Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent investeste 200.000 de euro intr-un laborator LTE in cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara

01 Iulie 2015



Alcatel-Lucent România a deschis la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT) un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali, o investiție de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE face parte din strategia Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how, precum și investiții în hardware și software. Acest proiect este parte a unei colaborări de peste 20 de ani între Alcatel-Lucent și Universitățile din Timișoara, prin intermediul cărora studenților li se oferă acces la cursuri și tehnologii aliniate tendințelor actuale.

Laboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara a fost conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care urmează cursul de Rețele Metropolitane LTE.

Laboratorul este dotat cu o platformă LTE completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Colaborarea Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica din Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și a presupus din partea companiei o investiție de peste 1 milion de euro în această perioadă. De-a lungul timpului, compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv: Centrala Telefonică Digitală Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite