Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

KPMG: Inovația īn Tehnologie

22 Iunie 2015




“Regiunea Asia-Pacific a integrat cu ușurință și destul de precoce plățile mobile și comerțul electronic și ar putea fi la fel de predispuse și la folosirea monedei digitale”, susține Mihai Rada, Director KPMG. “China este unul dintre inovatorii sectorului de plăți în special în comerțul electronic. Odată cu creșterea susținută a consumului în China, au loc constant inovații semnificative. Pe de altă parte, putem vedea că piețe puternic reglementate, precum Statele Unite sau Europa, sunt mai ezitante când vine vorba de schimbări în industria plăților sau în cea bancară”.

Provocarile inovației în tehnologie
Studiul KPMG Inovația în Tehnologie a surprins de asemenea cele mai mari provocări la adresa procesului de inovație şi de lansare a noilor tehnologii. Când au fost întrebați ce factori vor limita/ constrânge procesul inovativ, mai mult de o treime (34%) dintre directorii de companii de tehnologie au menționat politicile de reglementare restricitive, în timp de 29% au menționat oboseala/reticența consumatorilor, iar 27% au menționat abilitatea de a demonstra/măsura recuperarea investiției. Ordinea a fost similară și luată separat pe regiuni, exceptând Europa și Orientul Mijlociu, unde abilitatea de a măsura recuperarea investiției s-a clasat imediat dupa politicile de reglementare restrictive.

Majoritatea respondentilor la chestionarul KPMG au fost de părere că în topul obstacolelor în calea lansării tehnologiilor inovatoare sunt securitatea (27%), complexitatea tehnologică (22%) şi adopția de către client (21%).
Cei mai mulți lideri globali de afaceri în tehnologie din EMEA au admis că adopția de către client este cel mai mare obstacol, urmată de finanțare/ accesul la capital și complexitatea tehnologică.

“Pentru companii private și guverne, abordarea problemelor de Securitate şi transparență va rămâne o prioritate chiar dacă generaţia următoare de soluții pentru securitatea cibernetică va reuși să facă față acestei provocari.
Companiile care operează în tehnologie, mari și mici, vor continua să investească în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor pentru gestiunea Securității informaţiei şi administrarea riscului IT pentru a gestiona în mod proactiv problemele de securitate”, concluzionează Gheorghe Vlad, Senior Manager în cadrul departamentului de Consultanță IT al KPMG Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite