Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Este vremea marilor oportunităţi

22 Iunie 2015



Piaţa locală de distribuţie IT una dintre cele mai dinamice şi surprinzătoare industrii. În ultimii 10 ani, au apărut noi distribuitori, au dispărut alţii mai vechi, s-au redefinit și s-au reinventat modele de business. Paradoxal, deși aparent toți distribuitorii prestează aceeași activitate, diferențele sunt majore și se regăsesc în detalii: calitatea serviciilor, timpii de răspuns, nivelul de specializare, calitatea umană, capacitatea de a susţine partenerii etc.

În calitate de distribuitor de soluţii, Veracomp nu face rabat de la calitate, iar interesul general este de a identifica împreună cu partenerii soluţiile potrivite pentru fiecare beneficiar. Fortinet, spre exemplu, este la ora actuală unul dintre cei mai puternici producători mondiali de soluţii de securitate a reţelei. A reuşit această performanţă în timp, prin dezvoltarea şi livrarea unor soluţii care au capacitatea de a răspunde punctual unor nevoi. Astăzi, Fortinet convinge clienţii prin maturitatea şi stabilitatea soluţiilor. „Ca brand manager, promovez soluţiile Fortinet acolo unde şi dacă specificul tehnologiei este potrivit şi cerut. Dar întotdeauna îmi voi sfătui partenerul şi clientul să aleagă ce este mai bine pentru ei. Dovada vie este un proiect pe care l-am avut la un client din zona de pariuri. Deşi iniţial, am promovat o soluţie de web-balancing Fortinet, proiectul a fost încheiat cu o altă soluţie, care a răspuns mult mai specific nevoii stringente din acel moment,” afirmă Bogdan Sârbu, Brand Manager, Veracomp.

Parteneriat cu acoperire națională
Veracomp şi Fortinet sunt prezenţi atât în Bucureşti, cât şi în ţară: pe de o parte prin reţeaua de parteneri specializaţi, iar pe de altă parte prin proiectele desfăşurate la nivel local şi naţional. „Chiar dacă Bucureşti rămâne în mod firesc centrul de interes, oportunităţile din afară capitalei au crescut semnificativ în ultimii ani. Maturitatea în abordarea soluţiilor specifică zonei capitalei este recognoscibila şi în multe alte zone din ţară. Ca un exemplu, chiar în acest moment derulam un proiect cu un client din zona hotelieră, în zona Băile Felix, unde am fost impresionaţi de nivelul de profesionalism şi maturitatea abordării tehnologiei, mai afirmă Bogdan Sârbu.”
Mai mult decât în Bucureşti, provocarea majoră în ţară este ca partenerii sunt canalizaţi pe anumite nişe de soluţii – de service şi comunicaţii, uşor reticenţi la abordarea de soluţii noi din cauza lipsei de resurse. Ca atare, Veracomp a decis să îşi sprijine partenerii din ţară prin dezvoltarea de competenţe şi investeşte foarte mult în traininguri şi transfer de know-how. „Limitările de buget exista oriunde. Spre deosebire de Bucureşti, însă, în ţara se impun eforturi suplimentare pentru creşterea notorietăţii şi dezvoltarea de competente. Aceasta, pentru că problemele cele mai mari vin de la necunoaşterea lucrurilor de bază. Am început să fim prezenţi şi în mediul universitar sau în cel de cercetare, construind împreună cu Fortinet laboratoare IT în care studenţii să poată experimenta soluţiile de securitate,” declară reprezentantul Veracomp.

Cum să transformi provocările în oportunități?
Provocările sunt necesare şi minunate. Mai ales când reuşeşti să le transformi în oportunităţi! Inovaţiile şi accesibilitatea tot mai mare a dispozitivelor digitale au dus la o adevărată explozie a gradului de utilizare a tehnologiei în rândul consumatorilor finali. Această digitizare a modului de viață și muncă aduce atât avantaje, cât şi riscuri. „Accesul la informaţie trebuie securizat. Termeni precum „parental control” erau, pentru mulţi din noi, până acum 8-9 ani o poveste americană. Acum este şi în România o realitate asumată. Există deja un proiect de lege care va institui un cadru legal, iar Veracomp şi Fortinet furnizează soluţii care oferă suport tehnologic pentru acest tip de demersuri. În mod similar, cererea de acces wireless la internet a crescut în mod exploziv în ultimii ani, odată cu tehnologiile specifice: vrem acces wireless la internet acasă, la birou, în mall, în parc, pe strada… Toate acestea sunt tehnologic posibile astăzi, iar soluţiile Fortinet reprezintă un layer de siguranţă elementar şi obligatoriu,”este de părere Bogdan Sârbu.

Implicare în proiecte cu finanțare europeană
Pentru Veracomp, alte oportunităţi importante – nu doar pentru dezvoltarea de proiecte IT, dar disponibile într-un procent semnificativ pentru acest sector – au apărut odată cu disponibilitatea fondurilor europene. Scopul acestora este de a crea premize favorabile de dezvoltare atât pentru indivizi, cât şi pentru mediul de afaceri şi promovează o dezvoltare durabilă. „După perioada de programare 2007-2013, putem vorbi despre proiecte finanţate şi implementate cu succes prin intermediul fondurilor nerambursabile, proiecte ce au vizat, în general, crearea unei infrastructuri puternice pentru fiecare afacere. Urmează şi etapa de programare 2014-2020, în care se va urmări atât fructificarea investiţiilor făcute în trecut, cât şi atingerea următoarelor nivele de performanţă în cele mai variate domenii şi afaceri: turism, producţie, industrii, sănătate, servicii, unde securitatea informaţiilor va avea un rol din ce în ce mai important. Cel mai bun exemplu îl reprezintă domeniul cercetare-dezvoltare, unde protejarea rezultatelor obţinute în urma studiilor finanţate este esenţială,” afirmă Bogdan Sârbu.
Veracomp vede în toate aceste detalii, oportunităţi reale pentru dezvoltarea unor proiecte pe tehnologie Fortinet: maturitatea pieţei, cererea tot mai mare pentru soluţii wireless, disponibilitatea fondurilor europene pentru proiecte strategice, specificitatea şi complexitatea soluţiilor în sine. „Dacă 2014 a fost anul sectoarelor guvernamental, banking şi telecom,în 2015 suntem orientaţi foarte mult spre zona de educaţie, sănătate şi industria grea (soluţii „rugged”). Bineînţeles, zona de SMB rămâne în continuare un segment semnificativ de business şi, deci, în centrul atenţiei noastre! Atât în 2015, cât şi în anii care vor urma, companiile vor vorbi tot mai mult de capital de date, nu doar de date. Ca atare, securizarea şi disponibilitatea acestora vă fi extrem de importantă,” concluzionează Bogdan Sârbu.

Tehnologia susține sportul
Pentru că în mod evident soluţiile de securitate sunt una din categoriile de produse esenţiale pentru orice tip de infrastructură IT, Veracomp şi-a asumat şi un rol educaţional, formativ şi de susţinere a partenerilor săi în acest sens. Un exemplu recent îl constituie implicarea Veracomp cu resurse şi tehnologie Fortinet ca partener tehnologic al Federaţiei Romane de Baschet, cu ocazia a Campionatului International– EuroBasket Women 2015: „Am fost onoraţi că, prin intermediul tehnologiilor şi competentelor pe care le-am dezvoltat, am putut pune la dispoziţie suportul tehnologic unei instituţii precum Federaţia Romană de Baschet, cu ocazia unui eveniment atât de important. Înţelegem că există domenii strategice precum educaţia şi sportul, care sunt încă sensibile în ceea ce priveşte limitările bugetare sau lipsă de resurse. Dar, în măsura în care ne stă în putinţă, ne dorim să le susţinem, cu atât mai mult cu cât putem avea un aport – cât de mic - la promovarea unor valori universale şi de excelenta precum sportul competiţional” declara Bogdan Sârbu, Brand Manager Fortinet Veracomp.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite