Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Flanco Retail utilizeaza serviciul de cloud de la Microsoft

01 Iulie 2015



Flanco Retail a initiat parteneriatul cu Microsoft in toamna anului trecut, pentru optimizarea activitatii din mediul online si pentru o mai buna gestionare a traficului ridicat din timpul evenimentului de shopping Black Friday. A fost singurul retailer electro-IT care a ales sa isi gazduiasca website-ul in cloud, utilizand platforma Microsoft Azure, si a reusit, astfel, sa reduca cu 80% costurile destinate infrastructurii site-ului din acea perioada.

Pentru a eficientiza activitatea sustinuta in mediul online in timpul celui mai mare eveniment de shopping din Romania, Black Friday, Flanco Retail a decis sa schimbe infrastructura site-ului gazduit in mod traditional pe un server local, cu o versiune bazata pe cloud. Acest lucru a permis ajustarea in timp real a spatiului de server necesar, in functie de fluxul traficului din timpul evenimentului. Aplicatia a utilizat platforma Microsoft Azure si a fost implementata de compania romaneasca de software Zitec.

„Posibilitatea de a ne adapta rapid, pe masura ce numarul vizitatorilor se schimba, si de a plati numai pentru resursele folosite, ne-a oferit un mare avantaj competitiv. Utilizarea unei infrastructuri bazate pe cloud, in locul celei traditionale, ne-a asigurat o reducere cu 80% a costurilor si un venit din vanzarile online de 2,5 milioane euro, cu 30% mai mare decat cel estimat initial. Vom continua colaborarile cu Microsoft si cu dezvoltatorul de software Zitec si in cadrul evenimentelor de shopping din acest an. Totodata, ne propunem sa extindem echipa de online – daca in noiembrie 2014 numara doar 12 persoane, ne asteptam ca pana la finalul lui 2015 sa ajunga la cel putin 30 de membri”, a afirmat Cristina Martinas, Online Sales Director, Flanco Retail.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite