Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Schneider Electric contribuie la construirea primului centru de date cu impact ecologic

01 Iulie 2015Schneider Electric va oferi tehnologii de eficiență energetică în primul centru de date cu impact ecologic pozitiv din lume, care va fi construit în orașul Falun din Suedia. EcoDataCenter va fi unul dintre cele mai sigure 13 centre de date din lume, îndeplinind cele mai înalte cerințe în materie de securitate și performanță. Proiectul a fost inițiat de compania de energie a orașului Falun – Falu Energi & Vatten, în colaborare cu firma antreprenorială suedeză EcoDC AB.

„Trăim într-o epocă în care din ce în ce mai mulți oameni sunt preocupați de efectele industriei centrelor de date asupra mediului. Totuși, penetrarea internetului și Internetul lucrurilor pot fi dezvoltate fără a afecta mediul. Securitatea și performanțele IT sunt de asemenea din ce în ce mai importante pentru companii și organizații. De aceea, suntem foarte mândri să contribuim la crearea acestui centru de date pionier. EcoDataCenter este un model pentru centrele de date verzi, arătând cât este de profitabil să ai o gândire inovatoare”, a declarat Marc Nezet, Country Manager Schneider Electric Suedia.

Energia electrică ce alimentează centrul de date provine doar din surse regenerabile: energie solară, eoliană și hidroelectrică, precum și biocombustibili secundari. EcoDataCenter va fi conectat la sistemul local de energie, care a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune din lume de către Global District Energy Climate Awards New York în 2013. Excesul de căldură de la servere și echipamentele IT va încălzi clădirile din Falun prin intermediul sistemului local de încălzire. În timpul verii, excesul de abur de la centrala electrică locală va alimenta mașinile de climatizare ale centrului de date.

De asemenea, EcoDataCenter a fost proiectat pentru a atinge cel mai înalt nivel de disponibilitate potrivit Uptime Institute (Tier IV), o performanță reușită de numai 12 centre de date din lume. Proiectul va avea și un nivel inalt de performanță, cu un timp de funcționare garantat de 100%, atingând, în același timp, cele mai înalte standarde de siguranță.

Pe scurt despre EcoDataCenter:

- trei clădiri totalizând 23.250 metri pătrați;
- 18 Megawati;
- Timp de funcționare 100%;
- Surse de energie: solară, eoliană, hidroelectrică și biocombustibili secundari;
- Securitate: clasificare Tier IV (cea mai înaltă). Centrul de date va fi protejat de ziduri de beton și va avea sisteme avansate de control și supraveghere;
- Eficiența utilizării energiei (PUE): mai puțin de 1,15 (Design Tier IV);
- Design prietenos cu mediul, cu clădiri certificate LEED Platinum;
- Sedum (plante cu flori) pe acoperișuri pentru a le răci în timpul verii;
- Climă: Temperatură medie anuală de 5°C. Numărul mediu de zile pe an cu temperaturi maxime de peste 25°C este 22;
- Acces la locație: 2 km până la autostradă, 25 km până la aeroport, 2 ore cu trenul până la Stockholm;
- Suedia are costuri cu electricitatea cu aproximativ 40-50% mai mici față de Regatul Unit, potrivit statisticilor Business Sweden, Nord Pool Spot și ale Departamentulului pentru Energie și Schimbări Climatice al Guvernului britanic.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite