Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistemele de supravegherea digitală, o soluţie pentru un oraş mai sigur

22 Iunie 2015



• Cele mai perfornante camere pot monitoriza până la 20 000 m2

Fie că este vorba despre un oraş mare sau unul de provincie cu doar câteva mii de locuitori, zilnic siguranţa şi securitatea oamenilor este pusă sub semnul întrebării. Pe măsură ce populaţia urbană creşte şi oraşele devin mult prea populate, creşte şi riscul apariţiei tâlhăriilor sau a criminalităţii stradale. În acest moment, majoritatea oraşelor din România trec prin tot felul de schimbări, iar în acest context crearea unui oraş cu adevărat sigur devine din ce în ce mai greu de realizat fără mijloace tehnologice.




O soluţie pentru a creşte gradul de securitate a unui oraş o reprezintă implementarea unui sistem de supraveghere digital. Odată instalat, autorităţile pot urmări în orice moment ce se întâmplă în toate colţurile oraşului şi pot acţiona confom legii dacă se detectează o infracţiune. Echipamentele de supraveghere pot funcţiona precum nişte senzori care oferă în timp real informaţii ce pot proteja cetăţenii şi proprietăţile, reduce acţiunile de vandalism, costurile de reparaţie şi investigaţiile poliţiei prin oferirea unor imagini clare şi detaliate.

Ne vom concentra în acest articol pe tehnologiile liderului mondial în domeniu, prezent şi pe piaţa din România. Cu ajutorul tehnologiilor Axis, crearea unui oraş sigur poate fi realizată fără a fi necesare investiţii majore sau o perioadă îndelungată pentru implementare. Produsele create de Axis pot fi integrate cu succes în sistemele de supraveghere existente. În plus, graţie platformei deschise, pot fi adăugate funcţionalităţi ulterior.

Sistemul de camere de reţea Axis poate fi conectat la sistemul de monitorizare al poliţiei locale sau al altor instituţii, precum pompieri sau jandarmi. Astfel, autorităţile pot verifica în orice moment al zilei orice spaţiu monitorizat video şi pot interveni pentru a rezolva problemele apărute.

Ce pot face noile modele de camere?
Seria AXIS Q60 este formată din camere de reţea tip dome, dezvoltate special pentru aplicaţii de supraveghere complexe, care necesită specificaţii tehnice de vârf precum frame rate maxim la rezoluţie HDTV. Dispunând atât de un zoom puternic, cât şi de capabilităţi pan/tilt, camerele pot fi folosite pentru supravegherea unor arii extinse, oferind imagini detaliate chiar şi la zoom maxim.

Una dintre cele mai interesante soluţii de supraveghere stradală o reprezintă modelul Axis Q6000-E. Camera permite o supraveghere de 360 de grade, fiind capabilă să captureze fiecare detaliu în rezoluţie HD. Axis Q6000-E are marele avantaj de a putea să monitorizeze arii largi, de până la 20.000 de metri pătraţi, autorităţile putând astfel să reducă necesarul de echipamente hardware. Mai mult, datorită tehnologiilor de ultimă generaţie integrate, camera poate să realizeze o identificare facilă chiar şi de la 300 de metri distanţă.

Axis Q6000-E poate fi folosită pentru supravegherea străzilor, a parcărilor, a parcurilor sau a traficului, oferind în timp real informaţii şi detalii utile pentru autorităţi. Atunci când este folosită pentru monitorizarea traficului, camera poate oferi informaţii necesare reconstituirii rapide a accidentele produse. Poliţia va putea astfel analiza factorii care au condus la realizarea accidentelor, determina care sunt vinovaţii pentru producerea lor şi demonta declaraţiile martorilor falşi, o problemă des întâlnită peste tot în lume.

Rolul cheie al soluţiei de stocare
Un element-cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluția de stocare folosită, o componentă ce poate fi decisivă pentru eficiența întregului sistem.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite