Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Intel a finalizat selectia programului de internship

02 Iulie 2015



Intel Romania Software Development Center a încheiat preselecţia celor 13 interni din cadrul programului de internship, Intel Summer Experience, ajuns la a treia ediţie anul acesta. 841 de aplicări au fost subscrise pe platforma http://intel.stagiipebune.ro, care s-a bucurat de un număr impresionant de 9072 vizualizări pe stagiile deschise.

„Cercul de tehnologie”, cum a fost intitulată generic ediţia din acest an, a oferit o poziţie în plus faţă de anul anterior, ca urmare a creşterii numărului de echipe, cele mai noi fiind Chrome OS, Internet of Things şi Server Dynamic Language Optimization. Prin urmare, poziţiile de intern oferite au acoperit zone de Enterprise Performance Analysis, Mobile Performance Analysis, Performance Analysis: Data Mining and Visualization, Runtime Optimizations, Internet of Things Performance Optimizations, Internet of Things Communications, Android Platform Development, Android Advanced Development, Intel® Software Guard Extensions Development, Chrome Development.

Poziţia Android Platform Development a atras cei mai multi aplicanţi, 141 de candidaţi, în timp ce poziţia Chrome Development a departamentului nou înfiinţat din cadrul Intel Romania Software Development Center, a beneficiat de cele mai multe vizualizări, raportat la numărul de poziţii disponibile, 616 vizualizări pentru o singură poziţie disponibilă.

„Efectuarea unui stagiu de intern în cadrul programului Intel Summer Experience înseamnă acumulare de informaţie, obişnuinţa cu lucrul într-o structură de multinaţională, dobândirea capacităţii de networking, atât de utilă pe piaţa muncii în secolul al XXI-lea, soft skills şi tech skills, ce contribuie la dezvoltarea profesională şi personală ulterioară. În plus, internii pot exersa constant limba engleza şi utiliza termenii tehnici”, declară Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.

Selecţia a fost realizată în cadrul unor zile speciale numite generic, "Intel Selection Days". Printre calitățile căutate de echipe în cadrul Intel Selection Day 2015 se numără: lucrul în echipă, un mix echilibrat de cunoştinte tehnice şi soft skills, creativitate, inventivitate tehnică.

Anul acesta din 841 de aplicanţi, au fost selectaţi 292 studenti, care au trecut prin teste tehnice. În urma testelor, doar 40 dintre candidaţi s-au calificat la Intel Selection Days (2 zile), unde au participat la un exercițiu de grup, în urma căruia s-a evaluat spiritul de echipă. După exercițiul de grup au avut loc interviuri face-to-face. Pe baza informațiilor adunate despre candidați în toate etapele, echipele au decis participanţii finali pentru poziţiile de intern de pe perioada verii.
Stagiul de practică se va încheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studenții vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională și personală, dar și la activități de echipă. Internii pot lua parte la toate activităţile recreative desfăşurate şi pentru angajaţii full time, aici fiind incluse activităţile realizate sub egida „great place to work” care au loc o dată pe trimestru, vor putea lua parte la o gama variată de teambuildinguri organizate special pentru ei, precum şi exerciţiile şi trainingurile menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât şi la cea profesională.
Toate stagiile de practică sunt remunerate și recunoscute ca practică de către facultățile din care provin studenții, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România. În urma primelor ediții ale programului Intel Summer Experience au fost recrutați 23 de studenti, dintre care 11 lucrează în continuare pentru Intel.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite