Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent colaboreaza cu Universitatea Tehnica din Dresda la dezvoltarea standardului 5G

02 Iulie 2015Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent, va colabora cu Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, pentru a dezvolta și testa împreună tehnologii care vor contribui la definirea standardului 5G pentru rețelele mobile.

Colaborarea celor două organizații se înscrie într-un consorțiu de cercetare, Laboratorul 5G Germania. Debutând în septembrie anul trecut, acest proiect are în vedere colaborarea între organizații diferite pentru a defini, dezvolta și livra tehnologia 5G și aduce împreună 20 de profesori de la Universitatea Tehnică din Dresda (TU Dresda), una dintre cele mai importante din Europa. Laboratorul 5G Germania cuprinde patru direcții diferite de cercetare și dezvoltare, iar Alcatel-Lucent se va concentra pe Wireless și rețelistică.
Colaborarea dintre Alcatel-Lucent și Laboratorul 5G Germania presupune în această etapă utilizarea conexiunilor multiple device-to-radio pentru a spori fiabilitatea comunicațiilor critice; studierea modalităților prin care capacitatea și fiabilitatea rețelei pot fi sporite conectând simultan un terminal, precum un smartphone, la multiple surse radio.
Studiile vor fi concentrate pe modalități prin care multiple conexiuni 5G sau o combinație de rețele 5G și 4G LTE ar putea spori fiabilitatea comunicațiilor critice, acolo unde o breșă în rețea ar putea periclita o misiune, precum în cazul serviciilor de urgență.

Organizația va analiza și o nouă frecvență radio, prototipuri ale rețelei 5G. Soluția Filtered-Orthogonal Frequency-Division Multiplexing (UF-OFDM), nou dezvoltată în cadrul Bell Labs pentru rețelele 5G este un candidat important pentru standardizare și va permite performanțe îmbunătățite și servicii noi, concomitent cu creșterea numărului de utilizatori (umani sau mașini), precum și reducerea complexității rețelelor 5G.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite