Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

OTP Bank ofera fermierilor credite de prefinantare a subvenţiei SAPS

08 Iulie 2015OTP Bank România oferă credite de prefinanţare a subvenţiei SAPS, în baza convenţiilor tripartite ce vor fi semnate cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), fără garanţii suplimentare de la Fondurile de Garantare. Astfel, fermierii care solicită finanţări pentru efectuarea lucrărilor agricole pot obţine un avans de până la 90% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru anul 2015.

OTP Bank România a dezvoltat un sistem eficientizat de acordare a acestui tip de credite, prin documentaţia simplificată, personalul specializat în domeniu şi, începând din acest an, fără garanţii, un avantaj semnificativ adus produsului. Cu ajutorul măsurilor de simplificare a fluxului de acordare a creditelor, OTP Bank intenţionează să îşi întărească prezenţa în segmentul agricol şi se poziţionează drept o bancă activă în finanţarea nevoilor de dezvoltare a agriculturii.

„Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru OTP Bank România. Avem încredere în potenţialul de dezvoltare a acestui sector şi dorim să le oferim clienților noştri care îşi desfăşoară activitatea în domendiul agricol soluții personalizate care să răspundă nevoilor specifice reale ale acestora”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Rambursarea creditului şi a dobȃnzii se realizează într-o singură tranşă, la scadenţă, din încasarea subventiei.

Orice solicitare de prefinanţare SAPS, trebuie să fie însoţită de adeverinţa eliberată de APIA (la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/ local APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă – SAPS – pentru anul 2015 şi faptul că au fost finalizate controalele şi verificarile administrative asupra Cererii de Plată a beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei).Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite