Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Computer Sharing Bucuresti si Industrial Software si-au unit fortele

26 Mai 2006



Recent, intre firmele Computer Sharing Bucuresti si Industrial Software Sibiu a inceput un proces de fuziune in vederea eficientizarii unei abordari comune privind implementarea pachetului SAP in general si in special in domeniul public si al utilitatilor.
Romulus-Andrei
Computer Sharing Bucuresti (CSB), infiintata in 1994, este una dintre companiile cu traditie in domeniul IT, specializata in implementari de tip ERP, avand ca parteneri de prestigiu SAP si IBM. Firma are o bogata experienta in domeniul infrastructurii IT (platforme integrate incluzand PC-uri, sisteme midrange si retele complexe de comunicatii– LAN si WAN, sisteme de securitatea si protectia datelor si recuperare in caz de dezastru), precum si in domeniul serviciilor (consultanta privind auditul sistemelor informatice, studii de fezabilitate, managementul performantei si planificarea resurselor). CSB detine o serioasa expertiza in zona Enterprise Resource Planning, Management Information Systems, Customers Relations Management, Human Resources Management Systems, Business Intelligence. Decision Support Systems. Pe verticala, Computer Sharing Bucuresti si-a focalizat activitatea pe domeniul telecomunicatiilor, utilitatilor, distributia produselor petroliere, robotica si procese de control. In zona telecomunicatiilor CSB si firma partenera Global Business Associated (GBA) detin o semnificativa experienta in dezvoltarea de software si mentenanta pentru operatorii GSM. Computer Sharing Bucuresti dispune de peste 30 de consultanti cu o bogata experienta obtinuta prin participarea la proiecte importante. Acestia sunt certificati IBM, SAP, CISA. In ultima perioada, cea mai importanta activitate este dedicata implementarii pachetului informatic integrat SAP.


Primii pasi in zona ERP au fost facuti in anii ‘90 o data cu implementarea pachetului ACG – IBM Italia si mai apoi a pachetului BPCS al firmei SSA.


In ultima perioada, Computer Sharing Bucuresti a abordat implementari SAP de mare amploare in zona utilitatilor fie ca subcontractor al IBM, fie ca integrator, pentru regiunile Electrica Muntenia Nord sau Electrica Oltenia, respectiv Electrica Muntenia Sud.


Industrial Software infiintata in anul 1998, este o firma specializata in dezvoltarea de solutii integrate dedicate administratiei publice locale si in oferirea de consultanta in tehnologia informatiei. Industrial Software are peste 50 de angajati si 3 puncte de lucru: la Medias, la Deva, iar la Sibiu este sediul central. In cadrul echipei se regasesc: analisti, programatori, economisti, project manageri, consultanti si specialisti hardware.


Compania pune la dispozitie solutia integrata INDSOFT care are in componenta mai multe module: INDSOFT-SICO - Sistem Integrat pentru Contabilitate, INDSOFT-SIMTAX - Sistem informatic pentru evidenta veniturilor bugetului local, INDSOFT-SICO PS - Sistem informatic pentru personal-salarizare, INFOCET compus din managementul documentelor, semna-tura electronica, arhivare, registratura, urbanism si registru agricol, INFOCHIOSC - portal informational.


Cei peste 7 ani de experienta s-au concretizat in realizarea de parteneriate cu unele dintre cele mai reprezentative primarii din Romania printre care le enumeram pe cele din Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Deva etc; consiliile judetene din Sibiu, Arad, Bihor etc. Pana in prezent, Industrial Software a implementat cu succes in peste 200 de institutii publice.


O alta componenta importanta in activitatea companiei este cea dedicata consultantei in tehnologia informatiei. Prin parteneriatele strategice dezvoltate cu Microsoft, Fujitsu Siemens, HP, Industrial Software pune la dispozitie cele mai noi solutii si tehnologii clientilor sai.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Gigi Raut
1.Cat credeti ca o sa mai reziste solutiile proprii al IndSoft pe piata? Eu cred ca nu o sa mai investeasca prea mult in ele si o sa se canalizeze pe SAP. Clientii importanti o sa-i canalizeze spre SAP, iar pe ceilalti o sa-i abandoneze incet, incet.
06 Iunie 2006, 06:59:20
redactor sef
Domnule Raut, prin activitatea pe care o desfasurati, sper ca sunteti una si aceeasi mersoana cu GM-ul de la Prosoft, cunoasteti prea bine piata ca sa va dati seama ca aceasta este directia. Mai mult SAP-ul si-a anuntat discret intentia de a coopta in reteaua de parteneri firme care eventual sa renunte la produsele proprii. In ritmul in care Oracle sau IBM cumpara diverse firme sau tehnologii, cred ca multi clienti se vor intreba care este viitorul lor alaturi de o firma mica, locala etc. Pas-ul acesta s-a intamplat in vest dupa achizitia Peoplesoft dar reculul va ajunge si la noi. Nu maine, avem multe solutii locale bune cu preturi accesibile si un marketshare bun dar orizontul unui manager trebuie sa fie cu o decada in avans. Daca aruncam o privire pe piata locala de EAS, in top sunt cei mari sau firme locale cu aport de capital extern. Nu stiu daca firmele locale au resursele necesare sa investeasca in dezvoltarea produselor si a echipelor, ca sa fie competitive cu pestii mari.
09 Iunie 2006, 12:09:31