Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cyber Center - “seiful “ IT al Romtelecom

26 Mai 2006



Piata romaneasca de servicii de hosting date este estimata la aproximativ 3 milioane euro in acest an, dar se prevede dublarea acestei valori in urmatorii doi ani. Prin Cyber Center, noul serviciu de gazduire a datelor, Romtelecom intra pe piata serviciilor de IT sofisticate, care necesita o infrastructura dezvoltata, de incredere, dar si expertiza pentru sustinerea acestui serviciu. Cyber Center este ultimul produs oferit de catre Romtelecom clientilor business si se bazeaza pe infrastructura formata din doua centre, localizate in Bucuresti si Brasov, ocupand o suprafata totala de 900 mp.
UPS
Centrele de gazduire a datelor (Hosting Data Center - HDC) sunt medii IT securizate, flexibile, care pot fi folosite pentru a furniza servicii Web, pentru a proteja informatiile critice, pentru back-up de date, ori ca site principal pentru sistemele informatice ale companiei.


Cyber Center acopera toate operatiunile in materie de date, inclusiv relocarea si consolidarea serviciilor in interiorul HDC, asigurand expertiza, managementul de proiect, cat si viteza in implementare. Cyber Center include servicii de gazduire rack, echipament, server, folosirea de servere sau echipamente de stocare oferite in mod exclusiv sau partajat, salvare/recuperare date, securitate, design web, monitorizare proactiva, proiectare si implementare de planuri de protectie in caz de dezastre, comunicatii de date si Internet. Cyber Center este singurul data center proiectat dupa ultimul standard al Asociatiei Industriei de Telecomunicatii, publicat in mai 2005, fiind certificat pentru managementul calitatii ISO 9001.


Gama de servicii de hosting data center este foarte larga, si poate fi structurata de jos in sus dupa schema urmatoare (fig. 1).


Fig. 1 Modelul serviciilor in HDC


Servicii de HDC


Facilitatile HDC sunt oferite in mai multe variante, de baza si avansate, pentru a permite flexibilitatea de care este nevoie pentru a se obtine serviciul potrivit. Serviciile de gazduire furnizate se impart in doua categorii de baza:


l server Hosting. In cadrul acestui serviciu clientul primeste spatiu pentru instalarea serverului in rackurile instalate in HDC, avand asigurate conditiile pentru alimentare cu energie electrica si conectivitate: porturi Fast Ethernet sau GigaEthernet, una sau mai multe adrese IP publice sau o subclasa de adrese IP publice si conectivitate la reteaua nationala IP-MPLS Romtelecom.


l rack hosting. In cadrul acestui serviciu clientul primeste spatiu in HDC pentru instalarea rackului, proprietatea clientului, avand asigurate conditii pentru alimentare cu energie electrica si conectivitate: porturi Fast Ethernet (100 Mbps) sau Gigabit Ethernet (1Gbps), una sau mai multe adrese IP publice sau o subclasa de adrese IP publice si conectivitate la reteaua nationala IP-MPLS a Romtelecom.


Suplimentar fata de aceste servicii de baza, clientii pot opta pentru urmatoarele categorii avansate de servicii:


l Dedicated Server



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite