Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM devine partenerul regional al liderilor pe piata solutiilor informatice bancare

26 Mai 2006



Market Watch: Domnule director, va multumesc in primul rand pentru acest prim interviu. Recent, ATC ROM a participat la un targ de tehnologii si solutii bancare organizat la Institutul Bancar Roman. Ati prezentat un impresionant portofoliu de solutii bancare. Am vazut ca sunteti partenerul unor lideri ai furnizorilor de astfel de solutii. Se pare ca astfel ATC ROM devine un important furnizor de solutii si de servicii de consultanta pentru piata bancara din Romania. Cum ati reusit acest lucru si care va fi evolutia ATC ROM?
Adrian-Paraschiv
Adrian Paraschiv, director de vanzari al ATC ROM: Dati-mi voie sa va multumesc la randul meu pentru initiativa acestui interviu. Imi ofera oportunitatea de a detalia portofoliul companiei noastre. Intr-adevar, evolutia ATC ROM in regiune dar si in Romania a atras atentia furnizorilor de marca. Mai intai a fost compania i-flex solutions, acum deja partenerul nostru “traditional”. O serie de succese in promovarea si mai apoi implementarea solutiilor i-flex ne-au adus in scurt timp recunoasterea expertizei in domeniul bancar. Aici nu pot sa ascund contributia consultantilor romani, deosebit de apreciati de catre i-flex.


ATC ROM este subsidiara din Romania a companiei ATC din Grecia. Deschisa in 2000, compania noastra a reusit, tocmai datorita calitatii serviciilor oferite de consultantii romani, sa devina un pilon important al prezentei ATC in regiune. Practic, reprezentam i-flex solutions in toate tarile din regiune si dovada reusitei consta in implementari pe care le-am realizat deja sau sunt in curs de derulare in Grecia, Romania, Bulgaria, Serbia, Polonia si in curand chiar in Ucraina, Turcia si Albania.


Pornind de la experienta acumulata si avand acoperire regionala, ATC a atras atentia altor lideri din domeniu precum Mantas, CR2 si Epicor.


Prin ATC ROM, piata bancara romaneasca beneficiaza de suport local pentru solutiile bancare, aici trebuind sa mentionez si un important proiect derulat in Romania, este vorba de Centrul Regional de Date si Procesare al EGF Eurobank. Dupa cum stiti EFG Eurbank este actionarul majoritar al Banpost (Romania) si a implementat cu suportul ATC acest centru regional unde sunt instalate si configurate in mod centralizat solutiile i-flex pentru subsidiarele din regiune al bancii.


MW: Ce acopera solutiile i-flex?


Adrian Paraschiv: Suita de produse i-flex este una completa. Trebuie spus ca faptul ca i-flex solutions are in momentul de fata 595 de clienti in peste 115 tari denota succesul acestor solutii. Spre exemplu, FLEXCUBE, produsul fanion al i-flex, ofera suport pentru Retail, Consumer, Corporate, Investment, Internet Banking cat si pentru Workflow & Loans Origination, Asset Management si Investor Servicing. Pentru ultimii patru ani la rand (2002, 2003, 2004, 2005) FLEXCUBE a fost declarata de catre IBS Journal (International Banking Systems Journal, UK) ca fiind numarul 1 mondial in randul celor mai bine vandute solutii de core-banking.


Mai multe detalii puteti gasi pe Internet, la adresa www.iflexsolutions.com.


ReveleusTM este un alt produs de top destinat bancilor si este proiectat special pentru a acoperi activitatile specifice managementului riscului, Basel II, analiza clientelei si analiza performantelor financiare ale bancii. As sublinia aici ca Reveleus-Basel II este una dintre cele mai avansate solutii pentru Basel II, atat din punct de vedere al cerintelor implementate cat si din punct de vedere al tehnologiei. O marturie in acest sens o reprezinta evaluarea realizata de renumita companie Gartner. In studiul realizat de aceasta in septembrie 2005, referitor la piata solutiilor dedicate pentru Basel II, Reveleus este plasat in cvadrantul „magic” al celor mai complete solutii. Mai multe detalii puteti gasi pe Internet, la adresa www.reveleus.com.


Login-Acumen este un sistem de tip “risk management treasury system”, conceput sa acopere toate categoriile standard de tranzactii, cum sunt schimburi pe piata monetara si valutara, hartii de valoare, dobanzi, futures, OTC, SWAPS, FRA, actiuni, instrumente credit linked, etc.


Mai multe detalii puteti gasi pe Internet, la adresa www.login-sa.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite