Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Internet of Things va impacta puternic sistemele ERP

01 Iulie 2015



Adoptarea IoT (Internet of Things) la scară largă în companiile din România va duce la o dublare, la fiecare 12 luni, a volumului de date rulat în sistemele informatice ale acestora, potrivit unei proiecţii realizate de Wizrom Software. Acest volum de date uriaş va pune probleme soluţiilor ERP care sunt insuficient de adaptabile pentru a permite consolidarea şi analiza volumului tot mai mare de date.
„IoT aduce o nouă provocare pentru producătorii de ERP şi anume testarea cu adevărat a capacităţii de scalabilitate a soluţiilor lor, pentru că volumele de date vor creşte exponenţial de la an la an. IoT va impune noi standarde producătorilor de soluţii ERP, precum necesitatea de a avea motoare puternice de analiză de business”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software.

În prezent, 90% din intrările de date într-o soluţie ERP sunt procesate de operatori şi provin de la un număr foarte mic de terminale - computere, cititoare de coduri de bare, echipamente GPS. În cazul adoptării IoT de către o companie din domeniile producţie, transporturi sau logistică, volumul de date generat de senzori (things) va ajunge pe termen mediu să reprezinte cel puţin jumătate din total, punând probleme serioase atât pe partea de infrastructură de conectare şi cea de stocare date, cât mai ales pe partea de consolidare şi analiză a datelor.

„Dintr-o dată, sistemul ERP va fi inundat cu de două ori mai multe date şi dacă soluţia nu a fost adaptată la o asemenea încărcare, nu va mai funcționa cum trebuie‎. Dar, în acelaşi timp, IoT aduce beneficii uriaşe companiilor care vor adopta acest concept şi aici mă refer la câştiguri clare din creşterea eficienţei operaţionale şi scăderea costurilor de operare”, explică Adrian Bodomoiu.

IoT combinat cu ERP va permite companiilor să monitorizeze şi previzioneze consumuri de energie şi materie primă, vârfurile de performanţă ale angajaţilor, vârfurile de consum în companie, precum şi o mulţime de alţi indicatori la care probabil încă nici nu s-au gîndit, dar care le-ar putea îmbunătăţi eficienţa operaţională.
Wizrom a implementat deja soluţii adaptate la IoT la clienţi din domeniile producţie şi transport. Este vorba de WizPro ERP şi RoadNet TMS, care folosesc date preluate direct de la senzorii plasaţi pe echipamentele industriale, respectiv flotele auto - fie transport marfă, fie ale forţei de vânzări.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite