Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Schneider Electric a lansat Data Center Operation

08 Iulie 2015Schneider Electric a lansat Data Center Operation: Cooling Optimize, un modul suplimentar disponibil în cadrul suitei software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) StruxureWare for Data Centers. Această nouă funcționalitate îmbunătățește modul de operare a sistemelor de răcire deja existente din centrele de date, asigurând o reducere semnificativă a consumului de energie și a costurilor operaționale, precum și diminuarea riscului de apariție a incidentelor legate de răcire.

„Cele mai multe sisteme de răcire a centrelor de date sunt proiectate astfel încât și cele mai fierbinți rack-uri din unitate să fie aprovizionate cu suficient aer rece. Acest lucru duce la risipirea unei importante cantități de energie în procesul de supra-răcire a întregului sistem, în cazul unui design tradițional. Este imposibil pentru managerii acestor centre de date să decidă cum pot evita supra-răcirea fără a risca întreruperi cauzate de căldură, atât timp cât nu dețin informațiile necesare pentru a face acest lucru în siguranță”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vice President, Enterprise Software and Managed Services, Schneider Electric.
Data Center Operation: Cooling Optimize ajută managerii centrelor de date să înțeleagă complexitatea circulației aerului din interiorul spațiilor lor, inclusiv sursele de căldură și modul în care acestea sunt influențate de procesul de răcire. Este un sistem cu circuit închis, ceea ce înseamnă că este capabil să învețe din alte acțiuni precum ajustări ale temperaturii de intrare, adăugiri de echipamente și modificări ale sarcinii IT, astfel încât răcirea centrului de date să fie optimizată constant.

Odată instalat, Cooling Optimize permite operatorilor să monitorizeze în timp real statusul funcționării centrului de date și să determine impactul oricărui eveniment legat de răcire. De asemenea, contribuie la anticiparea și evitarea problemelor legate de supra-încălzire, puncte fierbinți sau capacitate. Printr-o analiză continuă a consumului de energie, cerințele de capacitate din viitor pot fi planificate, iar eventuale dificultăți de răcire pot fi eliminate. Data Center Operation: Cooling Optimize automatizează un răspuns la schimbările din mediul centrului de date pentru a reduce punctele fierbinți (acolo unde cerințele sarcinii depășesc capacitatea de răcire) și pierderile de energie (acolo unde capacitatea de răcire depășește nevoile de răcire).
Într-un studiu de caz recent, sistemul a fost optimizat de un furnizor major al Pacific Telco pentru a măsura, analiza și controla în mod automat capacitatea de răcire, astfel încât să se plieze pe cerințele unui mediu dinamic al unui centru de date. Având totul grupat într-un singur spațiu, utilizatorul a reușit să oprească 13 unități de tip CRAC imediat după încheierea instalării și configurării, economisind astfel, în medie, 37% din energia utilizată în primul an de operare. Odată investiția recuperată, clientul implementează acum Data Center Operation: Cooling Optimize în toate centrele sale de date.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite