Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IDC Storage Road Show CEE 2006, o parada a solutiilor de stocare a datelor

26 Mai 2006



La inceputul lunii mai, IDC Romania a organizat evenimentul IDC Storage Roadshow CEE 2006, dedicat analizei evolutiei pietei solutiilor de stocare pe piata autohtona si CEMA. Partenerii IDC la acest eveniment moderat de Claudiu Calomfirescu, senior business consultant Cabinetul Calin Tatomir, au fost companiile HP Romania, Net Consulting, Cisco Systems, McDATA, Hitachi Data Systems si Star Storage, care au prezentat o serie de analize si solutii de stocare implementate deja pe piata romaneasca. In deschiderea evenimentului, Philip Korinek, senior analyst hardware&storage systems IDC CEMA, a prezentat o scurta analiza asupra impactului generat de schimbarea reglementarilor legislative UE referitoare la gestiunea datelor si un studiu asupra evolutiei solutiilor de storage in Estul Europei.
IDC
Lista prezentarilor a fost deschisa cu o serie de „best practices“ de catre David Lawrence, product manager storage works division HP EMEA, care a detaliat „Primii trei pasi pentru o mai buna pastare a datelor“, un set de recomandari pentru staff-ul IT al unei companii, menit a reduce complexitatea mediilor de stocare. Subiectele abordate de catre reprezentantul HP au fost „Storage Essentials“, „Data protector“ si sistemul „Reference Information Storage“. Tot o abordare teoretica a avut si prezentarea sustinuta de Dre Van Brussel, senior manager data center technologies&solutions Cisco Systems, care a analizat noile tendinte in materie de tehnologii si tendinte de design ce duc la redefinirea centrului de date. Reprezentantul Cisco Systems a insistat pe necesitatea consolidarii si virtualizarii resurselor de date, ca o conditie esentiala pentru cresterea securitatii acestora si optimizarea aplicatiilor. Problematica Data Center a fost abordata, dintr-o alta perspectiva, si de Balazs Horvath, senior sales manager Eastern Europe McDATA, care a analizat managementul datelor din perspectiva consolidarii si centralizarii datelor. Florin Panait, enterprise storage solutions manager S&T Romania, a realizat o foarte aplicata analiza a conceptului „Data risk“, ilustrata cu exemple pragmatice asupra noilor game de solutii oferite de compania EMC, care asigura o securitate ridicata la costuri reduse.


Subiectul din ce in ce mai actual al recuperarii datelor in caz de dezastru, respectiv implementarea unor solutii complete de Disaster Recovery si Business Continuity, a fost ilustrat prin prezentarile companiilor Net Consulting si Star Storage, care au prezentat doua interesante studii de caz.


O nota aparte in acest context a facut-o pragmatica si incitanta prezentare sustinuta de Felix Enache, chief information officer Rompetrol, fondator si presedinte CIO Council, asociatie care reprezinta interesele clientilor IT corporativi. Intitulata sugestiv „Achizitia sistemelor de stocare – Intrebari incomode pentru furnizori“, prezentarea a abordat din perspectiva clientilor problema achizitionarii si implementarii unei solutii de storage, insistand asupra greselilor uzuale si celor mai frecvente probleme intalnite.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite