Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Roamingul, eliminat incepand cu iunie 2017

03 Iulie 2015Parlamentul și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord, marți 30 iunie, asupra propunerii Comisiei Europene de a crea o piață unică în domeniul telecomunicațiilor. Se prevede eliminarea tarifelor de roaming începând cu luna iunie 2017 și reguli puternice de garantare a neutralității internetului în scopul protejării dreptului fiecărui cetățean european de a avea acces la conținut on-line, fără discriminare.

Măsurile vor fi completate de o revizuire ambițioasă a normelor UE în domeniul telecomunicațiilor, planificată pentru anul viitor.
Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru piața unică digitală, a declarat: „Cetățenii europeni au cerut și așteaptă eliminarea tarifelor de roaming, precum și o serie de reguli privind neutralitatea internetului. Vocea lor a fost auzită. Mai avem însă multe de făcut pentru a avea o piață unică digitală. Planurile noastre au fost agreate de șefii de stat și de guvern săptămâna trecută și ar trebui să înregistrăm progrese cât mai rapide pe subiect.”

După acest acord politic, textul actului normativ va fi aprobat în mod oficial de către Parlamentul European și de Consiliul UE. El va fi apoi tradus în toate limbile oficiale și publicat în Jurnalul Oficial, intrând astfel în vigoare.
Revizuirea normelor din domeniul telecomunicațiilor din 2016 va avea în vedere 5 mari provocări:
- realizarea unei adevărate piețe unice, prin eliminarea fragmentării din punct de vedere reglementativ;
- gestionarea spectrului de unde radio la nivel european;
- investițiile în rețele, cum ar fi cele de tip broadband;
- reguli echitabile pentru toți operatorii;
- mai buna guvernanță și consecvență în reglementare între statele membre.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite