Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Laboratorul BitDefender Antispam – incubatorul de idei

26 Mai 2006



BitDefender a prezentat recent comunitatii stiintifice internationale, in Boston si Viena, doua dintre cele mai noi tehnologii de detectie a spamului. Tehnologia bazata pe retele neuronale adaptive si cea care foloseste modele matematice pentru categorisirea mesajelor in functie de aspectul lor sunt rezultatul a doi ani de cercetari si teste ale laboratorului Antispam.
antispam
Specialistii BitDefender considera ca „Cele doua tehnologii BitDefender, care lanseaza un nou sistem de detectie a mesajelor de tip spam, imbunatatesc performanta acestui modul si reduc timpul de reactie la aparitia mesajelor nesolicitate. Rezultatul este unul singur: un inbox curat pentru utilizatorii produselor noastre.” – Vlad Valceanu, BitDefender Antispam.


Toate tehnologiile folosite de produsele BitDefender pentru detectarea spam-ului sunt dezvoltate in „incubatorul de idei”, laboratorul Antispam. Metodele noi de detectie sunt disponibile utilizatorilor la urmatoarea actualizare.


Cum a inceput?


2003 este anul integrarii tehnologiei antispam in solutiile BitDefender. „Din cauza faptului ca toti utilizatorii de Internet si de mail primesc zilnic mesaje spam, am considerat necesara introducerea in solutiile BitDefender un un modul antispam. Statisticile publicate de Radicati Group pentru anul 2005 arata ca, in anul 2005, din aproape 135 de miliarde de mesaje, mai mult de 65% au fost spam. Astfel, fiecare utilizator de Internet primeste zilnic in medie aproape 200 de mesaje nesolicitate”, a continuat Vlad Valceanu, Project Manager, BitDefender Antispam.


Ce este BitDefender Antispam?


BitDefender Antispam e un modul antispam si anti-phishing integrat in produsele de desktop si in cele pentru servere de mail, atat pentru Windows cat si pentru Linux. El intercepteaza toate e-mailurile pe care le primesc utilizatorii si le analizeaza. Pentru a determina care mesaje sunt spam si care nu, exista nu mai putin de sapte tehnologii, unele inovatoare in industrie: White List / BlackList, Charset Filter, Image Filter, URL Filter, Bayesian, Heuristics si Neural Network. Cu ajutorul lor utilizatorii BitDefender sunt protejati de peste 90% din mesajele de tip spam sau phishing.


La ce foloseste?


Conform unui studiu facut de Ferris Research, pierderile cauzate de spam au fost in 2005 de peste 50 de miliarde de dolari, iar acestea pot fi micsorate sau chiar evitate folosind solutia potrivita. In cazul furnizorilor de servicii ISP, spam-ul reprezinta una dintre cele mai costisitoare probleme. Folosind o solutie precum BitDefender pentru protectia traficului la nivelul serverului de mail, utilizatorii sunt protejati de phishing si de mesaje nesolicitate, iar costurile cu traficul de Internet se reduc vizibil. Si in cazul companiilor, folosirea solutiilor BitDefender scade foarte mult pierderile provocate de spam, cum sunt timpul petrecut pentru stergerea lor, furtul de informatii confidentiale sau chiar furtul de bani din cont din cauza mesajelor de tip phishing.


„Obiectivul nostru este 100% rata de detectie a mesajelor nesolicitate, iar pentru aceasta tehnologia BitDefender Antispam evolueaza permanent. De asemenea, intentionam sa le oferim prompt utilizatorilor nostri toate informatiile pentru a evita capcana intinsa de mesajele de tip phishing si spam.” a concluzionat Vlad Valceanu, Project Manager BitDefender Antispam.


100% - o obisnuinta



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite