Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

Coface a lansat EasyLiner pentru IMM-uri

01 Iulie 2015



Potrivit Studiului Insolventelor aferent primului trimestru din 2015, realizat de catre Coface, sectorul bancar si-a redus gradual expunerea asupra finantarii companiilor private care activau pe plan autohton. Acest lucru s-a intamplat pe fondul unei rate a creditelor neperformante din ce in ce mai ridicata, sub presiunea provizioanelor in crestere si a retragerilor liniilor de finantare de catre bancile mama in perioada 2009-2011. Astfel, companiile private au fost supuse unui dublu soc, respectiv: presiunea din ce in ce mai mare a rambursarii creditelor catre banci; scaderea veniturilor pe fondul contractiei cererii, in conditiile reducerii masive a creditarii.

Pentru a veni in intampinarea companiilor mici si mijlocii, Coface a lansat EasyLiner, o polita de asigurare simpla, adaptata la nevoile IMM-urilor.
In schimbul unui pret fix, platibil in rate, EasyLiner include:
- Serviciul de monitorizare al partenerilor de afaceri, care ofera IMM-urilor informatii privind calitatea clientilor lor pentru a limita riscul neincasare al facturilor;
- Serviciul de colectare al facturilor neplatite si despagubire rapida in cazul unei daune.

De asemenea, pentru a facilita procesul de achizitie, Coface pune la dispozitia IMM-urilor o modalitate complet noua, de subscriere online pentru polita de asigurare acreditului comercial. IMM-urile eligibile vor putea saisi configureze online tipul de asigurare care este cel mai potrivit profilului lor. In doar cateva minute, firmele pot sa stabileasca nivelul de protectie impotriva facturilor neplatite si, daca doresc, pot sa vorbeasca cu un consultant prin intermediul unei liniitelefonice directe.

Lansata in Spania si Marea Britanie, aplicatia EasyLiner va fi implementata progresiv in toate cele 66 de tari unde Coface este prezenta, cu solutii personalizate care iau in calcul specificul pietei locale, cu precadere aspectele legate de perioadele scadente de plata.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite