Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Internet Security a detectat toate amenintarile cibernetice din testele MRG Effitas

02 Iulie 2015



Kaspersky Internet Security a fost singura dintre cele 15 solutii de securitate care a prevenit orice infectie a sistemului de operare, in timpul testelor 360 Assessment & Certification Programme din primul trimestru al anului 2015. Astfel, Kaspersky Internet Security este prima solutie de securitate care a obtinut o certificare de nivelul unu.
Testarea a avut loc in doua etape. Initial, cercetatorii au analizat comportamentul produselor de securitate in cazul unor amenintari foarte periculoase, iar ulterior testele au analizat eficienta in curatarea sistemului de operare. Testele au fost efectuate pe diferite mostre de familii de malware – troieni bancari, ransomware, programe periculoase etc., iar Kaspersky Internet Security a detectat toate cele 540 de amenintari cibernetice si a blocat fiecare software daunator care a incercat sa obtina acces la sistemul de operare.

MRG Effitas a utilizat o metodologie care imita comportamentului utilizatorului. Astfel, cercetatorii incepeau prin accesarea unui link periculos de pe un computer protejat de o solutie de securitate. Ulterior, ei descarcau un fisier executabil infectat, il salvau pe hard drive si ulterior incercau sa-l ruleze. Solutia de securitate avea un anumit timp disponibil pentru a dezinfecta sistemul si pentru a remedia daunele. Avand in vedere ca utilizatorii individuali nu obisnuiesc sa isi lase computerele deschise toata ziua, sistemul urma sa fie repornit dupa 12 ore.

Pentru a obtine o certificare de nivelul unu, produsele trebuiau sa blocheze toate tentativele de infectare a sistemului de operare. Solutiile care au reusit sa detecteze amenintari inainte de prima repornire a PC-ului sau in timpul procesului de repornire au primit o certificare de nivelul 2. 10 dintre cele 15 solutii de securitate nu protejau eficient sistemele de operare de toate mostele de malware utilizate de cercetatori. Alte patru solutii nu blocau infectarea sistemului, insa puteau remedia situatia ulterior. O singura solutie de securitate, Kaspersky Internet Security, a reusit sa previna toate tentativele de infectare.

„Pe un computer, o aplicatie periculoasa poate fi activata oricand: poate cripta date, sustrage informatii confidentiale sau oferi acces de la distanta in sistem,” a declarat Timur Biyachuev, Director Cercetare Anti-Malware in cadrul Kaspersky Lab. „Chiar daca o solutie de securitate detecteaza aceasta activitate odata ce malware-ul incepe sa actioneze, daunele tot pot fi semnificative. Astfel, este important sa oprim atacul cat mai repede posibil – in mod ideal, inainte ca orice tentativa de infectare sa aiba succes. Rezultatele acestui test arata ca tehnologiile Kaspersky Lab pot proteja eficient utilizatorii prin prevenirea infectarii sistemului,” a explicat Timur Biyachuev.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite