Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Noile nume de domenii au devenit surse de spam in prima parte a anului

01 Iulie 2015



Analiza Kaspersky Lab cu privire traficul de mesaje de tip phishing si spam din primul trimestru din 2015 arata ca infractorii cibernetici sunt atrasi, in ultima perioada, de noile tipuri de domenii disponibile de la inceputul anului, destinate site-urilor cu continut de nisa. Aceste noi domenii au devenit un instrument de trimitere in masa a mesajelor publicitare nedorite sau ilegale.

Conform cifrelor inregistrate in primul trimestru din 2015, traficul de mesaje spam a ajuns la 59,2% din totalul de mesaje transmise, cu 6 puncte procentuale mai putin decat in trimestrul precedent.
SUA este in continuare tara din care provin cele mai multe mesaje spam, inregistrand 14,5% din numarul total de mesaje distribuite.
In aceasta perioada, sistemul „Antiphishing” integrat in produsele Kaspersky Lab a fost declansat de 50.077.057 de ori, cu un milion mai mult decat in trimestrul precedent.
Tentativele de phishing care vizeaza clientii organizatiilor financiare reprezinta 37,06% din numarul total de incidente inregistrate.

Numarul de domenii noi care au distribuit continut spam in primul trimestru din 2015 inregistreaza in continuare cresteri semnificative. Mesajele distribuite de pe domeniile de tip “.work” au inclus, in general, oferte de munca cu servicii de curatenie, constructii sau instalatii de echipamente. In plus, multe dintre mesajele distribuite de pe domeniile de tip “.science” au promovat ofertele institutiilor de invatamant la distanta, cursuri de asistente, criminalistica si alte profesii.
Traficul de mesaje spam din primul trimestru a inclus si mesaje distribuite de pe domenii de tipul “.pink”, “.red” sau “.black”. Acestea erau utilizate pentru a face reclama site-urilor matrimoniale asiatice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite