Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IT Congress 2015 a luat pulsul industriei şi al tendinţelor actuale

26 Mai 2015




Portofoliul soluţiilor de protecţie a datelor a fost mărit odată cu achiziţia diviziei SteelStore de la liderul soluţiilor de accelerare a aplicaţiilor Riverbed. Integrând această tehnologie, NetApp oferă din acest moment o soluţie open, eficientă şi sigură de backup în cloud. NetApp SteelStore poate reduce cu 90% dimensiunea datelor arhivate şi poate reduce timpul de transport în cloud cu 75%. Această tehnologie permite utilizatorilor să-şi aleagă foarte simplu furnizorul serviciilor de cloud pentru backup, fiind integrată cu 25 Cloud Service Providers, printre care amintim Amazon (Glacier şi S3), Google Cloud, Rackspace, Verizon Terremark, IBM Softlayer, chiar şi platforme OpenStack. Flexibilitatea oferită este totală, utilizatorii putând migra datele între furnizorii de cloud ori de câte ori doresc, pentru a putea beneficia de costuri scăzute de stocare.
Securitatea datelor nu a fost ignorată, NetApp SteelStore fiind certificat FIPS 140-2, datele fiind criptate folosind protocolul AES pe 256 biti.

Internet of Things

Internetul obiectelor reprezintă un concept general pentru capacitatea senzorilor şi dispozitivelor de rețea de a colecta date de la lumea din jurul nostru, și apoi, partajate pe Internet, aceste date pot fi prelucrate și utilizate în diverse scopuri interesante. Unii folosesc, de asemenea, internetul industrial ca termen interschimbabil cu IoT. Acesta se referă în primul rând la aplicații comerciale ale tehnologiei IoT din domeniul fabricației. Cu toate acestea, Internetul obiectelor nu este limitat la aplicații industriale. Vorbim de ceva timp despre Internetul tuturor lucrurilor (IoT) ca o tendinţă pentru viitor, însă astăzi putem discuta despre soluţii reale - despre produse şi arhitecturi integrate în oraşe şi parcări inteligente, fabrici cu automatizări peste IP. În cadrul IT Congress, Cisco a prezentat soluţii validate pentru Connected Manufacturing, iar la stand au putut fi testate switchuri şi routere din gama industrială.

În continuare, concluziile lui Dorin Pena, General Manager Cisco România: „IT Congress a fost un eveniment deosebit, dinamic, în care am întâlnit clienţi interesaţi de ceea ce este nou, de modul în care IT-ul devine parte integrantă a fiecărei afaceri. Am discutat de la conectarea lucrurilor, proceselor şi oamenilor, la centre de date moderne, până la soluţii de securitate pentru lumea care se creează acum. Un astfel de eveniment reprezintă momentul ideal pentru a înţelege cum tehnologia schimbă mediul în care ne desfăşurăm activitatea şi pentru a găsi soluţii la provocările actuale“.

Security
Prin explozia domeniului Internet of Things, multitudinea de terminale conectate la reţea se măreşte exponenţial de la an la an, iar un aspect important care nu trebuie neglijat este securitatea. Implementarea politicilor de securitate reprezintă deja o provocare considerabilă pentru administratorii IT. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor şi atacurile se înmulţesc şi devin din ce în ce mai complexe. Vorbim despre securitate ca un proces continuu şi nu ca o implementare punctuală a unor reguli la un moment în timp. În prezentarea dedicată acestei tehnologii, în cadrul IT Congress, Cisco a vorbit despre necesitatea de a avea vizibilitate, context şi corelare a evenimentelor de intruziune din reţea, pentru a putea şti ce apărăm. De asemenea, analiza retrospectivă reprezintă un factor esenţial în identificarea atacurilor noi şi remedierea terminalelor afectate de un "zero day" attack.
De asemenea, în cadrul IT Congress, au fost prezentate mai multe soluţii interesante în zona de securitate, cum ar fi soluţiile de securitate Dell Sonic-Wall, soluţiile hardware de securizare a comunicaţiilor wireless şi protecţie end-to-end a reţelelor enterprise ale celor de la Fortinet, sau Veeam Availability Suit, un produs care combină capabilităţile de protecţie a datelor şi de virtualizare a Veeam Backup & Replication şi Veeam ON prezentate de Veeam.

News ETA2U
La deschiderea oficială a IT Congress 2015, ETA2U a anunţat lansarea unei platforme de comerţ Business to Business (B2B) care se remarcă printr-o paletă largă de produse şi servicii disponibile pentru clienţii corporate ai companiei. Prin acest portal ETA2U îşi propune să îmbuntăţească experienţa clientului, vizibilitatea şi interacţiunea cu diferitele produse şi servicii obţinute.
În aceeaşi categorie de noutăţi absolute vine şi produsul colaborării dintre ETA2U şi compania Veeam: online backup. Utilizatorul, pe baza unei taxe lunare, beneficiază de backup pentru cele mai importante informaţii din firmă. „Datele sunt stocate pe infrastructura cloud pusă la dispoziţie de ETA2U, fiind criptate şi având o cheie de acces deţinută numai de client. Serviciul este structurat pe 3 nivele, pornind de la cel basic în care clientul este 100% in charge, ETA2U furnizând doar capacitatea. Pe nivelul 3 garantăm restaurarea şi punem la dispoziţia clientului, on site, o infrastructură HW agreeată în prealabil, pentru o durată de 60 de zile de la producerea dezastrului. Dacă vreţi, este ca o asigurare Casco cu maşina la schimb.“, a subliniat Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U.

Noutăţile de la ETA2U au venit în pachet complet la IT Congress 2015, dacă punem la socoteală şi ZAX Solution. ZAX Solution este o soluţie completă de management a producţiei, stocurilor, aprovizionării şi vânzării în timp real. Nucleul soluţiei ZAX este o aplicaţie de tip MES - un sistem de control şi monitorizare a lucrului în progres, în cadrul unei unităţi de producţie. Aplicaţia urmăreşte toate informaţiile legate de producţie, primeşte date curente de la maşinile de prelucrare, senzori şi angajaţi, ghidează producţia, răspunde şi raportează informaţiile necesare în timp real. Prin înglobarea elementelor necesare SCM, SSM şi ERP, ZAX Solution elimină problemele de compatibilitate şi comunicare care pot apărea. Totodată, ZAX Solution funcţionează conform standardelor stabilite prin ANSI/ISA 95, situându-se la nivelul 4 ierarhic. Această integrare a fluxurilor de lucru îşi arată eficienţa în cadrul modulului de planificare şi coordonare producţie, unde se pot urmări atât materiile prime necesare cât şi disponibilitatea şi livrarea, inclusiv timpii de tranzit ai produsului finit şi de distribuţie, toate aceste mişcări fiind înregistrate. În concluzie, ZAX Solution oferă trasabilitate extinsă şi un modul de analiză a producţiei, costurilor şi vânzărilor, puternic şi intuitiv.
Ediţia a şaptea a IT Congress a fost un real succes. Cei prezenţi au plecat de la eveniment cu lecţia mai bine învăţată. Dar, poate cel mai important, se vede că economia a început din nou să se mişte, că activitatea în domeniul IT&C este pe drumul cel bun. Aşteptăm cu nerăbdare ediţia 2016 a IT Congress şi concretizarea tuturor previziunilor lansate.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite