Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Studiu Kaspersky Lab: 24% dintre utilizatori au pierdut fisierele de backup ale datelor personale

01 Iulie 2015



Aproape unul din patru utilizatori (24%) care își păstrează datele stocate pe dispozitive de backup, și-au pierdut copiile de rezervă ale fișierelor, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, realizat la nivel global, în parteneriat cu B2B International. În prezent, locul unde sunt stocate datele confidențiale este mai important decât decizia de a deține o copie de rezervă a fișierelor, în caz de pierdere.

Studiul Kaspersky Lab arată că în Europa, 93% dintre utilizatori își păstrează informațiile confidențiale (corespondența privată, fotografii, parole și date financiare) pe dispozitivele personale, însă, mai puțin de o treime dintre aceștia obișnuiesc să facă și copii de siguranță, pentru a evita pierderea fișierelor. În plus, 23% dintre utilizatorii europeni nu au adoptat nicio măsură de securitate în această direcție, iar 9% dintre aceștia nu plănuiesc să facă acest lucru nici în viitor.

Potrivit cercetării Kaspersky Lab, chiar și utilizatorii care fac copii de backup pentru fișierele importante, nu nu pot avea garanția că nu își vor pierde datele. Dispozitivele de stocare a datelor precum hard drive-urile și cardurile de memorie flash sunt în continuare cele mai populare: 81% dintre respondenții europeni au declarat că păstrează copiile fișierelor pe astfel de dispozitive, în timp ce doar 11% dintre aceștia au afirmat că optează pentru servicii cloud. Însă, 24% dintre utilizatorii care au optat pentru a folosi dispozitivele fizice de stocare s-au confruntat cu pierderea iremediabilă a datelor, după ce dispozitivul a fost deteriorat, pierdut sau furat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite