Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

O noua generatie de viitori specialisti in telecomunicatii a absolvit Orange Educational Program

01 Iulie 2015Orange a premiat cei 36 de studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Politehnice din București, care au absolvit cursurile Orange Educational Program, promoția 2014-2015.

Oportunitățile oferite studenților prin acest program s-au dezvoltat de la începutul colaborării cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, în anul 1998, și s-au diversificat de la o ediție la alta. Astfel, cele 163 de ore de cursuri, grupate în module, sunt susținute de către 21 de specialiști din cadrul Orange și de către 10 experți ai companiilor partenere din program - Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans și ZTE.
Andrei Pitiș, antreprenor și președinte al ANIS (Asociația Patronată a Industriei de Software și Servicii) a susținut, de asemenea, un curs. Studenții înscriși în program au beneficiat de-a lungul anului și de 10 burse de merit, cu o valoare totală de 24.000 euro, și de stagii de practică în departamentele Orange. Pe lângă acestea, în Facultatea de Electronică și de Telecomunicații există o rețea Wi-Fi gratuită, pusă la dispoziție de către Orange.

Dintre studenții ce au absolvit programul, doi au participat în perioada aprilie – mai 2015 și la Innovation Labs 2015, un proiect destinat tinerilor pasionați de tehnologie.

„Orange Educational Program a fost școală, amiciție, creație, informație. Nu este nimic mai satisfăcător decât să înveți lucruri noi despre ceea ce te pasionează și să ai parte de învățători și colegi plăcuți. Am avut onoarea și privilegiul de a
lucra cu oameni minunați. Nu a fost vorba doar de muncă, muncă și iar muncă. A fost un cumul de experiențe noi, a fost ceva diferit. Motivația personală a fost doar una singură - să mă alătur unor oameni care să îmi înțeleagă ambițiile și să fie ca mine, curajoși și inventivi. Mi-am dorit să creez, să întreb, să îmi imaginez că, în viitorul apropiat, soluțiile la care unii doar au visat, alții vor reuși să le implementeze”, mărturisește Vlad Teohari, șef de promoție 2014-2015 al Orange
Educational Program și participant Innovation Labs.

Dezvoltarea comunității prin investiția în programe educaționale este una dintre prioritățile Orange de responsabilitate socială corporativă. Orange Educational Program susține acest obiectiv, prin toate cele trei componente ale sale: programul de Engineering, în cadrul parteneriatului educațional de tradiție cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice din București, proiectul educațional dedicat studenților Academiei de Studii Economice din București, precum și programul de practică Orange First Step.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite