Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Mio lanseaza oglinda retrovizoare digitala

02 Iulie 2015



Mio Technology lansează pe piața locală modelul MiVue R30, prima cameră video auto din portofoliu încorporată într-o oglindă retrovizoare.

Design-ul noului model rezolvă una dintre cele mai importante probleme asociate cu utilizarea camerelor video auto, respectiv plasarea acestora în interiorul mașinii. Astfel, Mio MiVue R30 nu restricționează câmpul vizual al șoferilor - se fixează cu ajutorul benzilor de cauciuc încorporate pe oglinda autoturismului, având astfel funcționalitate dublă: oglindă și dispozitiv de înregistrare.

Mio MiVue R30 are o grosime de numai 12 milimetri fără a lua în considerare obiectivul, în timp ce în punctul cel mai subțire, camera video auto măsoară numai 9 milimetri. Ecranul LCD al MiVue R30 are o diagonală generoasă, de 4.3 inci, iar butoanele tactile sunt situate frontal, în partea inferioară a dispozitivului, pentru o operare simplă.

„Camera video auto MiVue R30 este un dispozitiv extrem de discret de înregistrare a călătoriilor cu mașina, special creat pentru șoferii care vor să-și mențină câmpul vizual liber și își parchează autoturismul în locuri publice, unde riscul de furt al dispozitivelor lăsate la vedere este crescut,” spune Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru România și Ungaria.

Calitatea imaginii este asigurată de obiectivul cu senzor CMOS de 4 megapixeli cu diafragmă F 2.2 și sistemul optic format din șase elemente de sticlă, ce permit înregistrarea unor imagini clare la rezoluție Extreme HD 1296p (2304 x 1296p) chiar și pe timpul nopții. Câmpul vizual de 130 de grade captează toate detaliile din fața mașinii, iar pentru obținerea unghiului perfect de filmare, șoferii pot ajusta poziția obiectivului camerei pe o axă circulară de 360 de grade.

Siguranța la volan este asigurată prin sistemul de avertizare vizuală și sonoră a părăsirii benzii de circulaţie (LDWS), dar și prin senzorul G integrat, cu 3 axe, ce înregistrează direcţiile de deplasare pe o diagramă cu unde. Aceasta va indica punctul de provenienţă și forța impactului, chiar și în cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de încredere. Mai mult, atunci cand senzorul de șoc va depista o modificare bruscă a mișcării autovehiculului, Mio MiVue R30 va înregistra evenimentul, iar fișierul rezultat va fi protejat de ștergerile accidentale.

Dupa conectarea dispozitivului la computer, vor putea fi analizate direcția de mers și datele rezultate în urma unei eventuale coliziuni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite