Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Schneider Electric se alătură programului HeForShe al ONU

29 Iulie 2015



Schneider Electric a fost selectat de către UN Women, entitatea ONU pentru egalitate de gen și emanciparea femeilor, să se alăture grupului pilot HeForShe IMPACT 10x10x10. Această decizie vine la scurt timp după ce Schneider Electric a obținut premiul Leadership Award 2015 pentru acțiunile sale de promovare a egalității de gen, parte a Principiilor de Emancipare a Femeilor redactate de UN Women și Global Compact.
HeForShe este o mișcare de solidaritate inițiată de UN Women cu misiunea de a încuraja bărbații să susțină schimbările care favorizează diversitatea și drepturile femeilor. Obiectivul general al HeForShe este să mobilizeze un milliard de bărbați, până în septembrie 2015, pentru a ajuta comunitățile din toată lumea să dezvolte programe sustenabile dedicate promovării egalității de gen.
Mișcarea HeForShe a fost lansată pe 20 septembrie 2014 printr-o campanie care a vizat inițial doar populația și continuă acum cu o nouă inițiativă UN Women, IMPACT 10x10x10. Acest proiect are ca scop implicarea a 10 guverne, 10 companii și 10 universități din întreaga lume pentru crearea unui grup pilot. Oficiali ai guvernelor, organizații ale societății civile, împreună cu universități și școli își iau angajamente reale în apărarea, măsurarea și promovarea egalității de gen. De asemenea, IMPACT 10x10x10 oferă un punct de plecare în încurajarea unui public nou și a organizațiilor private de a se implica în proiectul HeForShe.
Astfel, Schneider Electric se alătură acestui grup pilot din care mai fac parte companiile Accor Hotels, Koç Group, PricewaterhouseCoopers, Tupperware Brands și Unilever.
Schneider Electric este o companie care promovează diversitatea și care își propune să ofere oportunități egale tuturor, în întreaga lume. Identificarea, dezvoltarea și atragerea de talente feminine reprezintă un imperativ pentru mediul de afaceri și se află printre prioritățile noastre în anii următori. Avem convingerea că vom realiza progrese semnificative, încurajând angajații noștri de sex masculin să devină promotori ai acestei transformări prin susținerea egalității de gen. Implicarea în programul HeForShe IMPACT 10x10x10 ne oferă o oportunitate excelentă de a atinge acest obiectiv și a ne aduce propria contribuție în societate”, a declarat Olivier Blum, Chief Human Resources Officer Schneider Electric.
Angajamentele Schneider Electric ca membru al HeForShe IMPACT 10x10x10, până la finalul anului 2017, sunt următoarele:
- Creșterea reprezentării femeilor în organizație – 40% în cazul noilor manageri și tehnicieni recrutați (în comparație cu 29% în prezent) și 35% în cazul pozițiilor cheie;
- Implementarea unui proces echitabil de salarizare la nivel global, acoperind 85% dintre angajații Grupului;
- Implicarea liderilor din Grup din întreaga lume și crearea unui corp de guvernare, dedicat acestui program.
Angajamentul Schneider Electric de a susține egalitatea de gen și de a oferi oportunități egale angajaților săi este vizibil și la nivel local, subsidiara din România remarcându-se printr-o proporţie de 38% a femeilor în cadrul organizației și de 55% în echipa de management.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite