Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

DPD Group testeaza furnizarea de servicii de curierat cu drone

28 Iulie 2015DPDgroup, compania de curierat cu acoperire europeana, face un pas important în implementarea celui mai inovator concept de livrare, prin construcția unui terminal special de aterizare pentru expedițiile cu drone, în sudul Franței.
DPDgroup, brandul comercial de curierat al GeoPost, companie deținută de Poșta franceză și prezentă inclusiv în România, a început să testeze condițiile de livrare cu drone încă din iunie, anul trecut. După ce în luna septembrie 2014, o dronă a transportat cu succes un colet de 3 kg pe o distanță de 1.200 de metri, alte teste realizate anul acesta au demonstrat fiabilitatea și eficiența tehnologiei alese.
DPDgroup a dezvoltat un terminal de livrări special pentru drone, în baza unor studii complexe de siguranță a zborului și a livrării. Terminalul, construit în colaborare cu Atechsys, unul dintre cei mai importanți producători de drone din lume, dispune de o structură care protejează accesul la dronă în timpul fazelor de decolare și aterizare, un sistem automat de transport al coletului, și de un sistem electronic care menține siguranța operațională a dronei. Este o soluție bazată 100% pe tehnologie, care elimină cele mai mari obstacole cu care se înfruntă curierii în munca de zi cu zi: de la infrastructura deficitară și zonele geografice greu de acoperit, la condițiile meteo din zonele expuse la inundații sau ninsori abundente, la siguranța oamenilor care manipulează coletele, respectiv protecția și siguranța coletului și a echipamentului de livrare.
Terminalul de livrări menține în siguranță întregul proces de expediție, din momentul încărcării coletului, până la decolare, aterizare și predare a coletului. Dezvoltarea unui astfel de terminal marchează încă un moment-cheie în curieratul secolului 21, demonstrând eficiența celei mai noi metode de expediție, cu drone.Drona DPD: Specificațiile Tehnice
Autonomie: Până la 20 Km
Capacitate de livrare: Până la 4Kg
Viteza medie: 30 Km/ora
Sitem complet automat, gestionat la sol, cu o capacitate de transmisie de până la 50 Km
6 rotoare electrice, cu cadrul din fibră de carbon
GPS și cameră pentru zbor incorporate, cu sistem de raportare de dateParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite