Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

Liberty Technology Park a inaugurat prima priză publică de alimentare a mașinilor electrice din Cluj-Napoca

23 Iulie 2015Liberty Technology Park, cel mai mare parc tehnologic privat din România, a inaugurat prima priză pentru mașini electrice din Cluj-Napoca. Proiectul, realizat în parteneriat cu Siemens România, a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic. Priza va putea fi folosită de rezidenții parcului și nu numai, fiind semnalizată și din stradă.
„În cadrul Liberty Technology Park Cluj ne preocupăm permanent de tehnologii inovative, iar mașinile electrice sunt calea către un viitor mai sigur pentru noi toți. Reducerea și renunțarea treptată la combustibilul mineral trebuie să devină o prioritate pentru societatea contemporană. Soluțiile alternative de alimentare a mijloacelor de transport vor reduce semnificativ poluarea”, a declarat Ion Sturza,Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.
Priza a fost livrată de către Siemens, de altfel o premieră pentru companie pe piața locală, și poate încărca o mașină electrică în circa 2 ore.
Electromobilitatea este mai mult decât o tendință a societații moderne – este una dintre cele mai importante tehnologii sustenabile ale prezentului.Siemenslivrează pentru prima dată în România un astfel de dispozitiv de încărcare, chiar în Cluj-Napoca, oraș unde compania este prezentă încă din 1923”, a declarat George Costache, CEOSiemensRomania.
O mașină electrică obișnuită parcurge între 100 și 480 de kilometri după o încărcare, însă tehnologia evoluează rapid și în acest domeniu. Autonomia unei mașini electrice va putea ajunge la 2.000 km, la o singură încărcare.
La inaugurarea stației de încărcare au fost prezenți și reprezentanții Automobile Bavaria Group, realizându-se o demonstrație cu noul model BMW i3.
Începând de anul trecut, cu ocazia anivrsării a 20 ani de activitate în România, Automobile Bavaria a lansat un program de promovare a automobilelor electrice și hibrid, primul model prezentat fiind BMW i8. Autorizarea primului Service BMW i din România la București reprezintă un pas important și un semnal clar dat de noi în direcția susținerii acestor noi tehnologii în piața auto. Ne bucurăm că, începând de astăzi, Clujul beneficiază de acest dispozitiv de încărcare și sperăm ca în curând și alte orașe să urmeze acest trend. Pentru dezvoltarea pieței automobilelor electrice este nevoie de o întreagă rețea de prize, nu doar la nivel local, ci și la nivel național. Disponibilitatea acestor dispozitive de încărcare rapidă ar impulsiona piața auto și sunt convins că în curând vom putea admira mai multe BMW i3 pe străzile Clujului” , a declarat Marius Zahan, Director Executiv Autotransilvania.
La ora actuală, în România circulă aproximativ 130 de mașini electrice, însă numărul acestora s-ar putea dubla, în condițiile în care Ministerul Mediului oferă, din aprilie 2015, o subvenţie în valoare de 20.000 de lei (circa 4.500 de euro) la achiziţia unui autoturism electric. În plus, ministerul are în plan o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea maşinilor electrice, de la circa 50 în prezent, la 10.000.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite