Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hitachi depaseste limitele sistemelor de stocare midrange cu noul model AMS1000

26 Mai 2006



l Furnizeaza 32 de partitii logice ale memoriei cache pentru imbunatatirea performantelor aplicatiilor si face posibila migrarea online a datelor intre multiple ierarhii de stocare in interiorul unui sistem.


l O premiera pe piata, cu suport multiprotocol integrat pentru Fibre Channel (FC), iSCSI si NAS.


l Lider in industrie, cu 13 GB/s latime de banda prin cache, permite clientilor sa obtina performante si disponibilitate maxime, intre sistemele de stocare midrange, pentru aplicatii ca Exchange, Oracle sau SAP.
hitachi
Hitachi Data Systems, o subsidiara detinuta in totalitate de Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT), furnizorul solutiilor de Stocare Optimizata pentru Aplicatii, a dezvaluit cel mai avansat sistem de stocare midrange din industrie – Hitachi TagmaStore™ Adaptable Modular Storage AMS1000. Acest nou sistem de stocare depaseste limitele altor sisteme midrange cu capabilitati avansate dezvoltate pentru a raspunde cerintelor de business, cum ar fi 32 de partitii logice ale memoriei cache, migrarea online a datelor intre multiple ierarhii de stocare si, o premiera importanta in industrie, suport multiprotocol integrat pentru FC, iSCSI si NAS (oricare doua protocoale suportate in acelasi sistem de stocare AMS1000; de ex. acces block-level FC si acces file-level NAS). AMS1000 face disponibile capabilitati de stocare ierarhica (tiered storage) fara precedent in zona midrange, permitand companiilor alinierea strategica a aplicatiilor de business si a infrastructurii de stocare, astfel incat costurile, performanta, fiabilitatea si disponibilitatea sa poata fi adaptate cerintelor specifice de business.


AMS1000 este excelent ca sistem de stocare de sine statator, oferind clientilor flexibilitatea de a mixa multiple nivele de stocare intr-un singur rack (pana la 450 discuri, FC ultra performante, la 10,000 si 15,000 RPM si SATA de dimensiuni mari, cu capacitati de 250 si 400 GB acum, sau 500 GB in curand – toate combinate in grupuri RAID 0, 1, 10, 5 sau 6). Astfel, permite rularea de aplicatii online, ce necesita cel mai mic timp de raspuns, pe discuri FC de mare viteza, si ulterior migrarea online a datelor catre discuri SATA, mai eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru arhivare sau data mining. De asemenea, pune la dispozitia clientilor facilitati avansate de copiere interna (prin clonare si snapshot) si la distanta (prin replicare) a volumelor de date, precum si posibilitatea de a configura volume WORM (Write Once Read Many) pe disc pentru arhivarea in siguranta a datelor pe disc. Sistemul AMS1000 poate servi si ca un nivel de stocare atasat extern, intr-un mediu de stocare virtualizat administrat de un sistem Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform sau Network Storage Controller, folosind aplicatia Hitachi Universal Volume Manager.


Sistemul TagmaStore AMS1000 – succesorul popularului Thunder 9585V™ – furnizeaza o latime de banda prin cache de 13 GB/s, conectivitate FC la 4 Gbps (8 porturi), suport pentru 4,096 LUN-uri (Logical Unit Number) si 16 GB memorie cache, in crestere fata de predecesorul sau cu 70%, 100%, 100% si, respectiv, 100% – fara o crestere a pretului pentru configuratii cu capacitati similare, furnizand cea mai mare capacitate la cel mai mic pret per TB din industrie.


“Hitachi este cunoscut pentru sistemele sale de stocare high-end de clasa enterprise,” spune Tony Asaro, Analist Senior la Enterprise Storage Group (ESG). “Hitachi a adus acelasi nivel de calitate si functionalitate la sistemele sale midrange. Hitachi AMS1000 este un sistem midrange extrem de competitiv, cu performante impresionante, capabilitati bogate si o arhitectura flexibila. ESG crede ca Hitachi este foarte bine pozitionata pentru a se lupta cu succes in zona midrange si poate face valuri in aceasta arena, asa cum au facut-o cu sistemele high-end.”


Sistemul AMS1000 extinde familia Adaptable Modular Storage introdusa in Iulie 2005. La fel ca si modelele AMS200 si AMS500 furnizeaza posibilitatea de a partitiona logic memoria cache si de a crea domenii individuale de stocare in interiorul sistemului de stocare, prin porturi virtuale. Folosind Cache Partitioning Manager, AMS1000 poate fi configurat inteligent pentru a raspunde cerintelor de performanta ale aplicatiilor, cum ar fi cele ale sistemelor de mesagerie, sistemelor de procesare online a tranzactiilor (OLTP), sistemelor computationale de inalta performanta (HPC), ale aplicatiilor video sau ale sistemelor de automatizari si modelare seismica – prin mixarea concurenta a pana la 32 de fluxuri de date partitionate securizat – optimizand utilizarea memoriei cache pentru fiecare aplicatie in parte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite