Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Studiu Axis: Supravegherea si analiza video joaca un rol din ce in ce mai important in protejarea calatorilor

02 Iulie 2015



Un studiu international realizat in randul organizatiilor de transport public a relatat faptul ca operatori din intreaga lume investesc continuu in tehnologii de ultima generatie. Majoritatea dintre ei sunt interesati sa adopte tehnologii de supraveghere video si de analizare a continutului capturat pentru a-si putea proteja mai bine pasagerii, echipamentele si instalarile.

Studiul a fost condus de catre UITP, Asociatia Internationala de Transport Public, si de catre Axis Communications, lider mondial in materie de supraveghere video.
97% dintre respondenti au declarat ca detin deja camere de supraveghere instalate. Acest procent indica atat faptul ca exista o baza de securitate solida, cat si subliniaza convingerea operatorilor cu privire la beneficiile aduse de aceste produse. Marea majoritate a respondentilor sustin ca sistemele de supraveghere video cresc nivelul de securitate resimtit de catre pasageri si echipa, limitand deopotriva si actele de vandalism.

Conform studiului, echipa responsabila cu transportul persoanelor considera importanta folosirea de sisteme de supraveghere video, 83% dintre ei indicand impresii pozitive sau neutre, in special dupa ce functionalitatile produselor le sunt explicate.
Folosirea supravegherii video in domeniul transporturilor publice a evoluat. La fel si perceptia oamenilor. Astfel, 86% dintre respondenti au declarat ca un astfel de sistem iti poate oferi dovezi de calitate, in timp ce 72% au apreciat detectia in timp real pe care un astfel de produs ti-o poate oferi.

Astazi, 42% dintre respondenti pot partaja clipuri video cu alte companii sau institutii precum politie sau alte autoritati, iar dintre acestia peste 50% isi planuiesc sa foloseasca supravegherea in timp real pentru monitorizarea atat a masinilor in miscare, cat si a locatiilor fixe. Acest fapt subliniaza importanta supravegherii video in timp real de-a lungul intregului ciclu logistic.
Studiul a evaluat de asemenea si cunoasterea, procentul de folosire si interesul aratat analizarii inregistrarilor. Majoritatea respondentilor s-au declarat la curent cu instrumentele de detectie video pentru monitorizarea intrusilor, pentru stabilirea perimetrelor si setarea alarmelor de incendiu. Rata de folosire se situeaza intre 10~20%. Privind spre viitor, jumatate dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa aprofundeze mai mult subiectul.

„Studiul arata ca majoritatea operatorilor de transport public utilizeaza supravegherea video pentru mai mult decat adunarea de date de la incidentele care deja au avut loc. Posibilitatile oferite de aceste sisteme IP sunt folosite pentru a aborda cu eficienta incidentele aparute, exact in momentul intamplarii lor. Constientizarea beneficiilor analizelor video este intr-o continua crestere”, a declarat Patrik Anderson, Director Business Development Transportation, Axis Communications.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite