocul acestor pietre sau lespezi straluceau limbi de foc viu sau vapai de foc viu, acestea fiind fluxurile de camp electromagnetic intrate prin partea de sus a casei si roteau plasma din camera sferica de combustie termonucleara, si ele aveau si rol de capcana magnetica; 4).Un CERC sau brau care inconjoara cu foc casa sau lacasul, CERC care este format din fluxul de camp electromagnetic al capcanei magnetice iesit din interiorul unei jumatati a camerei sferice de combustie termonucleara. 5). Acest flux de camp electromagnetic din cercul de foc se imparte apoi in patru brate si merg din nou in partea de sus a casei ( partea de sus a jumatatii de camerei sferice de combustie), intrand iar in camera de combustie si formeaza capcana magnetica ca sa iasa iar sub forma cercului sau braului de foc dela mijlocul instalatiei tertmonucleare. 26a5. Doua jumatati ale camerei sferice unite la mijloc completeaza astfel camera sferica, in constructia completa a instalatiei termonucleare, a reactorului thermonuclear controlat. Eu am facut schitele si le-am dat pe internet din anul 2012 dar putini le-au bagat in seama. Cred ca asa va arata prima instalatie de reactor thermonuclear controlat care va functiona pe Pamant si trebuie sa fie numit: Reactorul thermonuclear controlat al lui Enoh! O instalatie energetica care sa dea suficienta energie electrica, adica curent electric pentru toate instalatiile noastre industriale si casnice.
21 Iunie 2018, 06:32:03